• BIST 9530.47
  • Altın 2470.156
  • Dolar 32.4653
  • Euro 34.7126
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 29 °C

BAROLAR BİRLİĞİ’NİN YENİ BAŞKANI SAĞKAN’A GÜMÜŞHANE AK PARTİ VE MHP’DEN SESSİZ TEPKİ

07.12.2021 15:46
BAROLAR BİRLİĞİ’NİN YENİ BAŞKANI SAĞKAN’A  GÜMÜŞHANE AK PARTİ VE MHP’DEN SESSİZ TEPKİ
Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) seçimlerinde Gümüşhaneli hemşehrimiz Av. Erinç Sağkan başkanlığa seçildi.

BAROLAR BİRLİĞİ’NİN YENİ BAŞKANI SAĞKAN’A

GÜMÜŞHANE AK PARTİ VE MHP’DEN SESSİZ TEPKİ

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) seçimlerinde Gümüşhaneli hemşehrimiz Av. Erinç Sağkan başkanlığa seçildi.

Türkiye Barolar Birliği’nin 36. Olağan Genel Kurulu 4-5 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. 348 delegenin oy kullandığı seçimde Ankara Barosu Başkanı Av. Erinç Sağkan 181, mevcut başkanı Av. Metin Feyzioğlu 156 oy aldı.

Seçim öncesinde her iki aday da Gümüşhane'ye gelerek Gümüşhane Barosu'nu ziyaret etmişti.

GÜMÜŞHANE ERİNÇ SAĞKAN’IN ZİYARETİNİ BEKLİYOR

Gümüşhane Barosu Başkanı Av. Metin Aslan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığına seçilen Gümüşhaneli hemşehrimiz Av. Erinç Sağkan’ın ilk resmi ziyaretini Gümüşhane’ye gerçekleştireceğini söyledi.

Gümüşhane Barosu heyeti Ankara’da 3-4 Aralık tarihlerinde yapılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) 36.genel kuruluna katıldı.

Genel kurulda Gümüşhane Barosu’nu Baro Başkanı Av.Metin Aslan, Av. Abdülhalim Tarhan Mısırlıoğlu, Av.Haluk Emin Kutlutan, Av. İbrahim Taşdemir temsil etti.

Barolar Birliği Başkanlığına seçilen hemşehrimiz Av.Erinç Sağkan’ı tebrik eden Gümüşhane Barosu Başkanı Av.Metin Aslan, “Sayın Sağkan Gümüşhane ziyaretinde bize TBB Başkanı seçilmesi halinde ilk resmi ziyaretini Gümüşhane’ye yapacağına dair söz vermişti. Ben o sözünü hatırlatarak tebrik ettim kendisini. O da sözünün baki olduğunu ve ilk resmi ziyaretini Gümüşhane’ye yapacağını söyledi” diye konuştu.

TBB'nin Ankara'daki binasında yapılan 36. Olağan Genel Kurulunda salonda bulunan Gümüşhane Barosu’nun şehit Başkanı Av.Ali Günday ile Diyarbakır Baro Başkanıyken şehit edilen Av. Tahir Elçi’nin fotoğraflarının yer aldığı ve “Saygıyla anıyoruz” yazılı pankart dikkat çekti.

Ankara temasları kapsamında Eski Adalet ve Milli Savunma Bakanlarından hemşehrimiz Mahmut Oltan Sungurlu’yu da ofisinde ziyaret eden heyet Sungurlu ile hem TBB seçimleri hem de Türkiye’nin genel ve hukuk gündemiyle ilgili sohbet etme fırsatı buldu.

ERİNÇ SAĞKAN KİMDİR?

Aslen Gümüşhane’nin Şiran ilçe merkezinden olan Erinç Sağkan, 1978 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1999 yılında mezun oldu. Ankara Barosu’nun çeşitli kurul ve merkezlerinde çalıştıktan sonra 2010-2012 yılları arasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeliği ,2014-2016 yılları arasında Ankara Barosu Genel Sekreterliği, 2016 yılında Ankara Barosu Başkan Yardımcısı oldu. 2018 yılında seçildiği Ankara Baro Başkanlığı görevini iki dönemdir yürütüyordu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim