• BIST 9507.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 30 °C

BAŞARISIZLIĞI TEŞKİLATLARDA ARAMAK HAKSIZLIKTIR

29.06.2015 17:50
BAŞARISIZLIĞI TEŞKİLATLARDA ARAMAK HAKSIZLIKTIR
24. Dönem AK Parti Gümüşhane milletvekili olarak görev yapan Feramuz Üstün, 7 Haziran seçim sürecinin öncesi ve sonrası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Teşkilatın yeterince çalışmadığı eleştirilerine katılmadığını ileten Üstün “Hata varsa hepimizi

Seçim sonuçları etraflıca değerlendirilmelidir”

Seçim sonuçlarıyla ilgili birçok spekülasyonun yapıldığını belirten Üstün, “ Özellikle bir takım çevreler teşkilatları suçlamaya çalışıyor ve hatta fesih söylentileri yaymaya çalışıyorlar. Öyle bir şey yok. Teşkilatlarımızın çalıştığından, ellerinden geleni yaptıklarından şüphem yok, hepsine bu vesile ile hepsine teşekkür ediyorum. Bu sonuçlara istinaden kimse kendini de bu ilde Fatih ilan etmesin. Ortada 20 bine yakın bir oy farkı varken, ikinci vekillik kıl payı kaçırılmışken, bunu inanılmaz bir başarı hikayesi gibi göstermek acizliktir. Burada benim dikkatimi çeken hususlardan biri halkımızın, özellikle AK Parti oylarının sandıkla buluşturulamamasıdır. Bunda da hata aramak yersizdir. Çünkü daha önce yaşanılan seçimlerden kaynaklanan oy taşıma sorunları ancak seçim sonrasında fark edilebilmiştir. Bazı vatandaşlarımızın oylarının köylerde değil, beldelerde olduğu unutulmuştur. Bu konuda da hata aramak yersizdir, çünkü oyların taşınmasında sistematik bir yöntem uygulamak olmaz. Bu teşkilatın iki tane Türkiye derecesi yaptığını unutuyorlar. Partinin içerisindeymiş gibi görünüp de yanlış yapanları herkes biliyor. Seçim çalışmalarında teşkilata yük yüklemeye çalışanların tamamı art niyetli ve ben onları görüyorum. Onlar için milletvekilinin kim olduğu da önemli değildir, sadece milletvekiline yakın olayım düşüncesinde olanlardır” dedi.

“Yeni dönemde AK Parti adaylar konusunda hassas davranacaktır”

Milletin teveccüh göstermediği yerde, kendisinin de aday olmak istemeyeceğini belirten Üstün, “Partimiz yeni dönemde daha hassas davranacaktır. Temayül ve mülakatlarda, anketlerde halkta karşılığı olmayan adaylar yeni dönemde olmayacaktır. İnanıyorum ki partinin yetkili mercileri de bu konuda daha hassas davranacaktır. Gümüşhane’nin de belirli hassasiyetleri vardır. Eğer olası bir seçim tekrarlanması gündeme gelirse, benim kararımda halkın teveccühü önemli olacaktır ” diye konuştu.

“Bu bir seçim olmaktan çıkıp, siyasi bir savaşa dönmüştü”

Seçim öncesi havanın daha çok bir siyasi savaş görüntüsü verdiğini söyleyen Üstün sözlerine şöyle devam etti: “Her şey Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı üzerine kurulmuştur. Ne HDP, ne MHP seçim sürecinde birbirleriyle alakalı en ufak bir polemiğe girmemiştir. Bu süreç AK Parti ve diğerleri arasında geçmiştir. Akla hayale gelmez suçlamalar altında kalan partimiz %41’lik bir oyla seçilmiştir ve bu %41’in hakkını da sonuna kadar savunacaktır. Diğer partilerin hepsinde zafer naraları atılırken, yine ülkeyi ve ülkenin geleceğini düşünmek %41’e düşmüştür. AK Parti hep bu ülkedeki istikrarın teminatı olmuştur ve olacaktır. Kimse şüphe duymasın.”

 “İsrail artık kendini daha güvenli hissediyor”

Seçim akşamı, AK Parti tek başına iktidarı kaybettiği zaman sevinenlerin dış güçler olduğunu kaydeden Üstün, “Sevinenlere bakalım. İsrail sevindi, İtalyanlar sevindi, Fransızlar sevindi, Almanlar sevindi, Amerika sevindi. İsrailliler diyor ki “İsrail artık kendini daha güvenli hissediyor, Tayyip Erdoğan AK Parti kaybetti”, Avrupalılar diyor ki “Selahattin Eyyubi durduruldu, yeniden Osmanlı şeklini almaya çalışan Türkiye’nin, Tayyip Erdoğan liderliğinde ki yürüyüşü durduruldu”, aynı anda Gümüşhane’de AK Parti iktidardan düştü diye sevinenler var. HDP aynı anda kutlamalar yapıyordu. CHP aynı anda kutlamalar yapıyordu. Bu mantığı anlamak mümkün değil. Yani Abdülhamit Han 30 yıl Osmanlı’yı ayakta tuttuğu zaman, İttihat Terakkiciler o zaman diyor ki “Abdülhamit baskı uyguluyor, Abdülhamit gitsin de kim gelirse gelsin”,  Abdülhamit gitti ertesi gün herkes pişman oldu. Abdülhamit’ten sonra da Osmanlı toparlanamadı” diye ifadelere yer verdi.

“Ticaret kilitlendi”

Herkesi hırsız, arsız ilan ediyorlar diye bir algı oluşturulduğunu dile getiren Üstün açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  “Herkesi hırsız, arsız ilan ediyorlar. Öyle bir algı oluşturuluyor. Buna rağmen vatandaş AK Parti’ye güvendi, yüzde 41 oranında oy aldı. İçimizde hatalar var mıdır vardır, Partinin hataları var mıdır? Kesinlikle vardır ama bu hatalarla alakalı değil. Şu anda yaşadığımız ortamda bir haftadır, 15 gündür ticaret kilitlendi. Belirli bir yaşın altında ki gençlik “Ne oluyor ya böyle bir şey olabilir mi? Hükümet kurulamıyor” diyor. 25 yaşın altında ki gençlik hükümet ne demektir, hükümetin kurulması neden gereklidir,  koalisyon nedir, azınlık hükümeti nedir,  İlk turlar ne anlama geliyor?  Bilmiyor. Normalde onlar doğduğundan beri seçimler yapılır, rutin bir hafta içerisinde hükümet kurulur, işler yolunda gider ama şu anda bir belirsizliğin içerisinde.”

“Ekonomi yılı olan 2015 yılı kaybedildi”

Ekonomi yılı olan 2015 yılının kaybedildiğini söyleyen Üstün,  böyle giderse 2016 yılının da  kaybedileceğini,  bundan en fazla zararı ise Gümüşhane’de olmak üzere, Türkiye’nin dört bir tarafında devletin sosyal imkanlarından faydalanan insanların göreceğini  belirterek,  bu ortamın bir an önce toparlanması temennilerinde bulundu.

“Milletle içli dışlı olmanın, keyfindeyim”

4 sene sonunda milletle içli dışlı olmanın, birlikteliğin keyfi içerisinde olduğunun altını çizen Üstün,  “Yerel anlamda birtakım şeyler vardır. Ben milletvekili olduğum gün konuşma yaptım. Birçok şeyi yapamayabiliriz, birçok şeyin üstesinden gelemeyebiliriz ama 4 sene boyunca kronometreyi başlatıp, 4 sene Gümüşhane’ye gücümün yettiği kadar hizmet edeceğim, millete tepeden bakmayacağım, milletle içli dışlı olacağız dedik. 4 sene sonunda bunların hepsini yapmanın keyfindeyim” diye sözlerini sürdürdü.

Üstün’ün açıklamasından diğer satırbaşları şöyle:

“Zigana Tüneli’nin ihalesi ile ilgili dalga geçenler, gördü”

“Ben 25 yıldır Ankara’da mali müşavirlik yaparım. Ankara’da bürokrasiyi tanımadan, siyaset yapamazsınız. İller Bankası benim emek verdiğim bir kurumdu. Ben ayrıca mecliste de plan bütçe komisyonu üyesiydim. Burada Kamuda çalışanlar bilir; İlimize bütçe manasında ve bürokrasi alanında her türlü desteği sağlamaya çalıştık. Gümüşhane’nin 4 yıldır köylerde yapılacak işlerle ilgili hiç kaynak sıkıntısı olmadı. Sürekli paramız oldu. Birçok bölgemizde 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl, bekleyen işleri biz bir yıl içerişinde yaptık. Zigana Tüneli’nin ihalesi hususunda bir çok kişi olmaz, yapılamaz dedi ve hatta dalga geçtiler. Ama biz bu işin peşini bırakmadık ve ihalesini söz verdiğimiz gibi yaptırdık. Şimdi devamını ve projeden vazgeçilmemesini temenni ediyor bu konuda da gayretlerime devam edeceğimi belirtmek istiyorum.”

 

“Ben hiç yapmadığım bir işi üstlenmedim”

“Ben hiç yapmadığım bir işi üstlenmedim, en azından başkasının yaptığı işe benim de katkım oldu dahi demedim. Ben bir haber yaptırdıysam, o işi ben yapmışımdır, ben yapmadıysam haberini yaptırmam. Siyaseti ilkesiz hiçbir zaman yapmadık. Şimdide bizim Gümüşhane’de milletvekili olup olmamamız, hiç önemli değil. Olduğu gibi hizmet etmeye devam edeceğiz bu millet bizi desteklerken.”

“Vatandaşta  bir durgunluk, kaygı var”

“Seçim sonuçlarını müteakip gördüğüm şu; vatandaşta adeta bir durgunluk, kaygı var. Ne olacak bu işin sonucu, nasıl çıkacağız bu işin içerisinden diye. “ Çünkü Koalisyon yılları unutulmuş, belirsizlik nedir unutulmuş adeta önümüzü göremez olmuşuz. AK Parti dışında hiçbir partiden uzlaşı ve çözüm açıklamaları gelmediği gibi çözümün ve istikrarın emareleri dahi görülmüyor.

“Bu millet sana, ülkenin sorunlarını çöz diye oy verdi”

“Siyasi liderler çözümden kaçarken, benim en yakın gördüğüm, tabanların uyuştuğu ve ufukta bir koalisyon varsa gönlümde olan MHP ile kurulması idi. Çünkü ilkeler ve hedefler doğrultusunda birliktelik kurulabilecek tek alternatif ve mantıklı alternatif MHP ile koalisyondu. Ancak daha seçim sonuçları sıcakken MHP lider Devlet Bahçeli’nin açıklamaları siyasette düşünülen tüm çözümleri tıkadı. Bir anda siyasi çözümler bir kenara bırakılıp düşünülmeye başlandı. MHP ilkeleri olan bir partidir, HDP ile Koalisyon fikrine kapıları kapaması kendileri için kaçınılmaz olandır, fakat ülkeyi iktidarsız, hükümetsiz ve iradesiz bırakmak, başsız belirsiz koymak atalarımızın bize bıraktığı emanete ihanettir. Devletin bekası canlarımızdan bile önce gelir. Ben MHP’li kardeşlerimizin de bu ülküyle baktığını ve yaşadığını düşündüğüm için koalisyonun en mantıklı ortağı ve devletin bekasının teminatı olarak gördüm. Ancak hareketin lideri olan Devlet Bahçeli’nin bu tutumunu anlamakta zorlanıyoruz. MHP adeta çözümsüzlüğün tek sebebi olmaya itiliyor ve oyunlara alet ediliyor.”

“2023 hedefleri korunmalıdır”

“Ülke 13 yıldır tek parti yönetiminde ve AK Parti iktidarıyla onlarca, yüzlerce büyük projelere imza atıldı. Hatta bu projelerle de yetinilmeyip eğitimde, askeri yeterliliklerde kurumsal yapılarda, sağlıkta büyük dönüşümler sağlandı. Şimdi ülke tam 2023 hedeflerine başlamışken duraklama devrine girmek manidardır, üzücüdür. 3.Havalimanı, 3.Köprü gibi büyük yatırımların durdurulma ihtimali bile ürkütücüdür. Türkiye, tüm dünyada ki mazlumların, Müslümanların umudu olmuşken şimdi bu ülküden ve yoldan vazgeçirilmemelidir. Tüm dünyanın istediği Türkiye’yi bu yoldan çevirmekken, seçim sonuçlarına sevinen cenah bu kadar açıkken, ülkeyi ve AK Partiyi yalnız bırakmamak gerekiyor.  Daha da önemlisi bu hassasiyetleri önde tutan bir hükümeti bir an önce kurmak gerekiyor. 2023 hedefleri korunmalıdır sahiplenilmelidir.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mehmet kara
01 Temmuz 2015 Çarşamba 00:08
00:08
cehalet başarıya sahip olur. hatta başarıyı hiç kimseyle paylaşmaz. başarısızlığida kabullenmez. neticeden teşkilatlar sorumludur.
78.163.120.166
Akif
30 Haziran 2015 Salı 00:06
00:06
Vekilliği kayıp etmişsin hala konuşuyorsunuz. Millet kararını verdi, Ne söylesen boş..
46.106.18.132
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim