• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 9 °C

BU KONULAR KOORDİNASYON’DA ACİL ÖNCELİKLİ GÖRÜŞÜLMELİ

17.01.2022 12:16
BU KONULAR KOORDİNASYON’DA ACİL ÖNCELİKLİ GÖRÜŞÜLMELİ
Gümüşhane’de 2022 yılının ilk il koordinasyon kurulu toplantısı bugün yapılacak.

BU KONULAR KOORDİNASYON’DA ACİL ÖNCELİKLİ GÖRÜŞÜLMELİ

Gümüşhane’de 2022 yılının ilk il koordinasyon kurulu toplantısı bugün yapılacak.

Gümüşhane Valiliği toplantı salonunda saat 14.00 de Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında yapılacak olan toplantıya ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve İl müdürleri ile STK temsilcileri katılacak.

Gümüşhane Olay Gazetesi olarak Gümüşhane için acil öncelik arz eden 7 konunun  koordinasyon kurulunda görüşülmesinde yarar görüyoruz.

  1. Gümüşhane kent merkezi içinden geçen karayolunun Balyemez konağı – DSİ Şube Müdürlüğü arasında kalan kısmının bölünmüş yol haline getirilmesi.
  2. Tekke köyü girişinde kara nokta olarak adlandırılan ve sık sık kazaların meydana geldiği Tuzlusu mevkii Soğanlık kavşağı bölgesinde iyileştirme çalışması yapılması.
  3. Bağlarbaşı mahallesinde ana karayolu üzerinde yer alan Yeni Devlet Hastanesi kavşağına acilen trafik sinyalizasyon sistemi kurulması.
  4. Bağlarbaşı mahallesinde yeni adliye binasının ve yeni emniyet müdürlüğü ek binasının hizmete açılması sonrası bu bölgede ana karayolu üzerinden sağa sola dönüşler büyük bir tehlike arz etmektedir. Bu kuralsız dönüşleri önleyecek tedbirlerin acilen alınması.
  5. Yeni Devlet Hastanesi yolu için yeni alternatif çözümler üretilmeli. Bu bağlamda şu anki yolu aktif olarak kullanan Gümüştaş maden firması bu yolu  “Sosyal sorumluluk” ilkesi kapsamında standart hale getirmelidir. Eğer bu yol duble özellikli hale gelmez ise,  can taşınan ve saniyelerle yarış yapılan bir hastane yolunu ağır yük taşıtlarının kullanması mevzuata da aykırı bir durum olacaktır. Bu nedenle İlgili firmanın bu yolu standartları yüksek duble yol hale getirip ulaşımı rahatlatması gerekir.
  6. Yeni Devlet Hastanesi için daha kısa ve güvenilir olan ve şu anda çeşitli nedenlerle çalışmayan alternatif yolun bir an önce hizmete sokulmasına  yönelik  çalışmaların hızlandırılması.
  7. Projesinin yapıldığı bilinen Torul – Tirebolu karayolunun iyileştirilmesi çalışmalarının 2022 yılında uygulama programına alınması.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim