• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 23 °C

“BİZ BİR EKİBİZ”

18.04.2016 16:43
“BİZ BİR EKİBİZ”
“BİZ BİR EKİBİZ”

 

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ile Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, ortak basın toplantısı düzenledi.

Balyemez Konağında düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, AK Parti iktidarları döneminde yapılan ve yapılmakta olan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Pektaş, 2002 yılından günümüze iş başında olan AK Parti hükümetleri insan onurunu korumayı, insana saygıyı, adaleti, halka hizmeti ve evrensel demokratik değerleri önceleyerek ve istisnasız bütün vatandaşlarımızı kucaklayarak temel alanlarda büyük reformlar ve sessiz devrimler gerçekleştirdiğini söyledi.

Yeni İl Yönetimi

Toplantıda daha sonra Akgül, Pektaş, Çimen ve Köse basın mensuplarının sorularını cevapladılar.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı yeni yönetimi ile ilgili soruyu yanıtlayan İl Başkanı Köse, “Genel merkez tarafından il yönetim kurulunun istifası istendi. İstifa ettik. Yeniden görevlendirildim. Bunun akabinde yeni il yönetimini oluşturduk. Yeni il yönetiminde önceki yönetimden 9 arkadaşımız var. 21 arkadaşımız yok. Bu 21 arkadaşımız da çok kıymetli insanlardır. Ben,  önceki yönetim kurulu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yeni yönetimde çok homojen bir yapı oluşturmaya çalıştık. Biz yeni yönetimimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanımızla, ilimizi daha mutlu etmek ve daha ilerilere götürmek için bir ekip halinde çalışmamızı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu. 

“GÜMÜŞHANE’YE 5.7 MİLYARLIK YATIRIM”

Gümüşhane’nin AK Parti iktidarları döneminde çok büyük yatırımlar aldığını vurgulayan Pektaş, şunları kaydetti:

“AK Parti hükümetlerimiz döneminde Gümüşhane’mize 5,7 milyar liralık yatırım yapıldı. Gümüşhane’mizde ulaştırmadan, baraj ve göletlere, sulama tesislerinden ağaçlandırmaya sağlıktan eğitime her alanda yatırımlardan payını fazlasıyla almaya devam ediyor. Çevre Yolu, Yeni Zigana Tüneli, Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Hızlı Tren yolu ise başlamış ve başlayacak olan çok önemli projelerimizdir.”

Ulaşım projeleri

“Gümüşhane’mize 2002 yılına kadar bir kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2012 2015 yılları arasında büyük bir atılımla toplam bölünmüş yol mesafesi 75 kilometreye çıkartılmıştır.  Köstere yol ayrımından Gümüşhane’ye, Gümüşhane’den Pirahmet’e, Pirahmet’ten Kelkit’e, Pirahmet’ten Bayburt’a Kelkit’ten Erzincan’a 150 km’den fazla bölünmüş yol çalışmaları devam etmektedir.”

Çevre Yolu

“Köse şehir geçişi ihaleyi çalışmaları devam etmektedir çevre yolu Gümüşhane’mizi şehirlerarası ulaşımının cazibe merkezi noktasına taşıyacak olan çevre yolu aynı zamanda şehir içi trafiğimiz de rahat bir nefes aldıracak, alternatif güzergahlar ile şehrimizin büyümesine katkı sağlayacaktır. Yaklaşık 500 milyon TL'ye mal olacak olan çevre yolu yapım çalışmaları süratle devam etmektedir. Bu yılsonuna kadar Hacıeminden Topal Mevkii eski İmam Hatip kavşağına kadar olan kısmını trafiğe açmayı hedefliyoruz. “

Yeni Zigana Tüneli

“Gümüşhane Trabzon arasında yapılacak ve yolu 10 kilometre kısaltacak olan Zigana Tüneli Projesi tamamlanarak ihalesi yapılmıştır. Yeni Zigana Tüneli 13 kilometre olarak projelendirilmiş ve bitirildiğinde çift tüp şeklinde dünyanın ikinci en uzun tüneli olacak olan yeni Zigana Tüneli ile kış aylarında şoförlerin korkulu rüyası da sona erecek. 1800 metre rakımda olan geçit 1100 rakamına inecektir.”

Erzincan Gümüşhane Karadeniz Sahili Tren Yolu Projesi

“2009 Kasım ayında güzergah çalışması ihale edilmiş olan tren yolunun avan projesi tamamlanmıştır. Yapım ihalesi için gerekli çalışmalar kararlılıkla yürütülmektedir. Hem hızlı trenle yolcu hem de yük taşıma maksadıyla gidiş geliş olmak üzere iki ayrı hat olarak ve elektrikle çalışacak trenlerin hizmet verebileceği şekilde tasarlanmıştır. Ortalama seyahat Erzincan Gümüşhane arası 39 dakika Gümüşhane Trabzon arası 53 dakika, Gümüşhane Tirebolu arası 33 dakika, Erzincan Trabzon arası bir saat 31 dakika olarak planlanmaktadır.”

Gümüşhane (Salyazı) Bayburt Havalimanı

“Gümüşhane (Salyazı) Bayburt Havalimanı hava trafiği açılması için gerekli olan tespitler yapılmıştır. Mevcut pistin geliştirilecek şekilde projelendirme çalışmaları devam etmektedir.”

İÇME SUYUNA 2018’DE KAVUŞUYORUZ

Yıllardır Gümüşhane’de konuşulan ve 30 Mart 2014 seçimlerinde en çok ilgi çeken “içme suyu” projesi nihayet gerçekleşiyor. Projenin ihale aşamasına gelindiği ve 2018’de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılımı ile hizmete sunulması bekleniyor. Proje hakkında detaylı bilgi veren Milletvekili Pektaş, ’Gümüşhane ilimizin gelecek 50 yıl içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak maksadıyla 58 metre yüksekliğindeki Bahçecik Barajı'nın 24.8 kilometre uzunluğundaki isale hattının ve günlük 23.500 metreküp kapasiteli içme suyu arıtma tesisinin ihalesini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İbrahim Özdemir-Mert Zımba

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim