• BIST 8860.44
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 15 °C

BAŞKAN BAŞER, BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI

04.07.2024 12:23
BAŞKAN BAŞER, BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI
Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Belediye Borcunu ve Mali Durumu Açıkladı.

BAŞKAN BAŞER, BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Belediye Borcunu ve Mali Durumu Açıkladı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Sema Doğan Yaşam Alanı'nda düzenlenen kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcıları ve GÜMSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı'nın da katıldığı toplantıda, Gümüşhane Belediyesi’nin güncel borcu ve mali durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Başer, Gümüşhane Belediyesi'nin toplam borcunun 302 milyon 500 bin TL olduğunu söyledi.

Başer, yaklaşık 65 milyon liralık seçim faturalarının belediyeye yüklendiğini belirterek, "15 Mart'tan sonra kesilen faturalar 28 milyon 322 bin lira tutarında. Her fatura 202 bin 950 lira. 22 farklı şirketten kesilen faturalar, her gün peş peşe kesiliyor ve birebir aynılar. Bunlar akla vicdana nasıl sığdı. Bu kadar fatura belediyemizin boynuna yüklendi, bunların hiçbirinde teklif yok, adisyon fişleri yok. Kimler bu paraları harcamış, hiçbir kayıt yok" diye konuştu.

Çimenler Grup’a Yönelik Suçlamalar

Eski belediye başkanının ortağı olduğu Çimenler Grup'a yönelik iddialarını sürdüren Başer, "44 milyon 778 bin lira alışveriş yapılmış. Yine aynı şirkete ait otele 5 yılda 5 milyon 347 bin lira ödenmiş. Belediyemize 31 Mart gecesi GÜMSAŞ şirketinden otel parası geliyor. 266 bin liralık fatura mevcut. Şirketimizle ve belediyemizle hiçbir bağı olmayan özel misafirlerini otelinde yatırıp kaldırmış, üstüne de bunu belediyemize fatura ediyor. Bunların adli makamlarda bedeli olacak" ifadelerini kullandı.

Başer, aynı şirketin belediyeyi 6 milyon lira için icraya verdiğini ve bu paranın ödendiğini belirtti. Ayrıca, "Bu devlet daha doğmamış yetimlerimizin hakkını bu adamlardan söke söke alacak. Belediye başkanı kendisi de dahil birinci derece yakınları da belediyeden ihaleye bile giremez. Biz de Gümüşhane mahkemeleri önünde milletimizle birlikte bunlardan hesabımızı soracağız, suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Başer, GÜMSAŞ'dan Gümüşhanespor'a bugüne kadar 67 milyon 275 bin 698 lira para verildiğini anlattı. Bu paraların büyük kısmının GÜMSAŞ Yaşam Evleri hesabından aktarıldığını belirtti.

Eski Otogar Alanı ve Diğer Harcamalar

Eski otogar alanında bir inşaat şirketine yer teslimi yapıldığını söyleyen Başer, "İnşaat yapılmayınca ihaleyi tekrar GÜMSAŞ'a geri almak için 14 milyon lira verip geri alıyorlar. Gümüşhane'de başka bir firmaya karşılıksız 4 milyon lira veriliyor. Bu para daha sonra parça parça faturalarla kapatılıyor" dedi.

Başer, GÜMSAŞ Yaşam Evleri inşaatına harcanan paranın bugünkü değeriyle 330 milyon lira olduğunu, kayıtlara göre inşaata harcanan paranın ise 120 milyon lira olduğunu belirterek, aradaki farkın 210 milyon lira olduğunu ifade etti. Bu paraların Gümüşhanespor ve personel maaşları gibi çeşitli yerlere kullanıldığını belirtti.

GÜMSAŞ Yaşam Evlerirne yapılması gereken 496 bağımsız bölümün olduğunu belirten Başkan Başer, biraz sabır isteyerek bu evleri yaparak teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

Başkan Başer, belediyenin mali durumunu ve borçlarını şeffaf bir şekilde açıklayarak, bu süreçte kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini belirtti.

 

 

 

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim