• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • Gümüşhane : 2 °C
  • Trabzon : 10 °C

BU HABER GAZETECİLİK KURALLARINA UYGUN DEĞİL

04.08.2017 09:50
BU HABER GAZETECİLİK KURALLARINA UYGUN DEĞİL
NE İDİ NE OLDU?Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında hazırlanan proje ile alınan gezici kütüphane düzenlenen törenle açıldı.

NE İDİ NE OLDU?

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında hazırlanan proje ile alınan gezici kütüphane düzenlenen törenle açıldı.

Düzenlenen törene Vali Vekili Armağan Önal, Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdür Vekili Mustafa Eker, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, İl Genel Meclisi Üyesi Naim Ağaç, Tekke Belediye Başkanı Gürsel Şeyhoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Yalçınkaya Kömürcüoğlu, AK Parti yöneticileri ve davetliler katıldı.

Milletvekili Aydın, burada yaptığı konuşmada, bir toplumun kendi kültürel varlıklarını ve kültürel değerlerini yaşatmamasının o toplumun zaman içerisinde yok olması anlamına geldiğini, yaşatılabilmesi için de çok okunması, çok araştırılması gerektiğini belirterek, “Halkımız kütüphaneye gitmiyorsa o zaman kütüphaneyi onun ayağına götürmek gerekir. Halka hizmet anlayışının esaslarından birisi de budur” diyerek proje için yetkililere teşekkür etti.

Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın ise hazırladıkları “Gümüşhane Kitap Okuyor Projesi” ile SODES tarafından sağlanan 181 bin 730 liralık kaynaktan 129 bin liralık kısımla otobüsün alındığını belirterek araçta jeneratör, ses sistemi, seyyar tente ve masaların yer aldığını söyledi.

Yalçın, Gümüşhane’de kitap okuma oranına katkı sağlamak için, sabit hizmet veren kütüphanelerin yanında, engelli vatandaşlara, hükümlülere, ev hanımlarına, uzak köylerde yaşayan vatandaşlara ve yaz tatilini köylerinde geçiren öğrencilere ulaşmak için hazırladıkları projeyi aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı’nın “Türkiye Okuyor” kampanyası ve Gümüşhane Valiliğinin “Haydi Kızlar Liseye” projelerine destek olmak ve katkı sağlamak için yaptıklarını söyledi.

Gezici kütüphaneden istenen kitabın 15 gün süreyle emanet alınabileceğini hatırlatan Yalçın, “Kitaba ulaşmak isteyen hemşerilerimizin önünde artık hiçbir engeli kalmayacak” tespitinde bulunarak, “Kitaplar okuyucusunun hayatını değiştirecek kudrete sahiptir, bunu bazılarımız tecrübe etmiş olabilir. İnşallah bu çabamız en azından bir hemşerimizin hayata başka bir pencereden bakmasına vesile olacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gezici kütüphane yapılan otobüsün kurdelesi davetliler tarafından kesilerek gezici kütüphane hizmete açıldı.

GEZİCİ KÜTÜPHANE VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 2 bin adet kitapla birlikte satın alınan gezici kütüphanenin köylere kadar giderek, vatandaşlara hem kitap okuma imkanı sağladığını hem de okuma alışkanlığı kazandırdığını söyledi.

Vali Salihoğlu, vatandaşların kitap okumalarına olanak sağlamak amacıyla Torul ilçesine bağlı Altınpınar beldesine giden gezici kütüphanede incelemede bulunarak İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın’dan bilgi aldı.

 

Salihoğlu, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, gezici kütüphanenin haftanın belirli günlerinde vatandaşların ayağına kadar gittiğini belirterek, “Gezici kütüphanemiz güncel kitaplar ve ansiklopedilerle donatılmış. Güncel kitaplar vatandaşlarımıza 15 gün süreyle verilebiliyor. İsteyen vatandaşlar istediği kitabı 15 gün süreyle alabiliyor. 15 gün sonra ise yeniden gelen gezici kütüphanemize kitabı geri verebiliyor” dedi.

SODES Projesi kapsamında 2 bin kitapla birlikte satın alınan gezici kütüphanenin, köylere, vatandaşların ayağına kadar giderek, vatandaşlara hem kitap okuma imkanı sağladığını hem de okuma alışkanlığı kazandırdığını kaydeden Salihoğlu, şöyle dedi:

“Gezici kütüphanemiz bu güne kadar 17 köyümüze gitmiş. Gençler ve yaşlılar büyük ilgi gösteriyor. Bu güne kadar 200 kitap okumak için alınmış. Demek ki yapılan iş, iyi bir iş. Projemiz ocak ayında sona eriyor ama biz o tarihten sonra da bu faaliyeti sürdüreceğiz. Vatandaşlarımız da ayaklarına kadar gelen kütüphanemizden kitap alsınlar, okusunlar ama yırtmasınlar, kitaplara el koymasınlar. Kitaplar daha çok kişiye ulaşsın. Kitaplardan, yaz tatili dolayısıyla köylerine gelen hemşerilerimiz de yararlanabilirler. Kitap sanal ortamlardan farklıdır. İnsanlık var olduğu sürece kitap da var olacaktır.”

ŞİMDİ YOLCU OTOBÜSÜ OLDU

Büyük bir çaba ile alınan ve köylere kadar giderek vatandaşların, kadınların, çocukların kitap okumasına imkan sağlayan “Gezici Kütüphane” günümüz Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından içerisi kütüphanesi ve diğer aksesuarları sökülerek yolcu otobüsüne çevrildi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bahçesinde bekletilen ve hiçbir işte kullanılmayan otobüsü gören vatandaşlar, “Bu müdürlüğün otobüse ihtiyacı mı vardı” diyerek tepki gösteriyorlar.

HİÇ DEĞİLSE TURLAR DÜZENLE

Yolcu otobüsüne çevrilen kütüphanenin bahçede boş yere bekletildiğini belirten vatandaşlar, “Hiç değilse hafta sonları ilimizi doğal güzelliklerine gitme imkanı bulamayan insanlarımızı Limni’ye, Tomara Şelalesi’ne, Karaca Mağarası’na az bir ücret alarak götürse kötü mü olur. Bu güzel yerleri görmek isteyip de imkansızlıklar nedeniyle gidemeyen çok sayıda insanımız var, hiç değilse bu insanları götürerek bir işe yarasa köyü mü olur” şeklinde konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim