• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • Gümüşhane : 5 °C
  • Trabzon : 15 °C

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ KİRAYA VERİLDİ

31.03.2015 13:40
ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ KİRAYA VERİLDİ
Gümüşhane İl Encümeni, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği mülkiyetindeki Atatürk Kültür Merkezini yaptığı ihale ile 15 yıllığına kiraya verdi.

İl Genel Meclisi’nin 2013 yılı Aralık ayında aldığı karar gereği Hasanbey Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi Özel İdare Sitesi zemin katında bulunan 688 metrekare kapalı alana sahip Atatürk Kültür Merkezi, İl Encümeni tarafından 15 yıllığına 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45.maddesi hükümlerine göre açık artırma usulüyle kiraya verildi.

 

İl Encümeni tarafından yapılan ihale sonrasında Atatürk Kültür Merkezi; sinema, tiyatro, toplantı, seminer, okul geceleri, müzik eğlence programları gibi çok amaçlı salon olarak kullanılabilecek ve iç kısımda yapılacak tüm tadilatlar idarenin onayıyla yüklenici firma tarafından gerçekleştirilecek.

 

Vali Yücel Yavuz’un talimatıyla özellikle gençlerden gelen talepler ve şehirdeki sosyal ve kültürel faaliyetlerin modernize edilmiş, günümüz şartlarına uygun, her türlü faaliyete cevap verecek şekilde dizayn edilmesi şartıyla özel sektör eliyle işletilmesi için gerçekleştirilen ihale Mümin Çakıcı’da kaldı.

 

Yapılan incelemede Atatürk Kültür Merkezinin yılın 70 gününde kullanıldığını, diğer günler atıl durumda kaldığının tespit edildiğini kaydeden Vali Yücel Yavuz, 15 bin üniversite öğrencisinin bulunduğu şehirde böyle bir tesisin biran önce şehre kazandırılması ve halkın hizmetine sunulması gerektiğini söyledi.

 

İhalenin hem kurumun internet sitesinde, hem gazetelerde hem de anons yoluyla halka duyurulduğunu belirten Vali Yavuz, ihale sonucunda atıl durumdaki salonun aktif olarak çalışması için idareye bilgi vermek kaydıyla ihaleyi alan girişimcinin salonda uygun tadilat ve değişiklikleri kendi imkanlarıyla yapabileceğini dile getirdi.

 

Vali Yavuz, şehrin sosyal ihtiyaçlara cevap verebilecek böyle bir tesise ihtiyacı olduğunun altını çizerek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim