• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 14 °C

Aslan Meclise Brifing Verdi

02.02.2016 14:43
Aslan Meclise Brifing Verdi
Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, İl Genel Meclisi’nin devam eden Şubat ayı toplantılarına katılarak, kurumunun çalışmaları, yatırımları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıya Gençlik Merkezi Müdürü Selman Eroğlu ile birlikte katılan Aslan, meclis görüşmelerinin bitmesinin ardından sunumunu gerçekleştirdi.
GÜMÜŞHANE 15 ULUSAL SPORTİF ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Gümüşhane genelinde 30 branşta faaliyet gösteren 33 spor kulübü, 11 bin 114 lisanslı sporcu, bin 128 faal sporcu, ulusal liglerde mücadele eden 6 takım, 7’si bayan 30 milli sporcu bulunduğunu kaydeden Aslan, 2014-2016 yılları arasında 15 ulusal sportif etkinlikle 5 bine yakın sporcuyu Gümüşhane’de ağırladıklarını söyledi.
Gümüşhane olarak sportif yatırımlardan paylarına düşeni aldıklarını, Gümüşhane’ye 2011 yılından bugüne yaklaşık 47 milyon TL’lik spor yatırımı yapıldığını kaydeden Aslan, “Yürümek değil, hızlı koşmamız lazım. Eksiklerimiz var. Kelkit ilçesindeki sahamızın tribünü 15 Nisan’da inşaat başlayacak, Kürtün sentetik sahayla ilgili tahsis bekleniyor, Torul Gençlik Merkezi Projesini revize ettiriyoruz” dedi.
“KALKINMA MODELİ OLARAK KAYAĞI GÜMÜŞHANE’NİN HİZMETİNE SUNMAK ZORUNDAYIZ”
Şehrin gündemini uzun yıllardan beri meşgul eden Süleymaniye Kayak Merkeziyle ilgili yürütülen çalışmaları da anlatan Aslan, “Süleymaniye Kayak Merkezinde master planı yapıp sonra yapım aşamasına geçeceğiz. Eksiksiz olarak herşey planlanıp daha sonra uygulama aşamasına geçilecek. İl Özel İdaresiyle birlikte koordineli yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında geçtiğimiz hafta bir ekip Kayseri’ye giderek Erciyes A.Ş. yetkilileriyle görüştü. Önümüzdeki süreçte oradan bir heyet buraya gelerek bize yol gösterecek. Bir kalkınma modeli olarak kayağı Gümüşhane’nin hizmetine sunmak zorundayız” diye konuştu.
İl genelinde ki spor tesisleriyle ilgili personel sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren Aslan, “Siyaset makamı olarak sizlerden bu konuda destek bekliyoruz. Makine eksikliğinden futbol maçlarımızı kış şartlarında ertelemek zorunda kalıyoruz. Yeni makine konusunda sizlerin desteğini bekliyoruz” ifadeleri kullandı.
Konuşmasında 52 yıl sonra Gümüşhane’den olimpiyatlara katılacak olan milli atlet Ercan Muslu’ya özel olarak teşekkür eden Aslan, “Ercan hem ilimizin hem ülkemizin gururu oldu. O yiğidi alnından öpüyoruz” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim