• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 14 °C

Asker Ocağını da Kayak Merkezini de Artık Görmek İstiyoruz

01.02.2016 17:09
Asker Ocağını da Kayak Merkezini de Artık Görmek İstiyoruz
Saadet Partisi Gümüşhane İl Bakanı Akın Demir, yapmış olduğu yazılı açıklamada, “Asker ocağını da kayak merkezini de artık görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencilerinin ara dönem tatili nedeniyle Gümüşhane’den ayrılmasının şehrin ekonomik canlılığının hissedilir oranda etkilendiğini dile getiren Demir, “Bunu gözlemlerimizle hissettiğimiz gibi esnaf kardeşlerimizin ifadelerinde de görüyoruz. Gümüşhane esnafı cidden sıkıntı içindedir. SGK primlerinden kira ödemelerine kadar birçok hususta sıkıntı yaşamaktadırlar. Esnaf topluluğu bir toplumun hayati organlarıdır. Toplum esnafın varlığı ile hayatiyetini sağlıklı bir şekilde sürdürmektedir. Bunun için Gümüşhane esnafının sorunları dinlenilmeli ve akılcı ve kalıcı çözümler üretilmelidir” dedi.

 

Aynı Çabayı Yeni Vekillerde Göstermeli

 

Akın, istihdama yönelik yatırımların öğrenci, asker gibi genç dinamik nüfusun gelmesi ile mümkün olabileceğini belirterek, “Gümüşhane üniversite öğrencisi açısından avantajlı bir konumdadır. Asker varlığının artırılması açısından ise geçmiş dönem vekillerimizden Sayın Feramuz Üstün Beyin büyük bir gayreti vardı. Acemi asker ocaklarının büyükşehirlerden gelişmekte olan şehirlere taşınması yönünde bir proje sıkça gündeme getirilmişti. Bizce bu çaba yeni dönem vekillerimiz tarafından da gösterilmelidir” diye belirtti.

 

Biran Önce Hayata Geçirilmeli

 

Acemi asker ocağıyla ilgili gelişmelerin Gümüşhane’nin İlçeleri içinde olumlu olacağını kaydeden, Demir, “Hareketli ve canlı nüfusun şehre gelmesi esnafımızın açısından can suyu olacak ve şehre ayrı bir canlılık katacaktır. Dolmuşundan, marketine varıncaya kadar tüm esnaf kesiminde büyük bir rahatlamaya ve şehrin kalkınmasına neden olacaktır. Bu neden ile biran önce unutulan bu projenin hayata geçirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

 

Kayak Merkezi Projesi Başlamalıdır

 

Şehrin tarihi ve turistik mahallesi olan Süleymaniye Mahallesi’nin tarihi, kültürel sit alanı olarak ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Demir, “Bu mahallenin açık hava müzesi şeklinde şehrin ekonomisine kazandırılması gerekmektedir. Yine kış ayları gelince gündemimizi işgal edip inşa aylarından unutulan kayak merkezi projesine de bir an önce başlanmalıdır. İlimizde ki imkânlar azıcık çaba ile çok faydalı ve ekonomik hale dönüşebilir. Bu projelerle hem şehrimizin güzelleşmesi hem de yaşanabilirliği yükseltilmiş olacaktır. Her şehir gibi Gümüşhane’de canlılığı ile daha da güzelleşecektir. Güzel ve canlı bir şehir için şimdi icraat zamanı” şeklinde konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim