• BIST 9524.59
  • Altın 2521.586
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.5645
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 16 °C

BAŞHEKİM’E DOKUNMAYIN!...

26.09.2022 12:27
BAŞHEKİM’E DOKUNMAYIN!...
AK Partili Vatandaşlar, Siyaset Kurumunun Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde Yaptıklarını Cumhurbaşkanlığına ve AK Parti Genel Merkezi’ne Taşıyor.

AK     Partili      Vatandaşlar,     Siyaset     Kurumunun     Gümüşhane     Devlet     Hastanesi’nde Yaptıklarını Cumhurbaşkanlığına ve AK Parti Genel Merkezi’ne Taşıyor.

BAŞHEKİM’E DOKUNMAYIN!...

Gümüşhane’nin sağlıktaki can damarı olan Devlet Hastanesi’nde son günlerde yaşanan olaylar Gümüşhane kamuoyunda büyük tepki ile karşılandı.

Atanmış ve vazifesini en iyi şekilde yapmaya gayret gösteren Başhekim Op.Dr. Ulaş Karabay’ın   siyaset kurumunca istifaya zorlandığı haberleri kamuoyunun gündemi oldu.

***

KONU GÜMÜŞHANE YEREL BASININDA YER ALDI

Geçtiğimiz hafta Gümüşhane yerel basınında konu ile ilgili yazılanlardan bir kısmı şöyle idi:

“Geçtiğimiz günlerde Başhekim Ulaş Bey'den bir personelle ilgili görev değişikliği talebi olmuş. Klinik destekçi olarak görevli kişi ile ilgili bir görevlendirme yapılması istenmiş. Başhekimlik ise görev tanımı ve personel eksikliğinden dolayı gelen talebi olumlu karşılamamış. Talebi olumsuz karşılanan personel ise olayı siyasete taşımış. Siyasette personelin istediği konumda çalışmasını söylemiş. Başhekimlik ise personel görev tanımıyla, talep edilen görevin birbirinden farklı olduğu için siyasete olumsuz yanıt vermiş. Olumsuz yanıt alan siyasi otorite ise başhekimliğe baskı uygulamaya başlamış ve fikir ayrılıkları ortaya çıkmış. Klinik destek elamanı olan kişinin bilgi işlemde görev yapmasını isteyen siyasetin isteğine olumlu yanıt vermeyen Başhekim Ulaş Bey ile siyaset arasındaki tartışma alevlenmiş. Alevlenen bu tartışmanın üzerine başhekime "ya bu alanda bu arkadaşım görev yapar ya da siz bu görevi bırakırsınız" denilmiş. Bunun üzerine başhekim ben bu hastanenin başhekimiyim, siyaset bizim ulaşamadığımız yerlerde bizim yardımcımız olmalı. Yani hastanede doktor yoksa bize doktor getirmeli. Buranın bir amiri var. Buradaki işlemi biz yürütmeliyiz. Böyle yapılırsa, herşeye müdahil olunursa burada biz kimseye görev yaptıramayız demiş. Olan yine Gümüşhane insanına olacak. Sebep ise işe giriş şekilleri belli olan personelin işini sahiplenmemesinden kaynaklanıyor. Herkes işini yapmazsa hastanedeki işleri kim yapacak. Herkes siyaseten arka bulup yan gelip yatarsa bu hastane nasıl işleyecek. Bu insanlar akşam evlerine gidince nasıl uyuyorlar bunu da merak ediyoruz!”

***

Uzun süredir yapısal sorunlar yaşayan ve hâlâ da tam olarak yapısal sorunları giderilemeyen Yeni Devlet Hastanesi’nde Başhekim Op. Dr. Ulaş Karabay’ın siyaset kurumunun isteklerini yerine getirmediği için istifaya zorlanması Gümüşhane’de büyük tepki ile karşılandı.

Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya liderinin kurduğu ve yönettiği partinin Gümüşhane temsilcileri   Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine güvenini basit menfaat oyunları ile harcamamalıdırlar. Bir an önce bu hatadan dönülüp Başhekim Karabay’ın gönlü alınmalı ve görevinde kendisine tam destek verilmelidir.

 

AK PARTİLİ VATANDAŞLAR OLAYI ANKARAYA TAŞIYOR

Devlet Hastanesi’nde yaşanan olaylar Gümüşhane kamuoyunda duyulunca   gazetemizi arayan pek çok AK Partili vatandaş olayı Ankara’ya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AK Parti Genel Merkezi’ne taşıyacaklarını belirterek, “2023 Seçimlerine hazırlanan AK Parti’de nasıl olur da bir Başhekim siyasi tarafgirliğe, adam kayırmaya zorlanır. Bu olacak iş değildir. AK Parti il başkanlığı Başhekime destek olup hizmetleri artıracak yere Başhekime adam kayırma baskısı yapıyorsa bu yanlış durumu biz acilen Ankara’ya bildireceğiz. AK Parti’nin Gümüşhane’de nasıl bir yanlış içinde olduğunu anlatacağız. Dünya lideri Cumhurbaşkanımızı böyle basit menfaatlere harcayan kişilere   asla müsaade etmeyeceğiz. Herkes bunu böyle bilmelidir” dediler.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim