• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 20 °C

BU KEZ HASAN PİR KARARA KARŞI ÇIKTI

07.12.2013 15:49
BU KEZ HASAN PİR KARARA KARŞI ÇIKTI
Gümüşhane kent konseyi başkanı Hasan Pir; '' Atatürk Kültür Merkezi kararına'' karşı çıktı.

Gümüşhane İl Genel Meclisi Aralık 2013 toplantılarında AKM - Atatürk Kültür Merkezi’nin 15 yıl süreli ve çok maçlı salon olarak kullanılmak üzere kiraya verilmesi ile ilgili aldığı karara Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir tepki göstererek şu açıklamayı yaptı:

“Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Aralık 2013 ayında aldığı kararla ilgili olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Kasım 2013 ayında komisyona gönderilen İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunan Atatürk Kültür Merkezinin 15 yıl süreyle kiraya verilebilmesi ile ilgili maddeye yönelik İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunu Komisyon Başkanı Muammer Taş açıklamış ve komisyonun Kültür Merkezinin çok amaçlı salon olarak, yapılacak tamir ve tadilat harcamaları ile ilgili bir hak talep edilmemesi kaydıyla 15 yıllığına kiraya verilmesi için İl Encümeni’ne yetki verilmesin oy birliği ile kabul edilmiştir.

TALİHSİZ BİR KARAR

Gümüşhane için çok önemli görevler üstlenen ve Gümüşhane’nin kültür merkezi olan bir önemli salonun devletin elinden çıkarılarak 15 yıl süreyle üçüncü şahıslara kiraya verilmesi olayı  Gümüşhane için çok talihsiz bir karar olmuştur. Bu uygulamanın Türkiye’de başka örneği yoktur.

Anladığımız kadarıyla, birileri bu salonun ticari getirisini hesaplamış ve belki de kiralamak istemiş, bunu yetkililerle görüşmüş, yetkililer de AKM’nin işlevini göz ardı ederek, konuyu İl Genel Meclisi’nin gündemine getirmiştir.

Aksi takdirde, böyle bir konunun İl Genel Meclisi’nde gündeme gelmesini gerektirecek hiçbir neden yoktur.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ GÜMÜŞHANE’NİN EN FAAL ÇAIŞAN BİNASIDIR

Gümüşhane’deki resmi kurum binaları dahil, devletin elindeki binaların içinde en önemli işlev gören binaların başında Atatürk Kültür Merkezi binası gelir.

Son elli yıl içinde Gümüşhane’nin hemen hemen bütün kültürel çalışmaları, sempozyumlar, paneller, toplantılar, konferanslar, tiyatrolar, parti toplantıları, devlet adamlarının toplantıları, önemli günler, okulların ve kurumların toplantıları hep bu salonda yapılmıştır.

Şehrin dışında yapılan Kültür Merkezi Salonu da AKM’nin yerini alamamış, merkezde olduğu için yine en yoğun çalışma AKM de yapılmıştır ve yapılmaktadır.

Böyle bir önemli merkezin 15 yıl süreyle çok amaçlı olarak ve ticari amaçla kiralanabileceği kararı çok yanlış bir karar olmuştur. Kiralamaya alacak şahıslar, salonun düzenini bozarak orayı çok amaçlı hale getirerek, düğün, restoran, kahvehane vb gibi ticari özelliğe çevirebileceklerdir. Aksi takdirde kiralamalarının bir getirisi olmayacaktır. Salonun bugünkü düzeni değişecek, ticari amaca göre yeniden şekillenecektir. Bugünkü koltuklar kaldırılacaktır. Yani  bu kararla AKM nin özelliği fiilen sona erecektir.

BU KARAR, SAYIN VALİ TARAFINDAN GERİ GÖNDERİLMELDİR

Atatürk Kültür Merkezi’nin kiraya verilmesi kararını bu şehir için kabul edilemez buluyor ve bir an önce bu kararın öncelikle Sayın Valimiz tarafından geri gönderilmesini ve sonra da İl Genel Meclisi’nce ret edilmesinin en sağlıklı yol olacağını düşünüyorum. Aksi takdirde bu iş çok su götürecektir.

Bir diğer noktada, bu karar eğer geri dönmez uygulanırsa, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve İl Genel Meclisi hem bu karara neden olan teklifi gündeme getirdikleri için, hem de kamu hukuku ve kamu yararı açısından verimliliği ve gerekliliği tartışılmaz olan bir sosyal ve kültürel mekânı üçüncü şahıslara kiraya vererek asli amacından uzaklaştırmalarından ve var olan tesisin ana planında değişikliğe neden olacak çalışmalardan dolayı yasalar önünde sorumlu olacaklardır.

YETKİLİLER SUÇ İŞLEMİŞ OLUR

Bir diğer önemli noktada, bu karar alındıktan sonra, hemen birileri kiralama dilekçesi vereceklerdir.  Belki de vermişlerdir. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği böyle bir durum vuku bulduğunda Gümüşhane’deki tüm gazetelere KİRALAMA ilanı vermek zorundadır. Geçmişte bazı örneklerde olduğu gibi, biz burayı falancanın dilekçesi üzerine ona kiraladık diyemezler. Bu hem birilerini korumak olur, hem de, bu kararın birilerini korumak adına alındığını gösterir ki bu da ayrıca bir suç teşkil eder.

YOL YAKINKEN YANLIŞTAN DÖNÜLMELİDİR

En güzel yol, “Yol yakınken yanlıştan dönmektir.”  Gümüşhane’nin önemli bir kültür merkezini işlevinden çıkarmak Gümüşhane’ye yapılan en büyük bir zarar olur…”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim