• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

14.05.2019 12:57
ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Bayburt-Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını takip ederken Derebaşı Virajları'nda bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma düşen AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmaları devam ediyor.

Bayburt, Erzurum ve Trabzon AFAD ve UMKE ekipleri, Trabzon AKUT, Rize Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekipleri, Erzurum ve Rize Jandarma Komutanlığı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) su altı arama kurtarma ve dağ arama kurtarma timleri, 4'üncü günün sabahında çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar Bayburt ve Trabzon tarafında eşgüdümlü yürütülürken, JÖAK su altı ekipleri ve dalgıçlar, dar vadi içindeki derede arama tarama yapıyor. Ekipler, belirledikleri noktalarda dereye girerek çalışmalarına gün boyu devam etti. Öte yandan, Abdulkadir Nişancı'ya ait telefon sinyaline ulaşılamadığı bildirildi.

İçimizde Hep Bir Ümit Var

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Derebaşı Virajları'nda bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma düşen AA Bayburt muhabiri ve Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Nişancı'nın sağ salim evine dönmesini beklediklerini söyledi.

Nişancı'nın bulunması için yürütülen çalışmayı takip eden Yıldız, basın camiası olarak çok acı bir olay ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Abdulkadir Nişancı'nın işinde çok başarılı, kıymetli biri olduğunu vurgulayan Yıldız, "O gün de buraya yol açma çalışmalarını haberleştirmek için gelmişti. Bu acı olay başına geldi. Arama çalışmalarını takip ediyoruz. Allah onu ailesine, eşine, çocuklarına ve bizlere bağışlar inşallah." dedi.

Yıldız, devletin tüm gücünü seferber ettiğini kaydederek, "İlimiz ve bölgemizden, Ankara'dan çalışmalara güç veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Abdulkadir kardeşimiz sağ salim evine, ailesine kavuşur. İçimizde hep bir ümit var." diye konuştu.

 Nişancı ile Bayburt Gazeteciler Cemiyeti yönetiminde görev yaptıklarını ve haberi duyan Bayburt basın camiasının perişan olduğunu dile getiren Yıldız, sosyal medya hesaplarından yapılan çirkin paylaşımları kınadı.

Yıldız, şunları kaydetti:

"Ülkenin birçok kesiminden bu üzüntümüzü paylaşan, desteklerini sunan meslektaşlarıma ve herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bu üzüntülü günümüzde sosyal medya hesaplarından çirkin paylaşımlar yapanları da kınıyorum. Bu şahıslarla ilgili başsavcılığımız harekete geçti ve devletimiz bu üzüntülü günlerde yapılan bu aymazlıklar için de gerekeni yapacaktır."

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim