• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 18 °C

AV SEZONU KAPANDI AV SİLAHLARI KILIFLARINDI

05.03.2018 08:43
AV SEZONU KAPANDI  AV SİLAHLARI KILIFLARINDI
Gümüşhane Merkez Avcılık,Atıcılık Amatör Balıkçılık Doğayı ve Yaban hayatı Koruma İhtisas Spor Kulübü Derneği başkanı Fahri demir av sezonunun sona ermesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunmuştur.

Başkan DEMİR Av ve Yaban hayatının sürdürülebilirliği konusuna girmeden öncelikle bir hususa parmak basmak istedi.Devletin ve milletimizin karşısında yer alan, kumaşı Anadolu tezgahlarında dokunmayan bu güzel coğrafyamızı dış mihraklara hedef gösteren, provokasyonlara figüranlık eden, Ülkemizdeki Elim kalkışım olaylarında vatan uğruna hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet ve gazi kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Allah ordumuzu milletimizi daimi muzaffer kılsın. Bugün sınır ötesinde devletimizin istiklal ve istikbali için canını ortaya koyan kolluk kuvvetlerimize Allah zafer fetih nasip eder inşallah dedi.

Başkan'ın yaptığı açıklama ise şu şekildedir ;

Değerli avcı dostlarım; 2017-2018 Avlanma sezonu 25.02.2018 tarihinde Ülke genelinde kapandı.

Başkan DEMİR artık doğada merada av tüfekleriyle gezilmesinin, dolaşılmasının kesinlikle yasak olduğunu söyledi. Aksi halde fiziki avlanmayı teşkil eder dedi. 2018-2019 av sezonu ise avın açılış kapanış tarihleri her yıl avına izin verilen av hayvanlarının üreme ,eş tutma, çoğalma ,yaşam evreleri  dikkate alınarak yeni  av sürecine kadar genel av yasağı başlamıştır. Yeni av döneminde MAK. Kararlarıyla avcı başına günlük av hayvanı limitleri belirlenecektir. 2018-2019 av sürecinde silahlı araç gereçlerin taşınması bir önceki av döneminde olduğu gibi genel, devlet, örnek ve özel avlaklar ile bu avlaklarda avlanmaya yönelik kurallar MAK. Kararlarıyla avcılarımıza duyurularak 2018-2019 av döneminde uygulanmak üzere belirlenecek olan neticeye kadar avcılarımızın tüfeklerini kılıfından çıkarmamaları gerekir her şeyin bir zamanı vardır avcılara hitaben sabırlı olmalarını diledi. Aksi halde Doğa Koruma Milli Parklar Av koruma ve Jandarma genel kolluk ekiplerinin 7/24 saat  bu manada görevli oldukları hususunu unutarak cezai müeyyidelere maruz kalmayalım dedi.

Başkan DEMİR toplumun her kesiminin doğaya karşı duyarlılığının artırılması için taraftarlara periyodik aralıklarla merkez halk eğitim müdürlüğü ve Milli parklar Şube Müdürlüğü ışığı altında  işbirliğini sağlayarak derneğimiz aracılığıyla kurs çalışmalarının sürdürüldüğü doğa içinde barındırılan tüm canlıların, eko-sistem ve çevreyle ilgili değerlerin korunmasını toplumun ortak sorunu olarak esas alıyoruz dedi.

Eğitimsiz ve bilinçsiz davranışlar hem çevre birliğine hem de doğal kaynakların tükenmesine neden olacağından  temenni ederim ki avcı kursu alan taraftarlar kurs sonrası eski kötü alışkanlıklarını sürdürmezler şeklinde konuştu.

Derneğimiz bünyesinde avcı kursuna katılım sağlayacak olan avcı taraftarların anılan derneğimize müracaat ederek bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini hem de yeni av sezonuna yeni bir yapılanmayla katılmalarını hatırlattı.

Kaçak avcılığa geçit verilmemesi, bilgi birikim stoğu olan otoritelerle iş birliği yürütülerek mümkün kılınır. Aksi halde plansız tüketimler yaban hayatı popülasyonunu tehlikeye düşürerek türlerin envanterinin tükenmesine yüz tutar. Olaya bu açıdan bakmak lazım yoksa son pişmanlık geri dönüşü sağlamaz dedi.

Kaçak av yapma meyili taşıyan vatandaşların dernek üyesi ve etik avcıların aracılığıyla kaçak avcıların tespit edilmesinin çok kolay olduğunu, usulsüz avlananları güzel bir üslupla ikna ederek nizami avcılık için derneklere davetlerinin sağlanması suretiyle avcı eğitim kurslarına tabi tutulmaları kadar güzel bir davranış yoktur.

Eğitimli etik avcılık bilinçli avlanmayı da beraberinde getirmektedir. Avcı Kursu bitirme belge sahibi olan her kursiyer av silahını taşıma, avlanma tezkeresi alma silahiyeti sahibi olacağını ,kurs sonunda hak edilen bu belgeler her avcıya manevi sorumluluk yüklüyor. Her avcı ve atıcının aldığı belgenin ne kadar önemli olduğunu bilmesini istiyorum dedi.

DEMİR; Bizim kendi bölgemizi kendimizden daha iyi koruyan,  koruyucusu olamaz. Kendi avımızı kendimizi üretmeliyiz. Belirli yerlere bırakılan av kuşlarımızı ve memeli av hayvanlarını (Tescilli Bölgeleri) koruyalım, sahip çıkalım.

Bu manada bölgemizde kaçak avcı envanterini engelleyemezsek gelecek kuşakların hakkını ellerinden almış oluruz dedi.

 Buradan hareketle yeni sezonda daha bilinçli ve belgeli nizami avlanmak avcılıkta olumsuzluklara karşı acil müdahaleler için sağlıklı bilgi eğitimi alınmasını dernek olarak amaçlıyoruz dedi.

Demir; Bu manada yapılacak her faaliyetin her planın gelecek nesillerin daha güzel bir ortamda yaşayacağı bir dünya ,bir doğa inşa etmek gayreti içindeyiz dedi.

Yeni kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için Devlet olarak ta gerekli tedbirlerin alındığı hususunu vurguladı. Bu bir ekip işi olup toplumun öncelikle ortak sorunu olmalıdır dedi.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim