• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 13 °C

Bu film sadece kadınlara

04.05.2016 17:16
Bu film sadece kadınlara
Bu film sadece kadınlara

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gümüşhane Kadın ve Aile Koordinatörlüğü, sadece kadınlara özel ücretsiz film gösterimleri gerçekleştirecek.

“Filmhane” projesi kapsamında ilk olarak ünlü fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking’in hayatını anlatan “Her Şeyin Teorisi” adlı biyografi ve dram türündeki filmi Gümüşhane’de yaşayan kadınlarla buluşturacak olan TÜGVA Gümüşhane Kadın ve Aile Koordinatörlüğü, filmde ayrıca ücretsiz patlamış mısır ikramı da yapacak.

TÜGVA Gümüşhane Kadın ve Aile koordinatörü Canan Karabulut Güvendi, ilk gösterim olan “Her Şeyin Teorisi” adlı filmi ücretsiz olarak izlemek isteyenleri 8 Mayıs Pazar günü saat 13.00’da Atatürk Kültür Merkezine beklediklerini söyledi.

Güvendi, bundan sonra her ay sadece kadınlar için ücretsiz film gösterimi yapacaklarını sözlerine ekledi.

Her Şeyin Teorisi

Türkiye'de 27 Şubat 2015 tarihinde gösterime giren filmi James Marsh yönetti. Oscar dahil olmak üzere 8 ayrı ödül alan film 2 saat 3 dakika sürüyor.

Fimin konusu: Her Şeyin Teorisi, dünyanın yaşayan en büyük zekâlarından biri olan, ünlü astrofizikçi Stephen Hawking ile sevgiyle en zayıf olasılıklara meydan okuyan iki kişinin olağanüstü ve ilham veren hikâyesini konu alıyor. Film, Jane Hawking’in Traveling to Infinity: My Life with Stephen adlı biyografi kitabına dayanıyor. Yönetmeni koltuğunda ise Oscar ödüllü James Marsh.

1963 yılında İngiltere’de Cambridge Üniversitesinde kozmoloji öğrencisi olan Stephen büyük adımlar atmaktadır ve evren için “basit, etkili bir açıklama” bulmaya kararlıdır. Cambridge’de güzel sanatlar öğrencisi Jane Wilde’a aşık olduğunda kendi dünyası ortaya çıkar. Ama 21 yaşındaki bu sağlıklı, aktif, genç adama dünyasını sarsan bir teşhis konur. Motor nöron hastalığı, uzuvlarını ve yeteneklerini etkileyecek, konuşmasını ve ha reketlerini kısıtlayacak ve iki yıl içine hayatını alacaktır.

Jane’in aşkı, muazzam desteği ve kararlılığı çok güçlüdür ve çift evlenir. Yeni karısı yanında yorulmak bilmeden mücadele ederken Stephen teşhisini kabullenmeyi reddeder. Jane, Stephen’ı evrenin yaradılışıyla ilgili ilk teorisini içeren doktorasını bitirmesi için cesaretlendirir. Bir aile kurarlar ve yeni elde ettiği ve geniş yankı uyandıran doktorasıyla Stephen en hırslı bilimsel çalışmasına başlar ve artık çok az sahip olduğu konuyu, zamanı incelemeye başlar. Vücudu giderek kısıtlanırken zihni kuramsal fiziğin uç sınırlarını araştırmaya devam eder.

Jane ile birlikte en düşük olasılıklara meydan okurlar, tıpta ve bilimde çığır açarlar ve hayal edebildiklerinin bile ötesini elde ederek 21. yüzyıla gelirler.
 



Kaynak: http://www.gumushane.gen.tr/v2/gumushane/bu-film-sadece-kadinlara-h14980.html#ixzz47hEo7yn9 
Follow us: @gumushane on Twitter | gumushane.gen.tr on Facebook

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim