• BIST 9894.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 23 °C

“BU BİR AHLAKSIZLIKTIR”

12.05.2015 11:23
“BU BİR AHLAKSIZLIKTIR”
Genel seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninin, bir başka partiye oy vereceği söylemlerine sert tepki gösteren Milletvekili adayı Mustafa Gültekin:“BU BİR AHLAKSIZLIKTIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane 1. Sıra milletvekili adayı Mustafa Gültekin, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partili seçmenin, bir başka partiye oy vereceği söylemlerini sert bir dille eleştirerek, “Böyle bir söylem abesle iştigaldir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak bir partidir. Şu anda mevcut iktidarın alternatifidir. CHP iktidar olacak bir partiyken Gümüşhane’de güçlü bir şekilde kadrolarımızla çalışırken, kendi kazanma olasılığımız çok yüksekken, bunun yanında bir başka siyasi partiyi destekliyor olmak ahlaksızlıktır. Böyle bir söylemi ortada söyleyenlerde ahlaksızdır diye düşünüyorum, kabul etmiyorum” dedi.

Türkiye’de siyasetin çoğunlukla halka hizmet için yapılmadığını, herkesin farklı hesapları bulunduğunu iddia eden Gültekin, “Ben halkın içinden yetişmiş emekçi bir babanın evladıyım. Özellikle ilimin sorunlarını çok iyi biliyorum, bu sorunlara çözüm üretmek için aday oldum.Gümüşhane sürekli göç veren bir il. Göç vermesinin sebeplerini irdeleyip burada istihdamı sağlamak lazım. Kapatılan sanayi tesislerini faaliyete geçirmek gerekiyor. Maden ocaklarımız kapatılıyor onları açmamız, turizmi canlandırmamız lazım. Gümüşhane’de nüfusu tutabilmek için, üniversiteye biraz daha farklı bölümler açarak daha bir canlı hale getirmek gerekiyor. Gençlerimize iş olanakları sağlamak mümkün. Yapabileceğimiz sorunlara çözüm üretmek, ilimizde istihdamı sağlamak, ilimizde ki insanların yaşam koşullarını iyileştirmek için özellikle de Gümüşhane’den aday oldum” diye konuştu.

“AK Parti 1; CHP 1 Temsilci Gönderecek”

Mevcut milletvekillerinin yeterli olmadığını ileri süren Gültekin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yeterli olmadılar yine yeterli olamayacaklarını biliyorum. Seçilirlerse de ben o arkadaşlarımızın ilimizin sorunları ile bire bir ilgileneceklerini düşünmüyorum. Çünkü biz AK Parti’nin ülke genelinde politikalarını bildiğimiz için onlar yeterince ilimize zaman ayırmıyorlar diye düşünüyorum.Ben kendimi şanslı görüyorum. Biz kazanmak için aday olduk.  Gümüşhane’de AKParti birinci, MHP ikinci CHP üçüncü diye bir algıyı doğru bulmuyorum. Geçmişte öyle düşünülebilir ama biz Cumhuriyet Halk Partisinin programını ve ilkelerini halkımıza paylaşabildiğimiz sürece halkımızdan çok büyük taraftar buluyoruz, destek görüyoruz. Ben CHP’nin Gümüşhane’den mutlaka ve mutlaka meclise bir temsilci göndereceğine yürekten inanıyorum. Zamanımız yetebilseydi bütün kesimlere ulaşabilseydik hatta ikinci adayı bile götürmeyi düşünebiliyorduk, bu bir gerçek kazanacağımızı düşünüyoruz. Hatta ikinci adayımız bile seçimi zorlayabilecek, meclise gidecek diye görüyorum.”

 

ÖNCELİKLİ SORUN “GÖÇ”

Gümüşhane’de çözülmesi gereken öncelikli sorun Göç’ün önlenmesidir. Özellikle ilçelerimizin pazarlarında, köylüler ilçeden çok erken çekildiğinde esnaf müşteri bulamıyor. İlçelerimiz ıssız bir köy havasına bürünüyor. Dolayısıyla buralarda nüfusu tutmalı ve istihdam koşullarının oluşturulması gerekiyor.

KOALİSYON OLURSA…

Ülke genelinde hiçbir partinin çoğunluğu sağlayamayıp iktidar olamadığı senaryosu üzerinden konuşan Gültekin, koalisyon kurulduğu zaman şartlar zorlanırsa Ak Parti ile de koalisyon kurulabileceğini ve bunu parti yetkililerinin karar vereceğini söyledi. Gültekin, kişisel düşünce olarak ise Ak Parti ile koalisyon kurmak istemediğini söyledi.

AK PARTİ KAN KAYBETTİ

Ak Parti’nin ülkenin yüzde 50 nüfusundan oy aldığını ve ülkenin yüzde 50 Ak Parti ve diğer yüzde 50 olarak ayrıldığı konusunda düşüncelerini aktaran Gültekin, Ak Parti’nin 2015 seçimlerine kadar bu durumun ülkenin bir yarısı ve diğer yarısı şeklinde olduğu doğrudur. Fakat AK Parti son uygulamaları ile bu seçimlerde epeyce kan kaybetti. Özellikle halkımız arasında kutuplaşmalara sebebiyet verdi. Hukukun ihlali, tutuklu gazetecilerin olması ve keyfi dayatmalı politikalar halkı bilinçlendirerek, halkı kendinden uzaklaştırdı.

KREDİYE MAHKUM EDİLDİK

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaraoğlu’nun kredi kartı açıklaması ve halktan uzak bir CHP algının olmasını değerlendiren Gültekin, “Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir zaman halktan uzak olmadı. Halktan hiçbir zaman kopuk olmadık. Fakat halktan uzak bir CHP algısı oluşturuldu. Özellikle ekonomik ve sosyal anlamdaki projelerimiz, bütün yurttaşlarımıza hitap edecek projelerdir. Türkiye’de kayıtlı 17 milyon yoksulumuz bulunmaktadır. Kredi kartı projesi ile ilgili “İşçimizden, emeklimizden, engellimizden, memurlarımızdan iş adamlarımıza kadar tüm yurttaşlarımızın beklentilerine cevap verecek projelerdir. Özellikle son 13 yılda insanlarımız kredi kartlarına mahkum edildi. İnsanlarımız bireysel kredi kullanmaya başladı. Ödeyemiyorlar. İnsanlarımız bankaların verdiği kredilerde mahkum edildi.   İnsanlarımızın kullandıkları kredilerin yüzde 80’ine yakını faizli kısmıdır. Kredi ve kredi kartları konusunda bankalarla görüşüldü ve projeler hazırlandı. Bu projeler ile yurttaşlarımız da sermaye sahiplerimiz de rahat etmiş olacak.

TALİHSİZLİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara inmesini talihsizlik olarak değerlendiren Gültekin, “Cumhurbaşkanı tüm yurttaşlara eşit mesafede olması gerekiyor. Cumhurbaşkanı’nın bir taraf olarak meydanlara inip bir kesimi temsil eder gibi siyaset yapmasını, çok yanlış buluyor, kabul etmiyor ve kabullenemiyorum” dedi.

PROJELERLE ÇIKTIK

Gültekin, yurttaşların karşısına projelerle çıktıklarını ve kabul görüldüklerini ifade ederek konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Gümüşhane’nin bir aile olduğunu düşünüyorum. Gümüşhane’de halk ile buluşmalarımızda kendimizi doğru bir şekilde anlatıyor, sorunları görüyor ve çözümüne de bu açıdan bakıyoruz. Hangi aday kendinde sorunları çözebilme cesaretini görebiliyorsa, halkımız da hangi adayı tercih ediyorsa ona da başarılar diliyorum.” 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim