• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 16 °C

AŞI OLMAMA GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK

18.01.2021 11:05
AŞI OLMAMA GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK
Gümüşhane İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Üyesi Ecz. Vedat Soner Başer, koronavirüs (Covid-19) salgınından aşı ile kurtulacağımızı belirterek, halkın aşıya olan güvenini azaltmaya çalışan art niyetli insanların kara propagandalarına itibar edilmemesi gerektiğ

AŞI OLMAMA GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK

Gümüşhane İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Üyesi Ecz. Vedat Soner Başer, koronavirüs (Covid-19) salgınından aşı ile kurtulacağımızı belirterek, halkın aşıya olan güvenini azaltmaya çalışan art niyetli insanların kara propagandalarına itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Gümüşhane İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Üyesi, Eczacılar Odası Gümüşhane İl Temsilcisi ve İl Genel Meclisi Üyesi Vedat Soner Başer, gazetemize koronavirüs aşısına yönelik açıklamalarda bulundu.

Tünelin Ucu Göründü

“Tünelin ucu göründü” diyen Vedat Soner Başer, “Yaklaşık 1 yıldır devam eden Covid-19 virüsü ile tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun mücadeleler verilmektedir. Durağan hayat dediğimiz olağan hayat dışı bir takım kısıtlamalarla toplumsal, sosyal ve ekonomik hayatımız devam ettirmekteyiz. Bu sürecin gerek halkımızı gerekse devletimize ağır yükler yüklediği aşikardır. Gerek hastalıkla mücadele gerekse can kayıplarımız toplumumuzu çok olumsuz etkilemiştir. Sevdiklerimizden tabiki Allah’ın takdiri ama erken ayrılıklarımız oldu. Alınan tedbirler ve kısıtlamalar ile hastalıkla mücadelede çok büyük rahatlama sağlamıştır. Bu sürecin getirdiği ekonomik durgunluk esnafımızı ve halkımızı maalesef negatif etkilemiştir” dedi.

Kara Propagandalara İtibar Etmeyin

Başer, insanoğlunun birçok salgın hastalıktan aşı ile kurtulduğunu vurgulayarak, “İnşallah Covid-19 salgınından da aşı yöntemi ile kurtulacağız. Doğru olan, aşıyı yaptırmaktır. Gerek sosyal medyada gerekse kamuoyunda bu işin uzmanı olmayıp da işi sabote etmeye çalışan, halkımızın aşıya güvenini azaltmak isteyen uzmanlık dalları sabotaj olan art niyetli insanların yaptığı kara propagandaya itibar edilmemelidir. Sağlık Bakanlığımızın, Bilim Kurulumuzun ve bilim adamlarımızın tavsiyelerine uymamız şarttır. Halkımızın kara propagandaya izin vermeyeceği kanaatindeyim” diye konuştu.

Kendimizi ve Sevdiklerimizi Düşünmek Zorundayız

Herkesin hem kendi sağlığını hem de sevdiklerinin sağlığını düşünmesi gerektiğini kaydeden Başer, “Gümüşhane’de aşının başladığı ilk iki günde sağlık çalışanlarına yapılan aşı 1000’i geçmiştir. Bu da ilk iki günde sağlık çalışanlarımızın yüzde 50’sinin aşıyı vurulduğunu göstermektedir. Önümüzdeki günlerde sağlık çalışanlarından sonra Sağlık Bakanlığımızın belirlediği öncelik sırasına göre halkımıza aşı yapılacaktır. İnanıyorum ki halkımızın çok büyük bir oranı aşı olmaktan imtina etmeyecektir. Herkes kendi sağlığını, toplumun sağlığını ve sevdiklerinin sağlığını düşünmek zorundadır. Devletimize ve yetkililere güvenmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

“Aşı Yaptırmıyorum” Demekle Bu İş Olmayacak

Herkesin aşı yaptırması gerektiğine değinen Başer, “Hayat Eve Sığar aplikasyonuna kurulacak uygulamayla aşı yaptırıp yaptırmayanlar belli olacak. İnsanlarımızın normal yaşamlarını idame ettirebilmeleri için aşı olmaları gerekecek. Hepimiz aşımızı yaptıracağız” açıklamalarında bulundu.

Şehrin 35 Noktasında Aşı Uygulanacak

Şehirde 35 noktada aşı uygulanacağını söyleyen Başer, “Sağlık Bakanlığımızın genelgesi ve sayın valimizin önderliğinde devlet hastanelerinde, aile hekimliklerinde ve aile toplum merkezlerinde randevu sistemiyle doktor gözetimi altında ilimizde 35 noktada aşı uygulama işi çok rahat bir şekilde yürütülmektedir. Türkiye’nin aşı uygulama alt yapısı gelişmiş ülkelerin bile önündedir. Covid-19 aşısı olduktan sonra tedbirleri elden bırakmamak gerekir. Bir müddet daha devletimizin açıklayacağı süreler boyunca maske, mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle uymamız gerekmektedir. Aşı olduk diye rehavete kapılmayalım” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim