• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • Gümüşhane : 7 °C
  • Trabzon : 13 °C

AYGÜN CEVAP VERDİ

19.04.2019 11:35
AYGÜN CEVAP VERDİ
Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler’in Köse Belediyesi’ne ait borçları açıklamasının ardından eski başkan Şerif Aygün cevap verdi.

Köse Belediyesi eski başkanı Şerif Aygün, borçlara ilişkin yapılan açıklamaya tepki göstererek,  “Faturaları belgeleri ortada olan borçlar için eyyamcılık yaparak belediye başkanını, meclis üyelerini ve ilgili belediye personelini zan altında koymak sadece acizliktir” dedi.

 

Aygün, borçlar ve yaptığı hizmetlerle ilgili süresi değerlendirerek şunları söyledi:

  

“31 Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli idareler genel seçimlerinde Köse ilçemizde belediye başkanlığını kazanan arkadaşımız tarafından çarşamba günü sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımı ile ilgili olarak bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.   Öncelikle seçilen belediye başkanına kurumun ne kadar borcu var hemen bunları tespit edin kamuoyuyla basınla paylaşın gibi söylemler gelişmektedir, kaldıki bizde 2009 tarihinde kazandığımız zamanda kendi tarafımızdan bu tip talepleri duyduk tespit çalışmamız da yaptık ancak hiçbir zaman bunu kamuoyu ile paylaşmadık, kurum mahremiyeti diyerek zaman içerisinde borçlarımızı ödedik. Evet şimdi söyleyeyimki kasada 174 değil 15 bin TL vardı ve bunuda dönemin Belediye Başkan Vekili Muammer Güzel tarafından tarafımıza verildi.  Bu dönemde sadece tedaş kurumuna 650.000 tl bir borç var idi sosyal güvenlik kurumlarına olan borçlar yine esnaf borçları vardı. Kaldı ki Erzincan ilinde esnaflık yapan başkanın amcasının bile kurumdan alacağı var idi ona da zaman içerisinde bu ödeme yapılmıştır.   Kurumlar her zaman bakidir şahıslar geçicidir kurumun borcu bizim borcumuzdur diyerek biz bu borçları mazeret üretmeden zaman içerisinde ödedik, ödemekle de kalmayıp yine zaman içerisinde büyük bir köy görünümünde olan köse ilçemize yaptığımız çalışmalar yatırımlar ile de bugün kentleşme yolunda önemli adımlar atılmış bir ilçe olarak teslim ettik.

 

Aksini İspat Edin Tek Mal Varlığımı Bağışlayacağım

 

Şimdi seçimden önce harcandı dedikleri 544.000 TL paranın 160 bin TL si her ayın 14 ünde İller Bankasından gelen pay olup, memur ve işçiye verilmiştir.  390 bin TL ise 10 bin nüfusun altındaki tüm belediyelere yılda iki kez mart-temmuz aylarında ödenen denkleştirme  payı olup, 20’si civarlarında gelen para öncelikle esnaf borcuna dağıtılmıştır ve belgeleri kurumdadır.   Özellikle şu hususu özellikle belirtmek istiyorum görev yaptığım 10 yıllık süre içerisinde Köse Belediyesi olarak alışveriş yaptığımız hiçbir kurum kuruluş ve şirketlerden şahsım adına herhangi bir ticari alacak verecek işlemi yapılmamıştır hiçbir şirketin,  kurum ve kuruluşlarında çayı dahil içilmemiştir. Bunun aksini ispat ederlerse ilçedeki tek bir mal varlığım olan şu an ikamet ettiğim evimi satıp Köse Belediyesine bağış edeceğim. 22 yıllık Devlet Memurluğumdan mal varlığım olmadıki 10 yıllık başkanlık görevimden olsun dersem konuyu özetlemiş olurum. 

 

Borç ve Yapılan Hizmetler

 

Gelelim açıklanan borçlara; bu borçlar içerisinde en büyük kalemi oluşturan 2 milyon 972 bin TL ile İller Bankası payını yazarken, bu belediyenin 10 yıldır İller Bankası ile çalıştığını ve bu süreçte;

 

-20 milyon TL ile içme suyu,

-6 milyon TL ile altyapı,

-3 milyon 500  bin TL ile atıksu arıtma tesisi,

-Şehir imar Planı

-Parke yapımı çalışmalarının yapıldığını ve bu rakamların yarısının hibe olduğununda bilinmesini istiyorum. 

-789 bin TL Sgk borcununda tüm Belediyeler gibi bizimde zaman zaman biriken ödemelerimiz  olup, Sgk tarafından iller Bankası payından alınmaktadır. 

Kalan borçlar kuruma ait olup, belgeleri ortadadır.  Bugün SGK ve İller Bankasına borcu olmayan belediyede bulunmamaktadır. 

 

Meclis Üyelerinin Bilgisi Dahilinde

 

Yine şunu ifade edeyim ki Belediyeler eskisi gibi sadece belediye başkanının insiyatifi ile yönetilen bir kamu kurum değildir, her yıl İçişleri Bakanlığının Müfettişleri tarafından denetlenmektedir. Yine birçok harcama özellikle büyük harcamalar yine her partinin belediye meclis üyelerinin de bilgisi dahilinde gerçekleşmektedir, kaldıki bugün sağda solda eyyamcılık yapan bazı meclis üyeleri dün bu belediyede aynı kararlara kendileri de imza atarak belediyenin borçlarından haberdar olmuşlardır varsa bir yolsuzluk onlarda bu işin içerisindedirler.  Eğer zerre kadar yürekleri, cesaretleri ve vicdanları var idiyse görev yaptıkları süre içerisinde yapılan bir haksızlık, hırsızlık, yolsuzluk vardıysa sokak dedikodusu yerine bunu çıkıp kamuoyuyla paylaşmalıydılar. Tekraren diyorum ki, faturaları belgeleri ortada olan borçlar için eyyamcılık yaparak belediye başkanını, meclis üyelerini ve ilgili belediye personelini zan altında koymak sadece acizliktir.   

 

Araç Parkı Yenilendi

 

2009 yılında göreve başladığımızda 2000 model dahi bir aracı olmayan Köse Belediyesi’nde bugün tüm araçlar yenilenmiş birbirinden değerli araçlar araç parkına katılmıştır. Bunlardan tabii ki bahsedemezler çünkü yürekleri yetmez, zira bu belediye ömründe göremeyeceği bir araç parkına sahip olmuştur. 2009 tarihinde makam aracı olarak kullanılan 2400 motorluk benzinli Nissan araç satılarak ve onunla birlikte hurda halindeki onlarca araç satılıp yerlerine yenileri alınmıştır;

-İki adet kazıcı yükleyici iş makinası,

-Bir adet itfaiye, bir adet arazöz, bir adet süpürge aracı,  bir adet çöp toplama aracı,  bir adet zabıta aracı, bir adet Skoda binek araç, bir adet Nissan Navara pikap, bir adet Dodge, bir adet minibüs gibi araçlar belediyemiz araç parkına dahil edilmiştir. Yine 350 bin TL lık Mercedes araç 148 bin TL ye alınarak hizmete sunulmuştur.

 

 İnşallah Bizden Sonra Gelenler Daha Fazla Hizmet Eder

 

Son olarak 10 yıllık görev yaptığımız süre içerisinde neler yaptıklarımızıda hatırlatmak istiyorum; yerleşim yerlerinin olmazsa olmazı olan şehir imar planı,

-Her yerleşim yerinin en büyük sorunu olan alt yapı kanalizasyon çalışması,

-Toplanın atık suları arıtmak suretiyle derelere tertemiz dökülmesini sağlayan atık su arıtma tesisi,

-Yine bütün yerleşim yerlerinin en büyük sorunu olan içme suyu, kaldı ki bölgemizin en kaliteli en temiz hijyen suyunu sağlamış olduk,

-Köse derelerinin ıslah edilmesi,

-Şehrin büyük bir bölümündeki elektriklerin yeraltına alınması ve hatların yenilenmesi,

-Bütün cadde ve sokakların kilitli parke taşı ile yapılması,

-Her mahalleye çocuk parki diyerek yapılan yedi adet çocuk parkı,

-Stadyuma kapalı tribünlerin yapılması,

-Kapalı halı sahanın yapılması, -Spor Bakanlığına kapalı Spor salonunun yaptırılması,

-Spor Bakanlığına yüksek okul için 400 kişilik öğrenci yurdu yaptırılması,

-Karayollarına şehir geçişinin yaptırılması,

-Şehitlik anıtının yapımı,

-Konut sorununun çözümü için TOKİ ile birlikte 84 adet konutun yapılarak satılması gibi hizmetleri ilçemize kazandırmış olmanın gururu ve mutluluğu ile görevimizi devrettik, inşallah bizden sonra gelenlerde daha fazla hizmet ederler.  Zamanlarını ve enerjilerini bu yönde harcamalarını temenni ediyorum.”

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim