• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 26 °C

BARAJ VE GÖLETLERE 246 BİN SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI

08.08.2024 10:10
BARAJ VE GÖLETLERE 246 BİN SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen “Su Kaynaklarını Balıklandırma Projesi" kapsamında Gümüşhane'deki baraj ve göletlere 246 bin sazan yavrusu bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen “Su Kaynaklarını Balıklandırma Projesi" kapsamında Gümüşhane'deki baraj ve göletlere 246 bin sazan yavrusu bırakıldı.

Torul Baraj Gölü'nde yavru sazan balığı salım etkinliğine katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, il genelinde Torul ve Kürtün baraj gölleri başta olmak üzere Şiran Yukarı Kulaca, Ceviz, Bahçeli, Telme, Yeşilbük, Beydere ve Kırıntı göletleri, Köse Kabaktepe ve Yuvacık göletleri olmak üzere toplamda 246 bin sazan balığı yavrusu bırakıldığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen İç Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim Tesisi Müdürlüğü tarafından üretimi gerçekleştirilen ve Gümüşhane'ye tahsisi yapılan 246 bin adet Sazan Balığı yavrusu teslim alınarak aynı gün 11 adet göl ve göletlere bırakıldığını belirten Kıraç, il genelinde bugüne kadar toplam 23 gölet ve baraj gölüne 1 milyon 370 bine yakın sazan balığı yavrusu bırakıldığını kaydetti.

Sazan balığı yavrularının bulundukları sulardaki besin durumuna göre 2 yıl içinde avlanacak seviyeye geleceğini ifade eden Kıraç, “Sulama amacıyla kullanılan baraj ve göletlerde yapılan balıklandırma çalışmasıyla, sportif balıkçılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve balık tüketiminin arttırılmasının hedefleniyor. Sürdürülebilirlik için sportif olta balıkçılarının belirlenen kurallar çerçevesinde avlanma yapmaları büyük önem taşımaktadır. Doğal ortamına bırakılan yavru sazan balıklarının üreme boyuna 40 santimetreye ulaşıncaya kadar amatör ve ticari balıkçılar tarafından avlanmaması ve onlara en az bir defa üreme şansı tanınması sürdürülebilir balıkçılık açısından son derece önemlidir" dedi.

Balık popülasyonunun artırılması için çalışmaların devam ettiğini dile getiren Kıraç, mevcut göl ve göletlerde ekonomik değer taşıyan sazan balığı gibi türlerle balıklandırma çalışmalarına devam edeceklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim