• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 16 °C

BAŞKAN AĞAÇ BAHÇECİK BARAJINI İNCELEDİ “İLERLEMEYEN BİR BARAJ İLE SU SORUNUNU ÇÖZMEK İSTİYORLAR”

04.02.2021 10:28
BAŞKAN AĞAÇ BAHÇECİK BARAJINI İNCELEDİ “İLERLEMEYEN BİR BARAJ İLE SU SORUNUNU ÇÖZMEK İSTİYORLAR”
Yapımı tamamlanamayan Gümüşhane’nin Bahçecik Barajı’nda inceleme yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, “Hiç ilerlemeyen bir baraj projesiyle güya Gümüşhane’nin su sorununu çözmek istiyorlar” dedi.

BAŞKAN AĞAÇ BAHÇECİK BARAJINI İNCELEDİ

“İLERLEMEYEN BİR BARAJ İLE SU SORUNUNU ÇÖZMEK İSTİYORLAR”

Yapımı tamamlanamayan Gümüşhane’nin Bahçecik Barajı’nda inceleme yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, “Hiç ilerlemeyen bir baraj projesiyle güya Gümüşhane’nin su sorununu çözmek istiyorlar” dedi.

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, yaptığı yazılı açıklamada, Bahçecik Barajı’nda incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Barajda hiçbir çalışma olmadığını belirten Ağaç, bölgedeki baraja su taşıyan akarsuyun da yetersiz olduğunu ve barajı doldurmak için dağların arkasındaki bir barajdan tüneller vasıtasıyla su getirileceğini dile getirdi.

“Şikayetler Doruğa Çıktı”

Gümüşhane’de su sorunu yaşandığını belirterek, belediyenin vatandaşları kandırmak için Bahçecik Barajı’nı gösterdiğini ifade eden İl Başkanı Bedri Ağaç, “Gümüşhanelilere sesleniyor. Her gece 12’de, 1’de, suları keserek suyun toplanmasını bekleyerek, sabah su vermek durumunda kalıyor belediye. Çünkü yıllardır Gümüşhane’nin zengin su rezervlerinden becerip borularla Gümüşhane’ye cazibeli doğal kaynak suyu getiremediler. Şikayetler doruğa çıkınca, insanlar, ‘Bu susuzluk nedir bu çağda, böyle bir su memleketi bir ilde böyle şey olur mu?’ diye baskı yapınca da belediye, ‘Bahçeçik Barajı tamamlanır, az kaldı’ gibi hayal satmaya devam ediyor” dedi.

“Gümüşhane Büyük Bir Su Sorunuyla Karşı Karşıya”

Bu hızda bir çalışmayla barajın bitmeyeceğini dile getiren Başkan Ağaç, “Buraya gelişimizin sebebi bunun bir illüzyon olduğunu, bu kafayla, bu hızla, bu çalışmayla barajın senelerce tamamlanmasının imkan, ihtimalinin olmadığını, yani önümüzdeki birkaç yaz daha, üç dört yaz daha öyle söyleyelim, Gümüşhane’nin çok büyük bir su sorunuyla karşı karşıya olduğunu yerinde tespit etmek için bu açıklamaları yapmak zorunda kaldık. Biz işler yapılsın, Gümüşhane’ye yatırım olsun, insanların ihtiyacı olan temel su sorunu çözülsün istiyoruz ama dediğim gibi yalap şalap başlatılmış ama ödeneksizlikten ama ilgisizlikten ama sahipsizlikten ağır aksak, hatta hiç ilerlemeyen bir baraj projesiyle güya Gümüşhane’nin su sorununu çözmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

“Milletvekillerine Sesleniyorum”

Milletvekillerinin konuya sahip çıkmadığını belirten Ağaç, “Gümüşhane Milletvekillerine sesleniyorum. Ankara’da oturup bayramdan bayrama gelip Gümüşhane’de şöyle bir iki gün görünüp gitmekle olmuyor. Bu memleketin sorunlarına sahip çıkın. Belki iktidarda sözünüz geçmiyor, hükümette etkili değilsiniz. Bunu kamuoyu ile paylaşın. Kamuoyunun desteğini o zaman yanınıza alın. Gümüşhane’nin acil su sorununun çözülmesi için bir şeyler yapın, bastırın, ödenek yoksa ödenek bulmaya çalışın. Su başka şeye benzemez. Yollar tüneller falan bunlarla övünüyorsunuz ama insanların en temel ihtiyacı olan su sorunu çok büyük. Bir an önce çözülmesi lazım” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim