• BIST 8871.74
  • Altın 2241.161
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0876
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

BAŞKAN KESLER 2 YILINI DEĞERLENDİRDİ

12.04.2021 10:51
BAŞKAN KESLER 2 YILINI DEĞERLENDİRDİ
Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler 2 yıllık Belediye Başkanlığı sürecini değerlendirdi.

BAŞKAN KESLER 2 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler 2 yıllık Belediye Başkanlığı sürecini değerlendirdi.

Başkan Kesler, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerin ardından devraldığı Köse Belediye Başkanlığı sürecinde neler yapıldığını Köse Belediyesinin sosyal medyası üzerinden anlattı.

Başkan Kesler konuşmasında şunları kaydetti:

“Görevi devraldığımız zaman belediyemizin yaklaşık 13 milyon lira borcu vardı. Bu zaman dilimi içerisinde yaklaşık 2 milyon lira piyasa borcunu ve yaklaşıkta 5 milyon liralıkta devlet borcumuzu ödedik. Göreve gelmeden önceki açıkladığımız projelerimizden birisi olan Güneş Enerji Santralı (GES) projemiz vardı.  TOKİ’nin ilçemiz sınırları içinde olan 110 dönümlük bir arazisi vardı. Biz Belediye olarak bu araziyi 202 bin TL’ye 36 taksitle satın alarak Köse Belediyesinin malı yaptık. Geçen haftada Tarım Bakanlığında buranın Güneş Enerjisi alanı olduğu tescillendi.  Şu anda Türkiye’nin hiçbir yerinde belediyelere ait 110 dönümlük bir Güneş Enerjisi yatırım alanı yok. Totalde 7mw gücünde enerji üretebiliriz. Bununla ilgili Gümüşhane, Torul, Köse Belediyesi olarak üretime yapmak için AKSA ile görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah yakın zamanda bununla ilgili bir netice alıp üretim için start vereceğiz.

İçme sularımız ile ilgili sorunlarımız vardı. İlçemizde su kesintileri vardı. Gerek Su depolarındaki motorlarla gerekse su hatlarımızla ilgili problemler vardı. Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanımıza arzuhalimizi bildirir bir yazı yazdık. Cumhurbaşkanımız konuyu değerlendirdi. İller Bankası aracılığıyla tarafımıza telefon edildi ve bu konuyla alakalı belediyemizi 1 milyon lira yardım geldi. Köse Belediyesinin 1 kuruş kendi parasını harcamadan bu 1 milyon lira ile bu sorunumuzu ortadan kaldırmış olduk.     

Kapalı Pazar yeri projemiz vardı. Mevcut pazaryerimiz çok ortada bir yerde idi. Bu alan pandemi döneminde çeşitli etkinliklerin yapıldığı bir alandı. Dolayısıyla bu pazaryerimizi acilen taşımak zorunda kaldık.  Yeni oluşturduğumuz Pazar yerinde 4 bin metre parke çalışması yaptık ve üstüne de bin metre kare kapalı alan oluşturduk. Bu kapalı alanın üzerini yapacağımız güneş paneli çalışması ile Köse Belediyemizin tükettiği elektriği buradan karşılayacağız. Belediyemiz bu sayede 30 yıl elektrik parası ödememiş olacak.

Kösemizin en büyük sorunlarından birisi de trafik sorunuydu. Bununla ilgili yaptığımız çalışmalar sonrası İlçe Trafik Komisyonu kararıyla şehir içinde trafik akışını tek yöne çevirdik.  Terminalimizi de saat kulesinin orada yaptık. Otobüslerimiz şu anda oradan yolcu alımını yapıyor ve alternatif yolumuzu kullanarak şehir merkezi girmeden gidiyor. Bu sayede de trafiğimizi aksatmamış oluyor.

Hali hazırda bir düğün salonumuz vardı fakat şehir merkezinde olduğu için gerek çevresel gerekse işitsel olarak rahatsızlık yaratıyordu. Onun içinde 15 dönüm alanı bulunan Necmi Taşdemir parkı içerisinde 500 metrekare alanlı bir düğün salonu projesine başladık. Şu an itibariyle yüzde 75’ine bitirdik. Bu sene içinde de gere kalan yüzde 25’lik kısmını da tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız.

Mevcutta bulunan itfaiye aracımız eski olduğundan aktif bir şekilde kullanılamıyordu. Geçen ay yaptığımız ihale ile yeni bir itfaiye aracını belediyemize kazandırdık. İtfaiye aracımız şu anda Ankara’da üretim aşamasında. Yaz ayları içerisinde teslim edilecek. Bunun dışında kanallarımızın tıkanması nedeniyle diğer ilçelerimizden araç taleplerimiz oluyordu. Bu sıkıntımız sürekli oluyordu.  Buna bir çözüm üretmek için Belediye meclisimizin kararıyla kanal açıcı aracımızın 934 bin lira bedelle ihalesini yaptık. 200 bin TL’sini düşürerek 734 bin TL kaldı. Çevre Şehircilik bakanımız Sayın Murat Kurum’un 550 bin TL’lik bir desteği ile büyük bir sıkıntıda da kurtarmış olduk. Sayın Bakanımızı da teşekkür ediyorum. Bu sayede bizlerde Kuka Makinamızı ilçemizi kazandırmış olduk.

Bizim daha önceden de açıkladığımız bir otel projemiz vardı. Bu projeleri yapmak belediyelerin işi değil. Anca özel işletmelerimiz bu anlamda yeterli olmadığı bir proje. Onun için bu otel yapma işi bize hasıl oldu. Bu anlamda daha öncede devletimizin el koyduğu bir yurt binası vardı. Bu bina için Bakanımıza söylemiştim. Bakanımızda buranın otele dönüştürülmesi için olur verdi. Sağ olsunlar 500 bin TL’de para gönderdi. Şuanda oradaki resmi çalışmalarımız devam ediyor. Resmi işlerin bitiminde sonra ihalesini yapacağız ve 30 odalı 60 yataklı bir otele Köse Belediye kavuşmuş olacak. Bu otelin altında oluşacak olan bir alanı da memurlar lokali olarak yapmayı düşünüyoruz.

İlçemizde eski Belediye Başkanlarımızdan Nusret Kesler beyin erkekler için yaptığı bir yas evimiz var. Bu yas evinde bütün ihtiyaçlarımız karşılıyoruz. Gerek Cenazelerimizde gerekse dışardan gelen misafirlerimizi ağırlamakta kullanıyoruz. Fakat bayanlarımız için böyle bir alanımız yoktu. Bunu da kendimize dert edindik ve bayanlarla ilgilide saat kulemize yakan belediyemize ait 550 metrekarelik bir arsa içinde 814 bin lira bedelliyle ihalesini yaptığımız bir bayan yas evi yapımına Nisan ayı sonu itibariyle başlayacağız. Bu bayan yas evimizi yılsonu itibariyle belediyemize teslim edilecek.

Kardeş belediyemiz İstanbul Bahçelievler Belediyesi Başkanı Sayın Hakan Bahadır beyden 22 kişilik bir otobüs aldık. Daha sonrada yine bu belediyeden damperli bir kamyon aldık ki bu kamyona hakikaten belediyemizin ihtiyacı vardı. Sayın Belediye Başkanımız Hakan Bahadır beye de teşekkür ediyorum. Bunların yanı sıra Kürtün Belediyemizden de öğrenci taşımasında kullanmak üzere bir otobüs aldık. Kürtün Belediyemize de teşekkür ediyorum.

İlçemiz meslek Yüksek Okulu ve KYK yurdu arasında üniversite öğrencilerimizin aktif olarak kullandığı yolda trafiğin yoğun olduğu bir yol. Orada öğrencilerimiz zarar görmesin diye yaptığımız girişimler sonucu Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından 2 km’lik yaya yolu yapıldı ve öğrencilerimiz açısından oluşan tehlike ortadan kalmış oldu.

Sayın vekilimizin girişimleri ile ilçemizde orman işletme şefliğinde kullanılmak üzere bir bina yapılacak. Bunun yanında Üniversite rektörümüz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Kösemize bir farkındalık yaratmak için ceza infaz bölümünün Kösemiz Meslek Yüksek Okulunda açılacak. Bunan içinde sayın rektörümüze teşekkür ediyorum.

Köse Şehir geçişinde bulunan yolumuzun kenarlarındaki kaldırımlar sayın valimizin destekleri ile karayolları tarafından yapıldı. Geçiş güzergâhımız bu kaldırımlar sayesinde artık göze hitap eder bir hal aldı. Engelli kardeşlerimiz için 60 bin Euro bedeliyle Hollanda’dan akülü araçlar getirerek engelli kardeşlerimize teslim ettik. Eğitimi düşündüğümüzden İstanbul Doğuş Üniversitesiyle bir proje yaptık ve 350 bin liralık çocuklarımıza dağıtılmak üzeri mont. Ayakkabı, çanta, kırtasiye ve temizlik malzemesi getirdik. Bir kısmını Salyazı Köyümüzde bulunan okulumuzda, bir kısmını da ilçe merkezimizdeki ilkokulumuzda dağıtarak öğrencilerimize destek verdik.

Kösemize bir şeyler kazandırabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Belediyecilikte en önemli şey tasarruf, mali disiplin ve kamu disiplinidir. Kamu ve mali disiplini göreve başladığımız günden beri uyguluyoruz. Çok masrafa girmiyoruz. Borç üstüne borç yapmıyoruz, faizli borçlara hiç yaklaşmıyoruz. Göreve başladığımızda belediyemizin gelirlerinde düşüklük vardı. Tahsilatlarımıza kredi kartı ve pos cihazlarını dahil ettik. Bu sayede gelirlerimizi yaklaşık 5 katına çıkardık. Bu anlamda duyarlılık göstererek belediyemizi ait borçlarını ödeyen tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum.  

2 yıl aslında çok uzun bir zaman ama bizim için çok kısa sayacağımız bir zaman dilimi. Bu süreç çok zor bir dönemdi. Görevi devraldığımızda büyük bir borcun altına girdik, bir sürü sıkıntılarla uğraştık. O zamandan bu zamana gelmek çok zordu.  Kösemiz için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Devletimizin parasını ilçemizdeki gerçek ihtiyaçlara harcıyoruz. Tasarruf kesinlikle önceliğimizdir.”

Abuzer Yapar

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim