• BIST 9767.23
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 22 °C

“ARKA PLANIMIZ YOK”

22.06.2015 17:43
“ARKA PLANIMIZ YOK”
MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, “Memleket ve millet menfaatleri doğrultusunda iş yapmayı, uğraş vermeyi, her zaman şeffaf ve açık olmayı kendime şiar edineceğim”25. Dönem Milletvekili Mustafa Canlı Gümüşhane’nin yerel basın mensuplarıyla iftar y

Mustafa Canlı, partisince düzenlen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, “Parlamentoda ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım.  İlimizin menfaatleri doğrultusunda iş yapmayı, uğraş vermeyi, her zaman şeffaf ve açık olmayı şiar edineceğin. Hiçbir arka planımız olmayacak, sorunları, çözüm önerilerini düşündüklerimizi sizlerle paylaşacağım. Mutlaka eleştiri ve tespitleriniz olacak, hiçbir zaman size kızmayacağız, bu eleştiriyi neden yaptınız diye de düşünmeyeceğiz” dedi.

“Ortak noktada buluşulacak”

Halkın oluşturduğu parlamentonun içerisinden bir hükümet çıkmasını temenni ettiklerini söyleyen Canlı, “Biz hükümet kurulmasından yanayız. Halkı gezerken, biz soru sormadan halk beklentilerini söyledi ve onlardan bu beklentileri aldık. Halkın beklentilerini yukarıya kısmen de olsa ilettim. Elbette ki halkın sesini dinlemek gerekiyor. Partiler, hükümetleri kurarken sorumluluklarını unutmamaları gerekiyor. Burada en büyük sorumlulukta AK Parti’ye düşüyor. Çünkü sayısal olarak da en çok milletvekili olan parti onlar. Sonuç olarak halkımızın kendisini tercih etti.  Cumhurbaşkanı, hükümet kurması için de başbakana bu görevi verecek o da hükümet kurması için MHP’ye mi gider yoksa CHP’ye mi gider onun kendi tercihi. Ben inanıyorum ki AK Parti, MHP’ye geldiği zaman bir ortak noktada buluşulacağını düşünüyorum. Fakat bu başbakanın tasarrufunda olan bir hadise. Onlar da mutlaka sivil toplum örgütleriyle ve değişik toplum kesimleriyle görüşüyorlar. Görünen o ki toplum o noktada bir uzlaşma istedi ve neticede halk o şekilde karar verdi” diye konuştu.

“Koalisyondan korkmamak gerek”

Koalisyon hükümetlerinden korkulmasına gerek olmadığını ifade eden Canlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu günlerde en çok eleştirdiğimiz üçlü koalisyon. Koalisyon hükümetleri uzlaşmaya dayalı olduğundan herkes adımını atacağı zaman dengeli bir şekilde atıyor. Dikkat ederseniz gücün zirve yaptığı, güç sarhoşluğuna gidildiği bir noktada şu olacak konusu tartışılmadığı için veya da tartışılmaya meydan verilmediği için bir bakıyorsunuz kanun çıkıyor fakat kör topal çıkıyor. Bunun sıkıntılarını da toplum yaşıyor. Onun için bu uzlaşma kültürüne dayalı olan koalisyon hükümetlerinin çok da kötü olduğunu düşünmüyorum. Memleketimiz için güzel olur. Önemli olan memleketimizin birlik ve beraberliğidir.”

“Hoş seda bırakacağız”

Hizmet anlayışında ayrım gözetmeyeceğini ifade eden Canlı, “Gümüşhane’de sadece bize oy veren insanları değil toplumun tüm kesimini kapsayan bir anlayışın içerisinde olacağız. Yönetmeye ve temsil etmeye özen göstereceğiz. Çünkü önemli olan karşı tarafta bir hoş seda bırakmak ve neticede kim hizmet alma hakkına sahipse bize oy verdi, vermedi anlayışına bakmaksızın ona hizmet götürmek boynumuzun borcu olsun. Siyasi tercihlerimizi bir kenara bırakacağız. Hükümetle muhalefet zaman zaman çatışabilir. Eğer onların almış olduğu konumdan ilimiz zarar görüyorsa bu noktada birlik ve beraberlik içerisinde olmak gerekir” şeklinde sözlerini sürdürdü.

“Kamu gücünü tek taraflı kullandı”

Büyük zorluklar içerisinde milletvekili seçimini başardıklarını belirten Canlı, “Şu bir gerçek ki kamu gücünü hep tek taraflı olarak kullandı. Kamu en üst tepesinden en alt kısmına kadar gücünü belli bir yönde kullanmaya çalıştı. Sonuçta toplumun sağduyusu galip geldi ve neticede tercihini bu şekilde kullandı” şeklinde konuştu.

“Gümüşhane’de En Büyük Sorun İşsizlik”

 Gümüşhane’deki en büyük sorunu işsizlik olarak gördüğünü söyleyen Canlı, “ Bu işsizlik sorununu nasıl aşacağız. Müteşebbisi teşvik ederek alt yapısını oluşturmak için kanunlarda bir değişikliğin yapılması gerektiğini düşünüyorum. İşsizlik sorunu olunca da Gümüşhane’de göç oluyor ve yetişen beyin gidiyor. Bir müteşebbis ruhlu bir beyin çok sayıda insana iş imkanı veriyor. Alt yapıda oluşturabiliyor ve bir iş yeri açabiliyor. Bu nedenle Gümüşhane’nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu söyleyebilirim. Alt yapı sorunları uzun vade de ya da kısa vade de olsa neticede bir şekilde çözülüyor. Seçim çalışmalarında Kürtün tarafında ki yaylaların bir kısmında elektrik varken, diğer kısmında yoktu. Bunu mutlaka çözmek gerekiyor. Kelkit ve Şiran tarafına geçtiğimiz zaman ise daha çok sıkıntı ise hayvancılık ve tarım oluyor. Tarımı harekete geçirmek için farklı teşvikler verilmesini de uygun görüyorum. Gümüşhane’de uzun yıllar yöneticilik yaptığım için hangi bakanlığa hangi sorunu taşıyacağıma ve iyi planlama yapabileceğimi düşünüyorum. Bütün ekonomistler ihracatın azaldığından, cari açığın arttığını dile getiriyorlar dolasıyla önümüzdeki süreçte parlamentoyu, halkı zor günler bekliyor ve öyle görünüyor. Fakat birlik ve beraberlik içerisinde olunursa bu işlerin aşılacağından emin olabilirsiniz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim