• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 15 °C

BAŞER: VİRÜS HÂLÂ ARAMIZDA

06.08.2020 17:56
BAŞER: VİRÜS HÂLÂ ARAMIZDA
Gümüşhane İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Üyesi ve Gümüşhane Eczacılar Odası Başkanı Vedat Soner Başer, gazetemize yaptığı açıklamada, Gümüşhane’deki vatandaşların koronavirüs ile mücadelede üzerlerine düşeni yapması gerektiğini ve virüsün toplum olarak hep b

Topluma koronavirüs ile mücadelede büyük bir görev düştüğünü kaydeden Gümüşhane İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Üyesi Eczacı Vedat Soner Başer, “Maske-mesafe-temizlik konularında vatandaşların zaman zaman hassas davranmadıklarını gözlemlemekteyiz. Virüs hala aramızda geziyor ve vatandaş olarak bizler üzerimize düşen görevi yerine getirmekle yükümlüyüz. Bizler eğer üzerimize düşen görevi tam ve eksiksiz olarak yerine getirirsek virüs ile mücadelede önemli bir aşama kaydedebiliriz. Gümüşhane olarak virüs ile mücadelede iyi bir noktaya gelebilmek ve ailelerimizi virüsten koruyabilmek adına vatandaşlarımızın kurallara hassasiyetle uymalarını bekliyoruz. Unutmayalım, virüs hala aramızda. Virüsün yayılmasına yardımcı olmayalım. Hem kendimizi hem de sevdiklerimizi koruyalım” dedi. 

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, “Koronavirüs bile bulaştan yorgun düştü ama insanımız uyarılmaktan, dikkatsizlikten, uyarıları dikkate almamaktan yorulmadı” dedi.

Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Güneş, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından koronavirüs tedbirlerine uymayanlarla ilgili mesaj yayımladı. Uyarıların bazı kişiler tarafından dikkate almadığına değinen Doç. Dr. Güneş, şunları kaydetti: 

“Sağlık personeli yani tüm hastane personeli gerçekten artık çok yoruldu. Koronavirüs bile bulaştan yorgun düştü ama insanımız uyarılmaktan, dikkatsizlikten, uyarıları dikkate almamaktan yorulmadı. Bulaştırmak ve bulaşmak için son gaz gayrette. Sahiller, plajlar, sokaklar, pazarlar koronavirüs üssü gibi. Kurallara uymazsak böyle devam edersek kötü günler bizi bekliyor. Çocuklarımızın eğitim engelinin sebebi biz olacağız. Hayata veda edecek her sağlık çalışanının, vatandaşımızın sebebi biz olacağız. Vicdanı olan duysun, olmayan ise aynı gayretle devam etsin.”

Tarihin En Yoğun Denetimi Başlıyor

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından "Bugün, tüm Türkiye’de salgın ile ilgili bugüne kadar yaptığımız en yoğun denetimi gerçekleştireceğiz" açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, 'Kontrollü sosyal hayat' mesajı ile yaptığı açıklamada, "Bugün tüm Türkiye'de salgın ile ilgili bugüne kadar yaptığımız en yoğun denetimi gerçekleştireceğiz. Pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, taksiler ve tüm yaşam alanlarında, valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, esnaf ve ticaret odaları, kurum müdürleri, kolluk, zabıta, hepimiz sahada olacağız" dedi.

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim