• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 23 °C

Bağımlılıkla Mücadele Milli Bir Meseledir

03.03.2015 13:10
Bağımlılıkla Mücadele Milli Bir Meseledir
AK Parti Gümüşhane milletvekili aday adayı Prof. Dr. Yusuf Devran Yeşilay haftasının 95. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bağımsızlığımızın en önemli dayanaklarından birinin alkol, sigara, uyuşturucu, kumar, fuhuş ve son zamanlarda karşımıza çıkan hastalık derecesindeki teknoloji bağımlılığından kurtulmak olduğunu belirten Devran, AK Parti hükümetleri döneminde ortaya konan iradenin bağımlılıkla mücadele konusunda çok önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Yusuf Devran’ın mesajı şöyle:

“1920’de İngiliz işgal güçlerinin İstanbul Limanına getirdiği binlerce kasa alkollü içkiyi geçlerimize bedava dağıtarak onların milli direniş ruhunu kırmak istemesi üzerine alkollü içkilerle mücadele etmek için 5 Mart 1920’de “Hilal-i Ahdar” adıyla Yeşilay kurulmuş ve bu tarihten itibaren 1-7 Mart tarihlerini Yeşilay haftası olarak kutlamaktayız.

Bu yıl 95. yılını kutladığımız Yeşilay haftasının kapsamı tarihsel süreç içerisinde meydana gelen gelişmelerle birlikte genişlemiştir. Alkolle mücadele amacıyla kurulan Yeşilay, zamanla ortaya çıkan bağımlılıklarla birlikte sigara, uyuşturucu, kumar ve fuhuş gibi konularda da mücadele etme sorumluluğunu üstlenmiştir. Şimdiden sinyaller veren çağımızın teknoloji bağımlılık hastalığı da bu kapsamda mücadele edilmesi gereken bir alan olarak ortaya çıkmaktadır.

Başta fizyolojik sağlımız olmak üzere zihinsel sağlığımızı da altüst eden bağımlılıklar düşünen, uygulayan ve üreten beyinleri yok etmektedir. Düşünmeyen ve üretmeyen bir toplum başkalarının egemenliğinde yaşamaya mahkumdur. Bağımlılık, fiziksel bir kara parçasında özgürlüğü tanımlanmış bir milleti bile başkalarının hükümranlığı altında yaşamaya mahkum eder. Bu nedenle başta alkol, uyuşturucu, sigara, kumar, fuhuş gibi bağımlılıklar yanında çağımızın ortaya çıkardığı diğer bağımlılıklarla mücadele etmek milli bir meseledir. AK Parti iktidarı döneminde bağımlılıklarla ciddi mücadeleler verilmiştir. Kuşkusuz sigara bunların başında gelmektedir. Bu gün toplumumuz daha sağlıklı bir atmosferde yaşıyor. Bundan sonraki süreçte de hükümetimizin bu konuda göstereceği iradeye hep birlikte destek çıkmalıyız. Bu bizim bağımsızlık ve onur meselemiz olmalıdır”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim