• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 20 °C

Başkan Çimen’den 23 Nisan mesajı

22.04.2015 12:30
Başkan Çimen’den 23 Nisan mesajı
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, 23 Nisan 1920 tarihinin sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihinin olmadığını ifade ederek, “Bugün ülkenin her köşesinde, millet iradesinin tecelli ettiği, demokrasimizin çatısı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 95. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gururla kutluyoruz. 23 Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılış tarihi değil aynı zamanda demokrasimizin ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. Yüce meclisimiz, istiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu günlerde doğmuş, milli birlik ve egemenliğimizin en somut tecellisi olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıldönümünü idrak ettiğimiz 23 Nisan günü, daima milli tarihimizin en parlak sayfalarından biri olarak anılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında hayati rol üstlenen Büyük Millet Meclisi’miz her zaman ülke sorunlarına göğüs germiş, aldığı tarihsel kararlarla ülkemizin gelişimine hız kazandırmıştır” dedi.

23 Nisan’ın dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu kaydeden Başkan Çimen, “23 Nisan Ulusal Egemenlik bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı’dır. Büyük Önder Atatürk, bu önemli günü çocuklara adayarak, dünyada ilk çocuk bayramını ilan etmiş ve ülkemizin çocuklarımıza verdiği önemi ortaya koymuştur. 23 Nisan 1920 bizim olduğu kadar, dünya tarihi için de çok önemli bir dönüm noktasıdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, umudumuz ve geleceğimizin güvencesidir. Onları seviyor ve önemsiyoruz. Onları her konuda en iyi şekilde eğitmek ve onlara gereken ilgiyi her ortamda göstermek bizlerin en önemli görevi olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, onlara ve dünya çocuklarına bu bayramı armağan eden başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve Milli Mücadelede emeği geçen herkesi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim