• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 23 °C

BRUNSON DAVASI HUKUKİDİR

15.10.2018 15:49
BRUNSON DAVASI HUKUKİDİR
Gümüşhaneli Avukat Ali Haydar Dereli, Rahip Bronson’un serbes bırakılmasına ilişkin açıklamalarda bulunarak, verilen serbest bırakma kararının hukuki olduğunu söyledi.

Gümüşhaneli Avukat Ali Haydar Dereli, yaptığı açıklamada, ABD ile Türkiye arasında krize sebep olan ABD'li rahip Andrew Brunson’un 9 Aralık 2016'da tutuklandığını belirterek, “İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılan Rahip Brunson hakkında, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği ve Devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek"  suçlamasıyla açılan dava da savcı esas hakkındaki mütalaasında, terör örgütüne üye olmak suçundan cezalandırma talep edilmişti. Mahkeme heyeti, Brunson'a, TCK'nın 220/7 maddesi gereğince 3 yıl 1 ay 15 gün  hapis cezası verirken, hükümle birlikte sanığın ev hapsi ve yurt dışı yasağını kaldırdı. Türk Ceza Kanunu m.220/7’ye göre, “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişi, örgüt üyesi olarak cezalandırılır. Örgüt üyeliğinden dolayı verilecek olan ceza, yapılan yardımın niteliğine göre üçte birine kadar indirilebilir” dedi.

Kararlar Hukukidir

Avukat Dereli, mahkemenin verdiği kararın hukuki olduğuna değinerek, “Yapılan yargılama sonucunda verilen kararın 3 yıl 1 ay 15 gün olduğu ve Bronson’un 1 yıl 7 Ay 24 gün tutuklu kaldığı (02.08.2018’ de ev hapsiyle tahliye olmuştu) dikkate alındığında, zaten infaz hukukumuza göre cezasının hapis yatma süresini de aşmıştır. Bu durumda mahkemenin hakkında vermiş olduğu tahliye ve yurt dışı çıkış yasağını kaldırması da hukukidir” ifadelerini kullandı.

Düşmanımıza Bile Adalet Borçluyuz

Mahkemelerde eldeki delillere göre karar verildiğini anlatan Dereli, “Trump ve yönetiminin haddini aşan açıklamaları ve ekonomik yaptırımları nedeniyle karar içimize sinmese de, ülkemiz vatandaşları hakkında da bu tür verilen kararlarda, tahliye kararı verildiği açıktır. Asıl yapılması gereken, suçlama bulunurken sağlam delillere göre dava açılması ve tutuklamayı sağlam delillere göre yapmaktır. Çünkü mahkemeler eldeki delillere göre karar verecektir. Unutmayalım ki düşmanımıza bile adalet borçluyuz” şeklinde konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim