• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 15 °C

BAŞER MAZBATASINI ALIP KOLTUĞA OTURDU

08.04.2024 12:08
BAŞER MAZBATASINI ALIP KOLTUĞA OTURDU
Gümüşhane’de 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen fakat itiraz süreci nedeniyle mazbatasını bugün alabilen MHP’li Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, yeni dönem mesajı vererek dualar eşliğinde koltuğuna oturdu.

BAŞER MAZBATASINI ALIP KOLTUĞA OTURDU

Gümüşhane’de 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen fakat itiraz süreci nedeniyle mazbatasını bugün alabilen MHP’li Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, yeni dönem mesajı vererek dualar eşliğinde koltuğuna oturdu.

AK Parti’nin itirazının İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmesinin ardından bugün mazbata almaya davet edilen Başer, beraberinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Musa Küçük, İl Başkanı Mete Kaya, MHP’li ilçe ve belde belediye başkanları ve partililerle birlikte Gümüşhane Adliyesi’ne giderek mazbatasını aldı.

Burada konuşan MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, “Seçim gecesini sandıkların açılmasıyla birlikte Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve Vedat Soner Başer’in zaferiyle sonuçlandırdık. Allah hepinizden razı olsun. Seçimler bittikten sonra ittifakımızın ortağı AK Parti hukuki haklarını kullanarak itirazlarda bulundu. Bu itirazlar da sonuçlandı. Çok şükür bugün itibariyle Vedat Soner Başer Gümüşhane Belediye Başkanı olarak seçildi, Gümüşhane’de artık şehirde yeni bir dönem başlıyor. Bu dönem inşallah kardeşliğin, huzurun, birlikteliğin ve Gümüşhane'de yeni yatırımların olacağı bir dönem olacak. Bütün Gümüşhanemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Mazbatanın alınmasının ardından Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ve beraberindeki kalabalık, konvoylarla Gümüşhane Belediyesi önüne gitti.

“Bir devir kapandı, yeni bir devir başladı”

Belediye binası önünden kesilen kurban ve edilen duaların ardından konuşan Başer, “100 günü aşan bir seçim kampanyasının sonunda bugün mazbatamızı aldık. Rakiplerimiz hukuki haklarını kullandılar. Bugün hukuki sonuç gerçekleşti ve mazbatamızı aldık. Artık bir devir kapandı, yeni bir devir başladı. Tertemiz bir sayfa açtık. Herkes rahatladı. Kimse kendini sıkıntıda hissetmiyor. Bizlerin yöneteceği belediyede kimse işiyle aşıyla asla ve asla tehdit edilmeyecek. Şehre huzuru ve barışı yeniden getireceğiz” diye konuştu.

“Var gücümüzle gecemizi gündüzümüze katarak belediye çalışanlarımızla şehrimize hizmet edeceğiz”

Artık seçimlerin bittiğini ifade eden Başkan Başer, “Bizler artık yakamızdaki şanlı üç hilal bayrağımızı çıkarıp şanlı Türk bayrağını takıyoruz. İnşallah şahsım ve ekibim şehrül eminliğe yakışır bir şekilde şehri yöneteceğiz. Artık hizmetsizlik dönemi bitmiştir. Var gücümüzle gecemizi gündüzümüze katarak belediye çalışanlarımızla şehrimize hizmet edeceğiz. Kimseyi ayırmayacağız. Hiç kimseyi ayrıştırmayacağız. Biz bu şehirde bir ve beraber olacağız. Bu şehirde mutlaka mutlu olacağız. Söz verdiğimiz her şeyi Allah'ın izniyle yavaş yavaş da olsa yerine getireceğiz. Bunun için terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz” dedi.

“Şimdi çalışma zamanı, şimdi kucaklaşma zamanı”

Vatandaşın her kuruşuna sonuna kadar sahip çıkacağını ve asla israfa, çarçura izin vermeyeceğini kaydeden Başer, “Bu konuda son derece kararlıyım. Herkes müsterih olsun. Bizler bu şehri sizinle beraber geleceğe taşıyacağız. Bu şehir bizim torunlarımızdan emanet, atalarımızın mirası değil. Bu mantıkla yürüyeceğiz. Cumhur İttifakı'nın etkisini bu şehre vuracağız inşallah. Şimdi çalışma zamanı, şimdi kucaklaşma zamanı. Hangi partiden olursa olsun, hangi siyasi duyguya ait olursa olsun, Gümüşhanelilerin hepsi bizim başımızın üstünde yeri var. Yeter ki niyetleri iyi olsun, niyetleri güzel olsun” ifadelerini kullandı.

“Odalarınıza benim değil çocuklarınızın fotoğrafını koyun ki elinizi vicdanınıza koyasınız”

Başkan Başer, konuşmasının sonunda memleket adam gibi davranacağına bir kez daha söz vererek “Seçim sattı mahallinde söz vermiştim ama duymayanlar için söylüyorum: Şahsımın fotoğrafını hiçbir yerde görmeyeceksiniz. Buradan ilan ediyorum. Bir kez daha Belediyedeki mesai arkadaşlarıma sesleniyorum: Benim hiçbir fotoğrafımı odalarınıza asmayacaksınız. Oralara çocuklarınızın fotoğrafını asacaksınız. Onlara bakıp elinizi vicdanınıza koyup çalışacaksınız. Söz verdik. İz bırakacağız, iz bırakmaya geliyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Gümüşhane Belediyesi binasına girişimde çiçeklerle karşılanan Başkan Başer’i Belediye Başkan Yardımcıları Kubilay Bozalan ve Mustafa Demir ile tüm şube müdürleri kapıda karşıladı.

Karşılamanın devamında başkanlık makamına çıkarak koltuğa da duayla oturan Başkan Başer, burada tebrikleri kabul etti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim