• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • Gümüşhane : 7 °C
  • Trabzon : 13 °C

BAŞKAN DEMİRAĞ İSTİFA ETTİ 20 GÜN İÇİNDE YENİ BAŞKAN SEÇİLECEK

24.03.2023 12:18
BAŞKAN DEMİRAĞ İSTİFA ETTİ   20 GÜN İÇİNDE YENİ BAŞKAN  SEÇİLECEK
Gümüşhane'de geçtiğimiz mayıs ayında yapılan 4.genel kurulla Kent Konseyi başkanlığına seçilen Rüstem Demirağ görevinden istifa etti.

BAŞKAN DEMİRAĞ İSTİFA ETTİ

 20 GÜN İÇİNDE YENİ BAŞKAN  SEÇİLECEK

Gümüşhane'de geçtiğimiz mayıs ayında yapılan 4.genel kurulla Kent Konseyi başkanlığına seçilen Rüstem Demirağ görevinden istifa etti.

SMA hastası Yunus Emre bebeğin kampanyasına verdiği destekle bilinen Demirağ, Yunus Emre'nin kampanyasının bittiğinin duyurulmasından birkaç saat sonra istifasını duyurdu.

Önümüzdeki yerel seçimlere kadar görev yapmak üzere 18 Mayıs 2022 tarihinde Kent Konseyi Genel Kurul üyeleri tarafından bu göreve seçilen Demirağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Yaklaşık 1 yıl önce şehre vefa borcunu ödeyebilmek ve güzel memleketinin insanlarına hizmet edebilmek için aday olduğunu ve Kent Konseyi Genel Kurul üyelerinin teveccühü ve büyük desteği ile bu göreve seçildiğini kaydeden Demirağ, “Görevde bulunduğum süre içinde, yaşam felsefem olan “Yapacaksan mükemmel yap” şiarıyla çalışmaya özen gösterdim, görevimi layıkıyla yapmaya gayret ettim. Süreç içinde, Kent Konseylerinin sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlama misyonundan hareketle SMA hastası Yunus Emre bebeğin kampanyasına destek olmaya çalıştım. Bu süreç içinde çağrımıza cevap vererek destek olan, yardım eden, dua eden, bağış yapan ve kampanyanın tamamlanmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun, Allah sevabına nail etsin inşallah” dedi.

Gelinen noktada “gördüğü lüzum” üzerine istifa kararını aldığını kaydeden Demirağ, “Başta Gümüşhane Kent Konseyi Genel Kurul Üyelerimiz olmak üzere, görev sürem içinde bilerek veya bilmeyerek kalbini kırmış olduğum, varsa hakkına girmiş olduğum veya varsa layığı ile hizmet edememiş olma ihtimaline karşılık vebaline girdiğim herkesten helallik talep ediyorum. Bundan sonraki hayatımda vatanıma ve milletime olan borcumu, ata mesleğim olan ticaret ile ödemeye çalışacağım. Ülkemizin ve memleketimizin ekonomisine katacağımız katma değer ve istihdamlar ile hizmetimi sürdürmeye devam edeceğim. Dua ve desteklerinizi esirgemeyiniz. Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

YENİ BAŞKAN SEÇİLECEK

Kent Konseyi Başkanı  Rüstem Demirağ’ın istifa dilekçesini Kent Konseyi’ne sunmasının ardından yeni süreç başlayacak. Gümüşhane Kent Konseyi Çalışma Yönergesi gereği başkanın istifası durumunda  çalışma döneminin bitmesine 4 aydan çok süre kaldığı için Kent Konseyi’nin en yaşlı üyesi  kent konseyi başkanını seçmek üzere kent konseyi genel kurulunu olağanüstü toplantıya çağırıp başkanlık seçimi yaptıracak.

Rüstem Demirağ’ın ayrılmasından sonra yeni başkan seçilene kadar başkan vekilliğini en yaşlı yürütme kurulu üyesi  sıfatı ile Tayyar Demirel yürütecek.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim