• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 19 °C

Bir saat uzağımızdaki komşu Sümela’ya 1,5 ayda 80 bin turist gelirken aynı dönemde GÜMÜŞHANE’YE KAÇ TURİST GELDİ?

31.08.2021 12:24
Bir saat uzağımızdaki komşu Sümela’ya 1,5 ayda 80 bin turist gelirken aynı dönemde  GÜMÜŞHANE’YE KAÇ TURİST GELDİ?
Türkiye’nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden biri olan Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi’ndeki tarihi Sümela Manastırı’na restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ziyaretçi akını yaşanıyor.

Bir saat uzağımızdaki komşu Sümela’ya 1,5 ayda 80 bin turist gelirken aynı dönemde

GÜMÜŞHANE’YE KAÇ TURİST GELDİ?

Türkiye’nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden biri olan Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi’ndeki tarihi Sümela Manastırı’na restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ziyaretçi akını yaşanıyor.

Bir Buçuk Ayda 80 Bin Turist Geldi

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Sümela’yı bir buçuk aylık sürede 80 bin kişinin ziyaret ettiğine dikkat çekerek, “Sümela’ya yapılan restorasyonla mahcup olmayacağımız,  gelenlerin gayet güzel bir şekilde hizmet aldığı bir alana dönüştürdük. Bir buçuk ayda Sümela’ya gelen ziyaretçi sayısı 80 bini geçti. Günlük takip ediyorum sadece bir buçuk ayda gelen ziyaretçi sayısı 80 binin üzerinde. Yani Sümela’ya günlük ortalama bin 600, bin 700 civarında ziyaretçimiz var” dedi. 22 Eylül 2015 tarihinde restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılan Sümela Manastırı’nın bir bölümü 25 Mayıs 2019 tarihinde ziyarete açılmış, 1 Temmuz 2021 tarihinde ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımı ile tamamı ziyarete açılmıştı.

Sümela Gümüşhane’ye Bir Saat Uzaklıkta

Sümela’ya 1,5 ayda 80 bin turist gelirken, Sümela’nın sadece bir saat uzağında bulunan Gümüşhane’ye 1,5 aylık süre zarfında kaç turistin gelip turizm destinasyonlarını ziyaret ettiği merak konusu oldu. Karadeniz’in en yoğun tarih ve doğa turizm destinasyonlarına sahip olan Gümüşhane’ye Maçka Sümela’ya gelen tur firmalarının yönlendirilmesi ile aynı yoğunluğun Gümüşhane’de de yaşanacağı belirtiliyor.

Gümüşhane’de Acil Turizm Toplantılarının Yapılması Bekleniyor

Çevremizdeki illerde yaşanan yoğun turist sirkülasyonuna rağmen ilimiz Gümüşhane’de ise beklenen turist ve ziyaretçi akınının olmayışı kamuoyunda çareler üretilmeli beklentisini gündeme getirdi. Edindiğimiz bilgiye göre önümüzdeki günlerde Gümüşhane Valiliği koordinesinde geniş katılımlı turizm istişare toplantılarının yapılacağı ve turizmde yeni yol haritalarının belirleneceği öğrenildi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim