• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 16 °C

“ATILIM KONGRESİ OLACAK”

19.03.2016 09:00
“ATILIM KONGRESİ OLACAK”
Saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı İsmail Akkiraz, bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan il kongresinin, atılım kongresi olacağını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı İsmail Akkiraz, bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan il kongresinin, atılım kongresi olacağını söyledi.

Akkiraz, beraberinde Saadet partisi İl Başkanı Akın Demir ile yaptığı ziyarette Türkiye gündemi ve il kongresi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milli görüşüm temsilcisi olan Saadet Partisi’nin ülke meselelerini yakından takip ettiğini, çözüm yollarını iktidar mensuplarına göstermeye çalıştıklarını belirterek, “ Yıllık kongre takvimi çerçevesinde bu hafta sonu iki tane kongremiz var. Bugün Gümüşhane kongresini yarında Trabzon kongrelerimiz gerçekleştireceğiz.  Kongreler bir partinin kadrolarının kaynaşması, yenilenmesi ve İl çapında bir heyecanın meydana gelmesi bakımından önemli çalışmalar olarak görüyoruz. Aynı zamanda il sorumlusu olarak önceden geldik, arkadaşlarımıza katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Yönetimin oluşmasında tecrübelerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Gümüşhane ilimiz ve Saadet Partimiz kültür merkezinde muhteşem bir kongreyi icra edecektir. Bu kongre bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.

“Gümüşhane Kalemizdir”

Gümüşhane’nin, Saadet Partisi’nin kalesi olduğunu ifade eden Akkiraz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bir fetret dönemi yaşıyoruz, ancak inanıyoruz ki Gümüşhane Milli Görüş’ün olmadığı dönemlerde çok şey kaybetti. Gümüşhane Milli Görüşsüz kaldığı dönemlerde sahipsiz kalan bir kimse haline döndü. Onun için Gümüşhane’de yapacağımız kongre bizim için bir atılım kongresi olacak ve Gümüşhane’yle Milli Görüş’ün bütünleşmesi, kaynaşması ve çelikleşmesi kongresi olacak. Bu kongre bizim açımızdan bir başlangıç olacaktır kanaati içerisindeyiz.”

Milli Görüş İstihdam Demektir

Gümüşhane’nin problemleri karşısında irkildiğini, üzüldüğünü kaydeden Akkiraz, “Milli Görüşün olmadığı yerde vergi rekortmenleri bu millete kumar oynatan müesseseler olacağını ifade ediyoruz. Gümüşhane muhafazakar bir yer. Demek ki o kadar büyük müşterisi var ki bunlar o kadar büyük cirolar yapıyorlar Gümüşhane’de vergi rekortmeni oluyorlar. Bu Gümüşhane’miz açısından kabul edilebilir değildir. Gümüşhane’nin Milli Görüş’e olan ihtiyacının da ne kadar büyük bir zaruret olduğunu ortaya koyar. Çünkü Milli Görüş demek yatırım demektir. Milli Görüş demek istihdam demektir. Milli Görüş demek tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi demektir. Milli Görüş demek maneviyatçı eğitim demektir. Bu bölge çok önemli maneviyat önderlerini yetiştirmiş bir bölgedir. Tahmin ediyorum ki onların ruhaniyeti de şu anda rencide altındadır. Bu bakımdan bu kongreyi biz önemsiyoruz. Gümüşhane’de bu kongreyle Saadet Partisi ve Milli Görüş hem yerel yönetimlerde hem de genel yönetimlerde en yüksek seviyede temsil imkanı bulacak ve müspet siyaset bu millete hizmet etmenin tekrar heyecanını tekrar yaşayacaktır” şeklinde konuştu.

Türkiye Kötü İdare Ediliyor

Akkiraz, Türkiye’nin kötü idare edildiğini ve ülkenin iki türlü terör tehdidi altında bulunduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

“Bunlardan bir tanesi silahlı terör ikincisi manevi terörün tehditti altındadır. Türkiye büyük bir ahlaki yozlaşmayla karşı karşıyadır, bu ahlaki yozlaşmayı tetikleyen ana unsur ise Türkiye’de inatla yürütülen batıcı eğitimdir. Türkiye silahlı terörün de tehdidi altındadır. Bunlar yanlış dış politikaların neticesidir. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği sevdasından Türkiye’nin vazgeçmesi lazım. Burada hükümet yetkililerine sesleniyoruz ki bu gidişatla terörü bitirmek imkanı bir hayal olabilir. Biz adil düzene geçemeden İslam birliğini tesis etmeden, kendi bölgesel ve coğrafi meselelerimizi bölge ülkeleriyle beraber çözmeden bu meselelerin altından çıkmamız mümkün değildir. Sosyal politikalarla terörle mücadele desteklenmelidir.”

SP Genel Başkan Yardımcısı Akkiraz’ın, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti:

“Devlet Millet Kaynaşması Öneriyoruz”

“Mağduriyetler söz konusudur, tabi güvenlik tedbirleri yoğun olarak alınıyor. Devlet haliyle terörle mücadelede bir takım tedbirler alıyor. O mücadelenin yapıldığı yerlerde bir takım mağduriyetler ister istemez yaşanıyor ama devletimiz güçlüdür, müşfiktir sosyal politikalarla da bunun desteklenmesi lazım. Bunun içinde teklifimiz şudur, hükümet ABD ile uluslararası toplumla ve Avrupa Birliği ülkelerini yeniden gözden geçirmelidir. Türkiye’de teröre destek veren ABD üstlerinin kapatılması bu iş için ön bir çözümdür. Diğer taraftan İslam ülkeleriyle olan ilişki D8’i hayata geçirmeleri ikinci teklifimizdir. Bu arada Saadet Partisi olarak biz hükümetimizin atacağı her türlü müspet adıma kayıtsız şartsız destekleyeceğimizi hem başkanımız tarafından hem de etkin kadrolarımız tarafından ilan ediyoruz. Ankara’da iki tane patlama yaşandı bu patlamalar hepimizin canını acıtmıştır. Teröre karşı devlet millet kaynaşmasını önemsiyoruz. Bu bakımdan bu olayları şiddetle kınıyoruz. Bu olaylar nedeniyle hayatını kaybeden masun vatandaşlarımızda cenabı haktan rahmet diliyoruz. Terörle mücadele esnasında şehit düşen şehitlerimizde cenabı haktan rahmet diliyoruz.”

4 Yıldır İl Başkanıyım

Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Akın demir ise 4 yıldır Gümüşhane’de il başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, bugün yapılacak kongre ile ilgili olarak şunları söyledi:

İl kongremize yine çevre illerden Trabzon’dan, Bayburt’tan ve Erzincan’dan teşkilattan arkadaşlarımız davetli olarak katılacaktır. Biz bu kongreyle birlikte biraz önce Genel Başkan Yardımcımız İsmail Hakkı Akkiraz Bey’in de ifade ettiği üzere yeniden toparlanama ve teşkilatın dinamizmini araziye çevirebilme noktasında yeni bir başlangıç olduğuna inanıyoruz. Saadet Partisi İl Başkanı olarak dört yıldır bu vazifeyi yürütmeye çalışıyoruz. Rahmetli Erbakan Hocamızın vefatından birkaç ay öncesinde yapılan Saadet Partisinin dördüncü kongresiyle birlikte Gümüşhane’de İl Başkanlığı görevini aldım. Vazife sırasındayken birkaç tane seçim süreci yaşadık, bu seçim süreçlerinde de görevimizi layıkıyla ifa etmek için gayret gösterdik. Bu manada gerek teşkilattaki arkadaşlarımızın çabasıyla gerek halkımızın teveccühü ile Gümüşhane’de iyi bir performans ortaya koymaya çalıştık.”

“Görevimi Yerine Getirmeye Çalıştım”

Türkiye’de 13 yıllık bir AK Parti süreci yaşandığını anlatan Demir, şu ifadeleri kullandı:

“Benim il başkanlık dönemim bunun beş yılına tekabül ediyor. Bu beş yılda biz Gümüşhane’de muhalefette olan bir siyasi parti olarak her zaman bulunduğumuz vazifenin her zaman yerine getirmeye çalıştık. Neydi bu, hakkı ifade etme ve toplumda il bazında gördüğümüz yanlışlıkların düzeltilmesi anlamında görevimizi ifa etmeye çalıştık. Bu manada Gümüşhane kamuoyuyla birçok hususu paylaştık, paylaştığımız bu hususlarda da Gümüşhane halkının teveccühü ile karşılaştık. Bu da gösteriyor ki teşkilat olarak parti prensiplerimiz ve misyonumuz dahilinde ifade ettiklerimiz halkta karşılık buluyor, lakin yaklaşık 13 yıllık AK Parti döneminde algı yönetimleriyle birlikte halkın iradesi farklı mecralara yönlendiriliyor, terör olayları, ekonomik istikrar, tek başına iktidar söylemleri halkın iradesini bir şekilde farklı mecralara yönlendiriyor. Bu da halkın bize olan teveccühüyle sandıkta ki karşılık açısından bakıldığında teveccühün sandığa tam anlamıyla yansımadığını da il başkanlığım sürecinde şahit oldum.”

“Köy Köy Belde Belde Çalışmalarımızı Yürüttük”

“Biz köy köy İlçe ilçe belde belde bire bir çalışmalarımızı yürüttük. Bunu da açık bir şekilde belirtelim ki Gümüşhane beş yıllık bir süreçte terk edilen bir şehir pozisyonuna düşürüldü. Kelkit’imize gidiyoruz Kelkit’te bugün insanlar köylerin boşaldığından tarım hayvancılığın bitme noktasına geldiğinden hatta bittiğinden, bu nedenle ilçe ekonomisine olumsuz bir şekilde yansıdığını ifade ediyorlar. Şiran ve Köse’de aynı durumda. Gümüşhane merkezimizde iki yıllık bir süreçte Koza Altın Maden şirketinin kapatılmasıyla birlikte Gümüşhane ekonomisine ciddi bir şekilde olumsuz etkilediğine şahit olduk. Karamustafa’da Yıldız Bakır Madencilik İşletmeleri de faaliyetine devam ediyor yalnız bu işletmenin işçilere ücretleri zamanında ödememesi piyasaya olan borçlarını zamanında yatırmaması. Karamustafa köyüne işçi taşımacılığı yapan servis kooperatiflerinin yaklaşık 6 aydan bu yana hiçbir ücret almadan taşıma yaptıklarına, artık bu işi yürütme noktasında büyük sıkıntılar yaşadıklarına şahit olduk. Avukatlık mesleği gereği bir sürü işçi arkadaşımızın ücret alacağı ve kıdem tazminatı noktasında sıkıntı yaşadıklarını görüyoruz. Bu durum şehrin ekonomisine ciddi sıkıntılar yüklediği gibi bu sıkıntılar ailevi ve sosyal sıkıntılara da neden oluyor. Ev kirasını ödeyemediği için ev sahibiyle sorun yaşayan vatandaşlarımıza şahit oluyoruz. İl kongresi sürecinde esnaf ziyaretleri yaptık ve her gittiğimizin esnaftan bin ah işittik. Esnaf şu anda çok sıkıntı içerisinde olduklarını sigorta primlerini vaktinde ödeyemedikleri her geçen gün maliyetlerin arttığını, kazançlarında düşme yaşandığını ciddi sıkıntıların olduğunu gördük. Bu sıkıntıların giderilmesi noktasında iktidara olan güvenin de zayıfladığına şahit olduk. Haliyle biz Gümüşhane teşkilatı olarak milletimizin beklentileri ve sorunların çözümü noktasında Saadet Partisinin çalışma ve programının çözüm olduğunu ifade edelim. Gümüşhane’de güçlü bir yönetimle Gümüşhane siyasetinde daha aktif bir şekilde yer alma maksadıyla bir kongre yapacağız.  Sivil toplum kuruluşları muhtarlarımız ve vatandaşlarımızın katılımıyla kongremizin ardından Gümüş Otel’de bir yemek programımız olacak herkesi tekrar davet ediyoruz.”

 

Mert Zımba

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim