• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 15 °C

BAŞKAN AKÇAY’DAN HEM TEŞEKKÜR, HEM İSTEK MADEN FİRMALARI VERGİ KAYITLARINI GÜMÜŞHANE’YE ALMALIDIRLAR

05.01.2022 12:24
BAŞKAN AKÇAY’DAN HEM TEŞEKKÜR, HEM İSTEK  MADEN FİRMALARI VERGİ KAYITLARINI GÜMÜŞHANE’YE ALMALIDIRLAR
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, 2021 ihracat rakamlarında elde edilen başarının ardından vergi dairesini Gümüşhane'ye alan Gümüştaş haricindeki diğer firmalarında vergi levhalarını Gümüşhane'ye almalarını istedi.

BAŞKAN AKÇAY’DAN HEM TEŞEKKÜR, HEM İSTEK

MADEN FİRMALARI VERGİ KAYITLARINI GÜMÜŞHANE’YE ALMALIDIRLAR

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, 2021 ihracat rakamlarında elde edilen başarının ardından vergi dairesini Gümüşhane'ye alan Gümüştaş haricindeki diğer firmalarında vergi levhalarını Gümüşhane'ye almalarını istedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) rakamlarına göre Gümüşhane'nin ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 75 oranında artarak 67,4 milyon dolara ulaştığını belirten GTSO Başkanı İsmail Akçay, elde edilen yüzde 75 oranındaki artışla Gümüşhane’nin 81 il içerisinde ihracatını en fazla artıran iller sıralamasında da 9.sırada yer alarak kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Gümüşhane’den yapılan ihracatın her geçen yıl artarak devam ettiğini aktaran GTSO Başkanımız İsmail Akçay, “Bu başarı tüm Gümüşhanelilerin başarısıdır. Üreten, istihdam sağlayan, üretim yaptığı şehir başta olmak üzere ülkesine ve milletine katma değer katan tüm özel sektörümüzün başarısıdır. İnşallah el birliği ile bu elde ettiğimiz başarı grafiğini daha üst seviyelere taşıyacağız” dedi.

“Diğer maden firmalarımızın da dış ticaret alanında faaliyet gösteren şirket merkezlerini şehrimize taşımaları bizlerin en büyük arzusudur”

Gümüşhane’deki ihracatçı firmaların sektörlerine bakıldığında toplam ihracatın yüzde 98'inin madencilik sektöründe elde edilen değerli madenlerden olduğunu vurgulayan Akçay, “Şehrimizde faaliyet gösteren Gümüştaş Madencilik Firmamıza bu konuda bir kez daha özellikle teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Taleplerimiz doğrultusunda ihracatı gerçekleştirmiş oldukları şirket merkezini ve vergi dairelerini şehrimizi taşıyarak yapılan ihracatın da faaliyette bulundukları şehrimiz kayıtlarında yer almasını sağladılar. Şehrimizde faaliyet gösteren diğer maden firmalarımızın da dış ticaret alanında faaliyet gösteren şirket merkezlerini şehrimize taşımaları bizlerin en büyük arzusudur. Böylece şehrimiz hak ettiği gerçek ihracat rakamlarına ulaşabilecektir” diye konuştu.

“Coğrafi işaretli ve yöremize özgü ürünlerimizi ihracat ağına dahil etmeliyiz”

Gümüşhane’de 2021 yılında 15 farklı sektörde ihracat yapılmasının sevindirici olduğunu aktaran Akçay, “Şehrimizde coğrafi işaretli ve yöremize özgü çok önemli ürünlerimiz var. Bu ürünlerimizi de ihracat ağımıza dahil edebilirsek hem sektör çeşitliliğimizi daha da artıracak hem de daha fazla katma değer elde etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

“Tüm firmalarımıza tek tek teşekkür ediyorum”

Elde edilen ihracat başarısında emeği geçen büyük, küçük tüm firmalara tek tek teşekkür eden Başkan Akçay, sözlerini şöyle tamamladı: “Yıllar öncesinde şehrimiz ihracat sıralamasında son sıralarda yer alıyor iken şimdi ise elde edilen başarılarımızı konuşuyoruz. Bu başarı hepimizin başarısı. Tüm Gümüşhanelilerin başarısı. Gümüşhane’de üreten, istihdam sağlayanların başarısı. Bu başarıyı daha üst seviyelere taşımak için hep birlikte çalışmaya, üretmeye ve ürettiğimiz bu ürünleri dünyaya pazarlayarak şehrimize ve ülkemize katma değer sağlamaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda hiç ihracat yapmamış firmalarımızı da ihracat yapmaya davet ediyorum. İhracat yapmaktan çekinmesinler. Bizler Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu firmalarımıza elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. İstedikleri her an odamızda faaliyet gösteren İhracat Destek ofisimize gelerek merak ettikleri soruları bizlere sorabilir veya bilgi almak için müracaat edebilirler. Yine odamız aracılığı ile düzenlenen eğitim ve bilgilendirme seminerlerine katılmaktan da çekinmesinler. Bu eğitim ve seminerlerimizde uzmanlar ve bakanlık yetkilileri tarafından firmalarımız için önemli bilgiler aktarılıyor. İnşallah elde edilen bu başarı diğer firmalarımıza da bir örnek olur ve şehrimizden ihracat gerçekleştiren yeni firmalarımızla birlikte ihracat oranlarımızı daha üst seviyelere taşımış oluruz.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim