• BIST 9698.39
  • Altın 2502.664
  • Dolar 32.5854
  • Euro 34.8559
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 15 °C

BELEDİYELERE SÖZLEŞMELİ PERSONEL SINAVLA ALINACAK

18.01.2023 12:34
BELEDİYELERE SÖZLEŞMELİ  PERSONEL SINAVLA ALINACAK
Meclise sunulan Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine göre yıllardan beridir belediyelere sınavsız sözleşmeli personel istihdamına imkân sağlayan 5393 sayılı Belediye

BELEDİYELERE SÖZLEŞMELİ  PERSONEL SINAVLA ALINACAK

Meclise sunulan Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine göre yıllardan beridir belediyelere sınavsız sözleşmeli personel istihdamına imkân sağlayan 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49'uncu maddesinde yapılan düzenleme ile sınavsız sözleşmeli personel istihdamı sona erdiriliyor.

Kanun teklifine göre, mahalli idarelerde sözleşmeli personel istihdamı memur kadrolarına ilk defa alınma usulüne tabi tutulmaktadır. Yani ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre sözleşmeli personel alımı zorunlu hale getirilmektedir.

Kanun teklifi ile Belediyelere sınavsız sözleşmeli personel alımını sona erdiren 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49'uncu maddesinin üçüncü fıkrasına aşağıdaki cümleler eklendi.

"Sözleşmeli personelin işe alınması memur kadrolarına ilk defa alınma usulüne tabidir. Sözleşmeli personelden üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde sözleşmeli personel olarak çalıştırılmalarına esas alman memur kadrolarına atanır. Bu kapsamda memur kadrolarına atananların bir yıl süreyle diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz. Bunların sözleşmeli personel pozisyonlarında geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilir. Bunlar, atandıkları kadronun mali ve sosyal haklarına göreve başladığı tarihi takip eden aybaşından itibaren hak kazanır ve önceki pozisyonlarında aldıkları mali ve sosyal haklar hakkında herhangi bir mahsuplaşma yapılmaz."

Kanun teklifi yasalaştığında, Belediye Kanunu'nda yapılan değişiklikle mahalli idarelerde çalışan sözleşmeli personelin atanması KPSS ile yapılacak. Buna göre sözleşmeli personelin işe alınması memur kadrolarına ilk defa alınma usulüne tabi olacak. Sözleşmeli personelden 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde sözleşmeli personel olarak çalıştırılmalarına esas alınan memur kadrolarına atanacak. Bu kapsamda memur kadrolarına atananların 1 yıl süreyle diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamayacak. Bunların sözleşmeli personel pozisyonlarında geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilecek.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim