• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 26 °C

“ANTİK KENTLER” ETKİNLİĞİ ÇEVRİMİÇİ YAPILDI

26.05.2023 12:22
“ANTİK KENTLER” ETKİNLİĞİ ÇEVRİMİÇİ YAPILDI
Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği bölümü “Antik Çağda Kentler Nasıl Kuruldu?” başlıklı çevrimiçi söyleşi gerçekleştirdi.

 “ANTİK KENTLER” ETKİNLİĞİ ÇEVRİMİÇİ YAPILDI

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği bölümü “Antik Çağda Kentler Nasıl Kuruldu?” başlıklı çevrimiçi söyleşi gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emine Şimşek Evren’in yaptığı söyleşi programına Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü’nden Doç. Dr. Sabri Arıcı konuk oldu.

Verimli toprakların, sulak alanların ve iklimin Türkiye’nin arkeolojik alt yapısının zenginliğini oluşturan en önemli unsurlar olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Arıcı, sunumuna Efes antik kentini tanıtarak başladı.

Sunumu içerisinde Efes Antik kent hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Arıcı, Romalılar döneminde zirveye ulaşan antik şehirlerin Doğu Roma İmparatorluğu ve sonrasında Osmanlı İmparatorluğu ile günümüze miras bırakıldığını dile getirerek, sırasıyla İzmir-Pergamon, Denizli-Hierapolis, Aydın-Aphrodisias, İstanbul-Constantinopolis, Manisa-Sardis, Çanakkale-Troya, Antalya-Side, Antakya-Antiocheia, Gaziantep-Zeugma, Diyarbakır-Amida Höyük, Van-Tuşpa, Kars-Ani ve Mersin-Tarsus kentlerini görseller eşliğinde anlattı.

Antik kentlerin sıra dışı mucizeler ile değil, insanın yoğun işgücü ve zamanının birleşmesi sonucunda kurulduğuna ve antik kentlerin insan azmine ve çalışkanlığına dayandığına dikkat çeken Doç. Dr. Arıcı, kentlerin kuruluşunda kesme taşlara keskiler vasıtasıyla şekil verildiğini ve bu taşların çıkrık (vinç) sistemi kullanılarak taşındığını da belirtti.

Sunum sonunda Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya, Dekan yardımcısı Doç. Dr. İsmail Çalık, Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Akdu sunumundan dolayı Dr. Arıcı’ya teşekkürlerini iletti. Etkinlik, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Türkiye’nin dört bir yanında bulunan dünyaca ünlü antik kentler ile ören yerlerinin tanıtılmasının ve turizme kazandırılmasının önem taşıdığı kaydeden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise “Ülkemizin dört bir köşesi tarihi ve kültürel zenginliklere ev sahipliği yapıyor. Şüphesiz dünyanın ortak mirası olarak nitelendirilen bu zenginlikleri korumak bizim asli görevimizdir. Topraklarımızdaki kültürel zenginlikler binlerce yıllık insanlık tarihine ışık tutuyor. Bu alanlarda yapılacak araştırmalar ile geçmiş medeniyetlere ait gün yüzüne çıkacak bilgi ve belgelerin paylaşılması da büyük bir öneme sahiptir. Bu amaçla da Antik çağda kentlerin kurulmasına dair bilgilerin yer aldığı ‘Antik Çağ’da Kentler Nasıl Kuruldu?’ başlıklı çevrim içi söyleşi programının düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyor, programa konuk olarak katılan Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü’nden Doç. Dr. Sabri Arıcı’ya da değerli bilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Antik Çağ’da Kentler Nasıl Kuruldu?” başlıklı çevrim içi söyleşi programını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

https://ss.gumushane.edu.tr/playback/presentation/2.3/caa7aa2b76a1e2e420c61b155f2c893fb47e63fc-1683801135842

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim