• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 16 °C

ATEŞ’TEN GÜNDÜZ’E SERT CEVAP

30.03.2015 14:50
ATEŞ’TEN GÜNDÜZ’E SERT CEVAP
ATEŞ’TEN GÜNDÜZ’E SERT CEVAP

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, geçtiğimiz günlerde AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz’ün yaptığı “Milletsiz Milliyetçilik Olmaz” başlıklı açıklamasına cevap verdi. Sivil Toplum Kuruluşlarının getirilip AK Parti il binasında, temayül yoklaması için oy kullandırılması, “Otoriter” anlayışın adıdır diyen Ateş, Gündüz’e “Bu ne zamandan beri demokrasi oldu?” sorusunu yöneltti.

 

            Ateş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Taraf olamayan bertaraf olur. Herkes tarafını belirlesin” ve “Ben bir şey yapıyorum, yargı karşı çıkıyor” sözlerini hatırlatarak bu söylemlerin AK Parti’nin demokrasiden nasibini almamış diktatör anlayışının yansıması olduğunu söyledi.  Bu söylemlerden yola çıkan Ateş, yapılan temayül yoklamasında oy kullananların AK Parti’li olması, kullanmayanların ise ötekileştirilerek bertaraf edileceğini ifade ederek ”STK’lar AK Parti’nin yolsuzluk iddialarına ve kirli işlerine ortak olmak zorunda değillerdir. Bu otoriter ve dikta bir anlayıştır, demokrasi ile ilgisi yoktur” dedi.          

                       

Ateş, Gündüz’ün açıklamasına gönderme yaparak  “Milletsiz milliyetçilik olmazmış” iyi de “senin millet dediğin kimdir?” Millet Millet diyorsun, daha milletin adının “Türk Milleti” olduğunu yazamıyorsun. Genel başkanınız, PKK ve Öcalan darılmasın, (bize göre ihanet olan) “süreç”  bozulmasın diye, Milletin adını bile söyleyemiyor. Milliyetçilik, “Milli Görüş gömleğini çıkarıp”,  İsrail’e hizmet edip, papaz elbisesi giyerek, “ADL” adlı, “Yahudi Üstün Cesaret ödülü” almak değildir. Milliyetçilik, “Kürt sorunu benim sorunumdur” deyip, partisinde panik başlayınca, çark edip “Kürt sorunu yoktur diye, MHP’nin çizgisine gelmek değildir. Milliyetçilik gidip terör örgütü PKK’ya teslim olmak değildir. Milliyetçilik, vatan toprağı Süleyman Şah’ta dalgalanan bayrağımızı indirip, naaşı alarak kaçmak hiç değildir” ifadelerini kullandı.

           

           

Ateş, AK Parti’nin anayasadan 13 yıldır “Türk Milleti “kavramını çıkaramadığını ve Başkanlık sistemine sarıldığının altını çizerek, Başkanlık sisteminin Öcalan’ın talebi olduğunu iddia etti. Başkanlık sistemi üzerinden eleştirilerine devam eden Ateş, bu sistem olmadan Türkiye’yi eyaletlere bölerek “Federal – Özerk paralel yapının kurulmasının zor olduğunu ve bu yüzden AK Parti’nin başkanlık sistemini istediğini savundu.

 

Ateş, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz’e “Sen başkan olmuşsun ama daha Kürtlerle PKK’lıları birbirinden ayırt edecek konuma gelememişsin” sözlerini kullanarak “Böyle kişiden İl Başkanı olur mu?” sorusunu yöneltti.

           

Ateş, Kürtlerle biz aynı Allah’a inanır, aynı kıbleye döneriz, aynı peygambere inanırız. Bağbuğ’un dediği gibi, “Türkler ne kadar Kürt’se, Kürtler’de o kadar Türk’tür” sözleriyle Hakkı Gündüz’ün adına açıklama yazan kişiyi de “zavallı” olarak nitelendirerek “Sistemden beslenenler sadece iftira atarlar. O da milliyetçilere tutmaz” sözlerini kullandı.

                         

         Gündemle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ateş, açıklamasını şu şekilde tamamladı, “AK Parti Başbakan Yardımcısı, Bülent Arınç’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanına, “Ankara’yı parsel parsel sattı” demesi tarihte bir ilktir. Yahudiler, kendilerine hizmet edenlere her yıl Yahudi Cesaret Ödülü verirler, Erdoğan’a da, “ADL” adlı kuruluş tarafından “Yahudi Üstün Cesaret Ödülü” verilmiştir. Bu da, Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. 17-25 Aralık “yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üzerini kapatmak için, iktidarın savcıları ve hakimleri görevlerinden uzaklaştırması da bir ilktir. Demokrasi dışıdır ve diktatörlüktür.” 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim