• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 27 °C
  • Trabzon : 22 °C

"BİZ SİZİN AYAĞINIZA GELİYORUZ"

13.08.2015 13:35
"BİZ SİZİN AYAĞINIZA GELİYORUZ"
Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Özel Politika Gerektiren Gruplar içerisinde, cezaevinden tahliyesine 3 yıl kalmış hükümlülere Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cezaevi Müdürlüğüyle ortaklaşa kurs açtıklarını söyledi.

Çalışma ve İş Kurumu olarak Gümüşhane’deki hükümlülerin özel politikalar içerisinde yer aldıklarını belirten Aşıcı, hükümlüler cezaevinden çıktıkları zaman önlerine iş bulma konusunda sabıka kaydının çıkacağını ve bu konuda sıkıntı yaşayacaklarını ifade etti. Aşıcı, “Yaklaşık 400- 500 kişinin kaldığı bir yer olduğu için ihtiyaçları çok ve biz sizin ayağınıza gelerek mesleki eğitimler veriyoruz sizin bir yere gelmenize gerek yok diyebiliyoruz. Hükümlülerle ilgili yaptığımız çalışmaların çok doğru ve yerinde olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu eğitimler sonucunda kişiler hem meslek öğreniyor ve sosyalleşiyor” dedi.

İki kurumla ortaklaşa çalışıyoruz

Aşıcı, “Hükümlülerin hiçbir mesleği yok. Yıllardır cezaevinde kalmış insanlar olarak psikolojik durumları da iyi değil. Bu insanlara ise özel politikalar uygulamak gerekiyor. İŞKUR olarak bu durumun bir ucundan tutmamız gerekiyor ve tutmamız gereken yer ise mesleki eğitim kursları vermek. Bu eğitimleri de Milli Eğitim Müdürlüğüyle beraber veriyoruz. Bu kursların sonunda Türkiye’de geçerli olan bir belge vermemiz gerekiyor. Bu nedenle de Milli Eğitim Müdürlüğü, Cezaevi Müdürlüğü ve İŞKUR olarak birlikte hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kendi ayakları üzerinde durmaları için meslek eğitimi verdiklerini söyleyen Aşıcı daha sonra şunları kaydetti.

Toplamda 4 kursumuz var

“Ceza evinde verilebilecek eğitimlerin işgücü piyasasının ihtiyacı olacağı ya da bu bireyin cezaevinden çıktıktan sonra kendi ayakları üzerinde durabilmesi ve kendisinin yapabileceği mesleki eğitim vermekteyiz. Cezaevinde verdiğimiz projeler ise toplamda 4 tanedir.  Bunlar ise arıcılık, plastik boru doğrama, bilgisayar kursu ve erkek berberliği kurslarıdır. Hükümlü cezaevinden dışarı çıktığında Milli Eğitimden onaylı bir mesleki eğitim belgesi almış olacak. Dışarı çıktığı zamanda kişi arıcılık yapabilir. Kendine bir arı kolonisi kurabilir.  Meslek edinme belgesiyle veya arıcılık işiyle uğraşan bir insanın yanında çalışabilir. Plastik doğrama kursunun sonunda aldığı belgeyle de plastik boru imal işçisi olarak ilimizde ve başka yerde inşaat sektörde ya da özel sektörde birçok yere girebilir. Son olarak ise bilgisayar kursu ve erkek berberliğinde aynı şekilde iş bulma imkanı olabilir.”

Denetim serbestlikteki kişilere de eğitimler veriyoruz

“Cezaevinde bazı programların atölyesi var ve bu meslekleri öğrendikten sonra iş gücü piyasasında rahatlıkla iş bulma konusunda meslek belgesi olmuş oluyor. Haziran ayının başında başlattığımız bu projeler 2016’nın başlarına doğru son bulacak. Denetim serbestlikteki kişilere de iş arama becerileri ve farkındalık, öz güven eğitimleri veriyoruz. İşsiz kalan kişilerin ne yapmaları gerektiğini nasıl davranmaları gerektiği konusunda da eğitimler veriyoruz.” 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim