• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 16 °C

BİR ÖMÜRLÜK GURUR!

16.05.2016 11:37
BİR ÖMÜRLÜK GURUR!
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde sağlık sorunları nedeniyle askerlik görevini yapamayan 14 vatandaş 1 gün de olsa temsili olarak askerlik yapmanın sevincini yaşadı. Vatandaşlar için Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığınca temsili askerlik töreni düzenlendi.

Jandarma marşı eşliğinde yürüyüşle alana geldiler

Törene katılan vatandaşların, bir günlük temsili askerlik için yemin ettikleri tören, Torul İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde yapıldı. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Daha sonra asker kıyafetlerini giyerek komutanlar gözetiminde 1 gün eğitim gören 14 vatandaş, Jandarma marşı eşliğinde asker yürüyüşü yaparak alana geldiler, ellerini Türk Bayrağı ve silahın üzerine koyarak yemin etti. Bir günlük de olsa asker olup vatani göreve adım atan vatandaşların tören sırasında oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.

Silahları incelediler, askeri araçlara bindiler

Törende daha sonra sağlık sorunları nedeniyle askerlik yapamayan vatandaşlara askeri teçhizat, malzemeler ile araç ve gereçler tanıtıldı. Temsili askerlikleri boyunca silahları yakından tanıyıp inceleme fırsatı bulan ve askeri araçlara binen çiçeği burnunda askerler, karakol binasını gezdikten sonra öğle yemeğini askerlerle birlikte karavanadan yedi.

Tören programında konuşan İl Jandarma Komutan Vekili Dr. Yarbay Semih Bulut, Genel Kurmay Başkanlığının direktifleri doğrultusunda vatandaşlara yönelik olarak 1 günlük temsili askerlik yemin töreni icra edileceğini söyledi.

“Askerlik ulusumuz için bir onur vesilesidir”

Sağlık sorunu olan vatandaşları kışlalarında görmenin mutluluğu içerisinde olduklarına dile getiren Bulut, “Şahsım ve İl Jandarma Komutanlığı personeli adına şükranlarımı sunuyorum. Anayasamızda vatan hizmeti her Türk’ün hakkı ve ödevi olarak düzenlenmiştir. Askerlik mükellefiyeti, asker millet kavramının yegane örneğini teşkil eden ulusumuz için bir onur vesilesidir. Askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Askerlik kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan vatandaşlarımızın bu ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bugünü tertiplemiş durumdayız. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan ve 177 yıldır hizmet veren Jandarma saflarında askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen vatandaşlarımız heyecan ve coşkuyla asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gururla durmaktadırlar” dedi.

“Gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz”

Askerliğin her bireyin yapması gereken bir görev olduğunu belirten Yarbay Bulut,  “Bugün sizlere kısa da olsa askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı ordumuzun şerefli bir neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Sizler askerlik hizmetinizi yapamadınız ancak şunu bilmelisiniz ki yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizde ki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Gönülden inanıyoruz ki size ihtiyaç duyulduğunda bu yemini eden her vatan evladı gibi bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Askerlik yemininiz milletimize kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, Jandarma Teşkilatına, ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“Evlatlarınızın gözlerinde ki pırıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemliyorsunuz”

Konuşmasında ailelere de seslenen Bulut, “Değerli aileler bugün askerlik hizmetlerini yerine getiren evlatlarınızın gözlerinde ki pırıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve bunun haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bu gençlerin kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayarak verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır. Bu tören vesilesiyle aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bir gün temsili asker olan vatandaşlara Torul Kaymakamı Kafkas, Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ve İl Jandarma Komutan Vekili Dr. Yarbay Semih Bulut, tarafından terhis belgeleri verildi.

Kendisi de sağlık sorunu olan ve aynı sorunu yaşayan oğluyla birlikte etkinlikte üniforma giyip temsili askerlik yapan Hasan Taşkın, mutluluğunu anlatacak kelimeler bulamadığını ifade ederken, yetkililere bu fırsatı tanıdıkları için teşekkür etti.

Tören sağlık sorunu olan bireylerin, yakınları ve törene katılanlarla birlikte asker kıyafetleri ile hatıra fotoğrafları çektirmeleri  ile sona erdi.

Etkinliğe Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, İl Jandarma Komutan Vekili Dr. Yarbay Semih Bulut, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Torul İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Talip Kahraman, İlçe Emniyet Amiri Celal Yurdakul ve sağlık sorunu bulunan bireylerin aileleri katıldı.

İbrahim Özdemir-Figen Tok



 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yöresel Çantalar Da Tarih Oluyor07 Ekim 2020 Çarşamba 10:54
  • Tarihi Köy Odalarına Yürüdüler06 Ekim 2020 Salı 11:09
  • Köylerde Kış Hazırlıkları Başladı24 Eylül 2020 Perşembe 11:20
  • DÜĞÜNE DAVET İÇİN ÜRETİLİRDİ, GEÇİM KAYNAĞI OLDU26 Ağustos 2020 Çarşamba 16:44
  • Kamu Şoförlerine Trafik Eğitimi22 Ocak 2020 Çarşamba 14:43
  • Balık Üretimiyle Ekonomiye Katkı22 Ocak 2020 Çarşamba 14:39
  • YEMEKLERE TUZ KOYMAYIN14 Mart 2019 Perşembe 11:43
  • DOĞADA KARAVANLI YAŞAM07 Şubat 2019 Perşembe 11:39
  • KÜÇÜK YAŞAM BECERİLERİ10 Ocak 2019 Perşembe 12:55
  • BU MANTAR BAŞKA MANTAR19 Haziran 2018 Salı 14:33
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim