• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

BAKAN SOYLU KÜRTÜN’E UMUT OLDU

17.01.2022 12:12
BAKAN SOYLU KÜRTÜN’E UMUT OLDU
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ı köy sınır anlaşmazlığı konusunu incelemek üzere Kürtün’e gönderdi.

BAKAN SOYLU KÜRTÜN’E UMUT OLDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ı köy sınır anlaşmazlığı konusunu incelemek üzere Kürtün’e gönderdi.

9 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazetede  yayımlanan kararname ile Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerine ait bir kısım arazinin Trabzon’un Şalpazarı ilçesi Gökçeköy mahallesine bağlanması üzerine kararnamenin iptal edilip, haksızlığın giderilmesi için Kürtün ve Gümüşhane STK’larının yoğun bir şekilde yaptığı hak arama çalışmaları ilk meyvesini verdi.

BAKAN SOYLU’DAN YENİDEN İNCELEME TALİMATI

Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Genel Başkanı Bayram Demir, Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Kürtün İktisadi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Salim Koca’nın da içinde yer aldığı heyet,  20 Aralık 2021 Pazartesi günü Ankara’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşerek Gümüşhane sınırlarına yapılan haksızlığı aktarıp, haksızlığın giderilmesi için Bakan Soylu’dan yardım talep etmişlerdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konuyu yeniden inceleyeceğini, yapılan bir haksızlık varsa düzeltileceğinin sözünün verip ihtilafın giderilmesi için yerinde tekrar inceleme yapılmak üzere Bakan Yardımcısı ve Genel Müdüre talimat vermişti.

BAKAN YARDIMCISI VE GENEL MÜDÜR KÜRTÜN’DE İNCELEME YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sözünü tutarak Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ı Gümüşhane’ye gönderdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İnce ile İller İdaresi Genel Müdürü Kırbıyık 14 Ocak 2020 Cuma günü Kürtün ilçesine gelerek sınır anlaşmazlığının olduğu bölgede yetkililerden bilgi aldılar.

Bakan Yardımcısı İnce ve Genel Müdür Kırbıyık,  Kürtün ilçesindeki incelemeleri sonrasında Gümüşhane Valiliği’ni de ziyaret edip burada tekrar ilgililerle sınır anlaşmazlığı konusunda  bir toplantı  yaparak durumu değerlendirdiler.

BAKAN SOYLU KÜRTÜNLÜLERİ MUTLU ETTİ

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve İller İdaresi Genel Müdürü Kırbıyık’ın Kürtün ziyareti Kürtünlü vatandaşların moralini yükseltirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun olayın takibine üst düzey yetkilileri görevlendirmesi vatandaşların memnuniyetine yol açtı.

SONUÇ MERAKLA BEKLENİYOR

Yapılan itirazların sonunda İçişleri Bakanlığı’nın bundan sonraki kararının ne olacağı ise Kürtün’de merakla bekleniyor.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim