• BIST 8718.11
  • Altın 2241.074
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1764
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

BİZ BİZE'NİN KONUĞU CİHAN PEKTAŞ OLDU

01.08.2017 09:56
BİZ BİZE'NİN KONUĞU CİHAN PEKTAŞ OLDU
Ankara Gümüşhaneli İş Adamları Derneği (GİAD) ‘Biz Bize Toplantıları’nın ikincisinde Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş’ı konuk etti.

Ankara Gümüşhaneli İş Adamları Derneği (GİAD) ‘Biz Bize Toplantıları’nın ikincisinde Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş’ı konuk etti.

Yönetim Kurulu üyeleri, iş adamları ve bürokratlardan oluşan 50’ye yakın katılımcının kahvaltı sohbeti oldukça samimi bir havada geçti.

GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Kurt, GİAD’ın kuruluş ve amaçları arasında bulunan faaliyetlerinin doğal sonucu ve gereği olarak iktisadi, ticari, sosyal ve kültürel gelişmelere katkı yapacak projelerin ve faaliyetlerin her platformda konuşulup tartışılmasını amaçladıklarını belirterek, Gümüşhaneli iş adamlarının ve girişimcilerin GİAD çatısı altında bir güç birliği oluşturmalarının önemini vurguladı.

Kahvaltıya katılan Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise GİAD’ın faaliyetlerini yakından takip ve takdir ettiğini, bu kahvaltı/sohbet toplantısına iştirak etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Öncelikle ülkenin kalkınması ve gelişmesi için huzura ihtiyaç duyulduğunu, bu huzur ve güvenin tesisi, bölgenin ve  Türkiye'nin daha da gelişmesi için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Pektaş, göç olgusunun bölgeye olan sosyal, ekonomik ve toplumsal etkilerini, turizm destinasyonunun zenginleştirilmesinin gerekliliği, madenciliğin bölgedeki tarihsel gelişimi ve bugünkü yatırımları, göletlerin planlanması ve içmesuyu zenginliğinin sağlanması gibi konular hakkında açıklamalarda bulunarak görüşlerini misafirlerle paylaştı.

Pektaş, Salyazı Havaalanı'nın ihalesine başlanacağını, konuyla ilgili olarak Yüksek Planlama Kurulu kararının imzaladığını, havaalanının yatırım programına girdiğini, verimli ve akılcı politikalar üretilmesi durumunda sadece Köse'nin,  Bayburt'un,  Gümüşhane'nin değil, Trabzon’un, Erzincan’ın hatta  Erzurum'un bile kullanacağı bir havaalanı olabileceğini ifade etti.

İstikrarın sağlanmasının kültürel, sosyal, ekonomik ve ticari manada öncelik taşıdığının altını çizen Pektaş, böylelikle sağlanacak enerjinin ve gücün hizmet olarak bölgeye döneceğini, doğal gaz kullanımından yeni Zigana Tünelinin hizmete girmesiyle Trabzon-Gümüşhane arasındaki mesafenin 45 dakikaya ineceğini, bütün bunların kalkınma olarak bölgeye yansımasının da süratle fark edilebileceğini söyledi.

GİAD üyelerinin çeşitli konulardaki sorularını da cevaplayan Pektaş, bu çerçevede Karaca Mağarasına gelen 100-150 bin civarındaki turistin il merkezine gelmesini sağlayacak tesislerin Valilik ve Belediye tarafından hazırlanması, Limni Gölü, Tomara Şelalesi ve tabiat parklarıyla birlikte ciddi bir turistik kent merkezi oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Sohbete konu projeler içerisinde AVM projesi, spor köyü ihalesi, öğrenci yurdu, Şehir Stadyumunun alt ısıtması, Gençlik Merkezi, proje ve ihalelerinin son durumunun da yer aldığı kahvaltı Cihan Pektaş ve GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Kurt’un teşekkür, iyi dilek ve temennileriyle son buldu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim