• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 16 °C

BARO SEÇİME GİDİYOR

28.09.2022 14:04
BARO SEÇİME GİDİYOR
Gümüşhane Barosu’nun 27.olağan genel kurulu 1 Ekim Cumartesi günü yapılacak.

BARO SEÇİME GİDİYOR

Gümüşhane Barosu’nun 27.olağan genel kurulu 1 Ekim Cumartesi günü yapılacak.

Türkiye’nin son bölge barosu olarak normalde 2020 yılının Ekim ayının ilk haftası yapılması gereken fakat Covid-19 tedbirleri nedeniyle gecikmeli olarak 18 Eylül 2021 tarihinde yapılan kongrenin ardından her 2 ilde de müstakil baro kurulmasıyla birlikte Gümüşhane Barosu’nun 27.olağan genel kurulunun 1 Ekim tarihinde yapılacağı bildirildi.

Avukatlık Kanunu’nun 82.maddesi gereğince her çift yılda Ekim ayının ilk haftası seçim yapılır hükmü gereğince ve Baro yönetim kurulunun kararıyla gerçekleştirilecek seçimli genel kurul toplantısı 1 Ekim tarihinde Mahmut Oltan Sungurlu Sosyal Tesisleri Av. Murat Öztekin Konferans Salonunda yapılacak.

Baro’ya kayıtlı 74 avukatın oy kullanacağı kongreyle ilgili açıklamalarda bulunan Gümüşhane Barosu Başkanı Av. Metin Aslan, kongrede yeniden aday olduğunu belirterek, genel kurulun hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

“Hedefimiz Gümüşhane Barosu’na müstakil bir bina kazandırmak”

Gümüşhane Barosu olarak müstakil olarak yapacakları ilk genel kurulun heyecanını yaşadıklarını kaydeden Aslan, “Yaklaşık 1 yıllık süre içerisinde yönetim kurulumuzla bütün meslektaşlarımıza temas ederek Baro’nun toplumdaki etkinliğini artırmak için elimizden gelen gayreti sarf ettik. Adliye binasının taşınmasıyla yeni Adliye binasındaki avukat bekleme odalarını oluşturarak açılışını Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan’la yaptık. Şimdiki hedefimiz Gümüşhane Barosu’na müstakil bir bina kazandırmak. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Bununla birlikte hızlı şekilde artan avukat sayısı nedeniyle genç meslektaşlarımızın içerisinde bulunduğu zorlukları aşmaları için de Barolar Birliği ile ortaklaşa Adalet Bakanlığı nezdinde CMK ve Adli Yardım ücretleri hususu değerlendirilerek bu hususta çalışmalar yapılmaktadır. Yapılacak olan genel kurulun Baromuza, ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim