• BIST 9645.02
  • Altın 2411.726
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.7944
  • Gümüşhane : 21 °C
  • Trabzon : 16 °C

BİZİM İÇİN BİR KİŞİ BİLE YETMİŞ MİLYON GİBİDİR

07.01.2014 11:46
BİZİM İÇİN BİR KİŞİ BİLE YETMİŞ MİLYON GİBİDİR
AK Parti Gümüşhane İl Başkan Vekili Fatih Özer, Gümüşhaneli hemşehrimiz gazeteci Bünyamin Aygün’ün sınırötesi bir operasyonla kurtarılması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

AK Parti Gümüşhane İl Başkan Vekili Fatih Özer, Gümüşhaneli hemşehrimiz gazeteci Bünyamin Aygün’ün sınırötesi bir operasyonla kurtarılmasının ülkemizin yeni gücünü göstermesi açısından çok önemli bir parametre olduğunu belirterek, "Hakan Fidan komutasındaki Milli İstihbarat Teşkilatımız’ın bu gün geldiği nokta gururumuz durumundadır. Gözün aydın Türkiye'm, artık Devletimiz Süper güçler gibi, kendi sınırları dışında operasyonlar yaparak başarılı sonuçlar elde etmektedir. İstihbaratımız, dosta güven, düşmana korku salıyor. Bu millet artık sahipsiz değil." dedi.

Aygün’ün kurtarılmasının ardından yazılı bir açıklama yapan Özer, kaçırılma olayının anlaşılmasıyla birlikte konuyu Dış İşleri Bakanlığına aktardıklarını hatırlattı. 
Özer, açıklamasında, "Milli İstihbarat Teşkilatımız’ın (MİT) Dış Operasyonlar Başkanlığına bağlı sekiz kişilik bir TİM tarafından Suriye sınırının 20 km. içerisinde düzenlenen başarılı bir operasyonla terörist unsurların elinden alınan gazeteci hemşehrimiz Bünyamin Aygün'ün kurtarılarak Türkiye'ye getirilmesi, devletimizin geleceği açısından umut verici bir göstergedir. Bu olay psikolojik açıdan ülkemizin hangi konuma geldiğini gösteriyor. Büyük devlet politikasına şahit oluyoruz. Dünyada bu politikayı uygulayan devletlerin başında Süper devletler ve İsrail devleti geliyordu. Yabancı güçlerin özellikle İsrail’in MİT'den neden rahatsızlık duyduklarını şimdi daha iyi anlıyoruz. Artık Türkiye ABD ve Batıya rağmen, kendi başına müstakil operasyonlar yapabiliyor. İşte bu durum, Türkiye'nin bölgesel ve küresel güç olma yolunda aldığı mesafeyi göstermesi açısından gurur vericidir. Bugün AK Parti’ye ve Başbakanımız’ın şahsında milletimize karşı başlatılan kumpas operasyonları akamete uğratılıyorsa,bunda Milli İstihbarat Teşkilatımız’ın gerçekten milli bir muhtevaya sahip olmasının büyük payı asla yadsınamaz. Hakan Fidan’a karşı 7 Şubat’ta açılmak istenen malum davanın neyi amaçladığı bütün açıklığıyla bu gün ortaya çıkmıştır.17 Aralık’ta gerçekleştirilen son operasyonun bir benzeri geçmişte Türkiye’ye karşı yapılmış olsaydı,neler olacağını bir düşünün.Devletimizin içine bir cemaatın adını kullanarak kendilerini kamufle edenler, diğer yandan AK Parti Hükümetini’de yolsuzluk paravanıyla devirmeye kalkışmıştır.Anlaşılan o dur ki bu karanlık odaklar,bir taşla adeta kuş katliamını hedeflemiştir. Oyunun mahiyeti bu gün bütün açıklığıyla bir bir ortaya çıkmaya başlamıştır. MİT’in başında Hakan Fidan gibi bir vatan evladı olmasaydı Allah korusun tüm ülke bu oyuna getirilmiş olacaktı.Bunun böyle olduğunu bilmek için geçmişte bu ülkede bu karanlık odakların yaptıkları operasyonlarla nasıl istedikleri sonuçları aldıklarına iyi bakmak lazım” dedi.
Aygün’ün kurtarılmasının ardından yaptığı açıklamada ifade ettiği bir gerçeğin altını özellikle çizen Başkan Özer, "Bünyamin Aygün kardeşimiz, kurtarıldıktan sonra Dışişleri Bakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu kendisini bizzat aramış. Bu telefon görüşmesini Aygün açıkladı. Aygün telefonda yaşadıklarıyla ilgili Bakanımıza bilgi vermiş ve umudunu yitirdiği anlarla ilgili, ‘Belki bir kişi çok ta önemli değildir,bu kadar zahmete değmez diye düşünmüştüm.’ demiş. Aygün, bu ifadenin ardından Sayın Davutoğlu’nun kendisine; 'Olur mu öyle şey, bizim için bir kişi bile 70 milyon gibidir.’ dediğini aktarıyor. İşte yeni büyük Türkiye’nin anlayışı budur. Bu vesileyle Bünyamin Aygün kardeşimizin kurtarılması için tüm imkanları seferber eden Dışişleri Bakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu'na, MİT Müsteşarımız Sn. Hakan Fidan'a ve operasyonu gerçekleştiren MİT Dış Operasyonlar Başkanlığı’na bağlı sekiz kişilik TİM Ekibindeki kahraman Mehmetçiğimize Gümüşhane halkı adına en derin şükranlarımı ve minnettarlığımı sunuyorum. Başta Bünyamin kardeşimiz olmak üzere, tüm ailesine, yakınları ile dostlarına geçmiş olsun temennilerimi ifade etmek istiyorum. Milletimiz müsterih olsun,bu millet Rabbimiz’e Hamd olsun ki artık sahipsiz değildir.” diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim