• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 26 °C
  • Trabzon : 15 °C

AVM BAŞLIYOR

18.01.2018 09:01
AVM BAŞLIYOR
Gümüşhane’de mevcut otogar ve daltaban sanayi sitesinin yıkılarak yerine yapılması planlanan alışveriş merkezi için otogarın yıkım işlemleri bir ay içerisinde başlayacak. Otogar esnafı, mevcut binanın karşısında yapılan geçici otogara taşınmaya başlayacak

AVM için Gümüşhane Belediye Başkanlığı makamında Vali Okay Memiş’in başkanlığında geniş katılımlı toplantı düzenlendi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleriyle otogar esnafının katıldığı toplantıda, otogarın yıkımına bir ay içerisinde başlanması kararlaştırıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Çimen, yaklaşık 2 yıldır Gümüşhane gündeminde olan, geçtiğimiz yıl da ihalesi gerçekleştirilen Alışveriş Merkezinin yapımı için mevcut otogar ve küçük sanayi esnafının tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Sürecin sonuna geldiklerini, bu süreçte vatandaşların mağdur edilmemesi için gayret gösterdiklerini dile getiren Çimen, “Mevcut otogarın karşısında yaptığımız binaya otogar esnafımızın geçici olarak yerleştireceğiz. Yine arka bölümdeki küçük sanayi esnafını da Bağlarbaşı’nda ki sanayimizin üst kısmında yaptığımız 27 işyerine taşıyacağız” dedi. 

“İhale 11 ay önce yapıldı” 

Hedeflerinin AVM’yi Gümüşhane’ye hızlı bir şekilde getirmek olduğunun altını çizen Başkan Çimen, “Tüm altyapı işlerini bitirdik. Süreç lehimize işlemeye başladı. Kış sürecini de iyi değerlendirmek istiyoruz. İşlerin yoğun olmadığı dönemde tahliye işlemlerini tamamlamak istiyoruz. AVM’nin ihalesi 17 Şubat 2017’de gerçekleşti. Yaklaşık 11 ay oldu. Firmaya 6 ay içerisinde teslim etmemiz gerekiyordu. Ancak süreci ölü sezona getirmek istedik. Otogar esnaflarımız da okulların tatil sürecinde bu işlemi yapılmasını istedi” diye konuştu.  

Taşınma işlemlerinin nasıl olacağını istişare etmek için toplandıklarına vurgu yapan Çimen, “Otogar için yeni yaptığımız yeni yer geçici olarak düşünüldü. Uzun vadeli bir proje değil. O nedenle eksikliklerimiz, noksanlıklarımız var. Sorunları masaya yatırarak ortak akıl ile karar vermek istiyoruz. Esnaf arkadaşlarımız sıkıntılarını paylaşacak. Bu bizim 3’üncü toplantımız ve bu işi bir an önce sonuçlandırmak durumundayız” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ise istişare kültüründe rahmet, bereket olduğunu belirterek, doğrudan yetkili oldukları konular da dahil olmak üzere her konuyu istişare ettiklerini söyledi.

“Bu kentin nitelikli hizmet sektörüne ve sosyal alanlara ihtiyacı var”

Amaçlarının Gümüşhane’yi daha fazla geliştirmek, büyütmek olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Olanla yetinmeyeceğiz. Daha iyiye ulaşmak için gayret edeceğiz. Bu kentte yaşayan vatandaşlarımız başka şehirlerde yaşayanlara asla imrenmesin. Eksiğimiz neyse oraya odaklanıyoruz. Bu kentin sosyal alanlara, nitelikli hizmet sektörüne ihtiyacı var. Daha yanaşabilir bir kente ihtiyacımız var. Daha fazla üniversite öğrencisi istiyoruz. On Bin öğrenci daha gelsin. Beş bine yakın kamu görevlisi var ve beş bin kişi daha buraya getirebiliriz. Gümüşhane’yi cazibe merkezi haline getirmemiz için sosyal alanlara ihtiyacımız var” dedi.

“AVM kent esnafına zarar vermez”

Yapılacak olan AVM’den kent esnafının olumsuz anlamda hiçbir zarar görmeyeceğine inandığını belirten Vali Memiş, “AVM’den alışveriş yapan vatandaşlarımız zaten esnafımızdan alışveriş yapmıyor. Çorabını, çamaşırını bile gidip Trabzon’dan veya internet üzerinden alıyor. Tam tersine esnafımıza katkısı da olacak. Bizim yüksek standartlı hizmete ihtiyacımız var. Düşük standartlı hizmetlere mahkum olmamalıyız” diye konuştu.

AVM projesinin çok değerli bir proje olduğuna inandığını dile getiren Vali Memiş, “Yapılan bu yatırımlar sayesinde bu kente dışardan nüfus alacağız. Daha fazla ve nitelikli öğretmen gelecek. Daha fazla sağlık çalışanı, hekim, mühendis, teknik eleman, polis, jandarma gelecek” ifadelerini kullandı.


 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim