• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 16 °C

“Bölgesel Kalkınmayı Sağlarsak, Bu Ülkeye Büyük Bir Hizmet Yapmış Oluruz”

21.04.2015 17:33
“Bölgesel Kalkınmayı Sağlarsak, Bu Ülkeye Büyük Bir Hizmet Yapmış Oluruz”
Atilla Kesler Vakfı Başkanı Gümüşhaneli İş Adamı Atilla Kesler, yarın yapılacak olan ‘Köse Çalıştayı’ öncesinde, beraberinde vakıf üyeleriyle birlikte Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde yaşayanların refah seviyesinin artırılması için Atilla Kesler Vakfı tarafından hazırlanan ve yarın Köse ilçemizde gerçekleştirilecek olan ‘5 Yılda 5 Proje’ konulu ‘Köse Çalıştayı’ öncesinde fikir alış verişinde bulunulan ziyarette, konuklarıyla bir süre sohbet eden Vali Yavuz, Gümüşhane denilince akla, her şeyiyle güvenilebilecek, her şeyiyle dört dörtlük has Anadoluluk geldiğini belirtti.  Gümüşhane’nin tarihi anlamda eşi benzeri olmayan muazzam bir memleket olduğunu ifade eden Vali Yavuz, “Ancak Gümüşhanemizde mevcut olan coğrafi zorluk ve belirli merkezlere uzaklık gibi nedenlerle ortaya çıkan ekonomik sorunlar vatandaşımızı göçe zorlamış. Şu anda Gümüşhane dışında, kayıtlara göre 400-450 bin, benim tahminime göre de 650-700 bin civarında Gümüşhaneli var. Ama çok şükür, sıla-i rahim dediğimiz, memleketten bağı koparmama konusunda Gümüşhane Türkiye’de ilk üçün içerisinde. Gümüşhaneliler, milletine bağlı ve memleketiyle sürekli gönül bağlılığı içeresinde.” dedi.

Gümüşhane’den göç etmeyerek il merkezi ve köylerinde kalan büyüklerimizin ve vatandaşlarımızın genel anlamda geçim sıkıntısı olmayan, %93 oranında sosyal güvenlik şemsiyesi altında olan bir nüfus olduğuna değinen Vali Yavuz, bazı vatandaşlarımızın emekli maaşı olduğunu, bazılarına gurbetteki çocuklarının yardımcı olduğunu, bazılarının da devletimizin son yıllarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde bir şekilde az veya çok maaşa bağlandığını belirtti.

Geçmişte müteşebbislerin Gümüşhane’de yatırım yapma konusunda yeterli cesareti bulamadığını dile getiren Vali Yavuz, ulaşım ve iletişim sorununun çözülüyor olmasıyla birlikte artık Gümüşhane’de kıpırdanma başladığını ve bu durumdan oldukça ümitli olduklarını kaydetti.

Gümüşhane’nin, turizm konusundan azami ölçüde faydalanabilecek her türlü potansiyele sahip olduğunu ve coğrafi zorluğun şimdi avantaja dönüşmek üzere olduğunu dile getiren Vali Yavuz, “Gümüşhane’de 400’e yakın tescilli kültürel varlığımız var. Rumlardan kalma kiliseler, manastırlar, okullar var. Doğal zenginlik açısından milli park ilan edilmiş üç tane alanımız var. Şelalelerimiz, ormanlarımız, mağaralarımız var. Kısacası Gümüşhane, Karadeniz ve Doğu Anadolu olmak üzere her yönüyle ve aynı anda iki kültürü bir arada yaşayabileceğimiz bir coğrafya.” diye konuştu.

Gümüşhane’ye geldiğin günden itibaren turizm konusunda bütün devlet imkânlarını seferber ettiğini hatırlatarak, iş adamlarının ve özel sektörün önünü açmak ve cesaretlendirmek için çalıştığını söyleyen Vali Yavuz, “Gümüşhane’deki potansiyeli harekete geçirebilmek için, Gümüşhane’den göç etmek durumunda kalmış ama her alanda kendini ispat etmiş olan değerli hemşehrilerimiz, memleketlerine nasıl hizmet edecekleri konusunda çalışmalarını başlatmışlar. Bunun en güzel örneği de Atilla Bey’dir. Sermaye sahibi arkadaşlarımızın artık fiili olarak memleketlerine somut bir şeyler yapmanın gayreti içerisinde olduğunu görüyor olmak beni oldukça memnun ediyor. İnşallah sizin Köse’den başlatmış olduğunuz çalışmanın devamı da gelir. Biz, burada bölgesel kalkınmayı sağlarsak, bu ülkeye büyük bir hizmet yapmış oluruz.” şeklinde konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim