• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 14 °C

ALİYA TEMALI RESİM SERGİSİ AÇILDI

02.10.2018 14:03
ALİYA TEMALI RESİM SERGİSİ AÇILDI
Gümüşhane Üniversitesinde memursan konfederasyonuna bağlı eğitim birsen sendikası işbirliği ile hazırlanmış olan resim sergisi Gümüşhane Gençlik Vakfında açıldı.

Gümüşhane Üniversitesin de 3-5 Ekim 2018 tarihlerin de gerçekleştirilecek olan 1. Uluslararası Aliya Izzetbegoviç ve Bosna-Hersek temalı sempozyum kapsamında Gümüşhane Üniversitesinde faaliyette bulunan memursan konfederasyonuna bağlı eğitim birsen sendikası işbirliği ile hazırlanmış olan resim sergisi Gümüşhane Gençlik Vakfında açıldı.

Gümüşhane üniversitesi memursan konfederasyonuna bağlı eğitim birsen üniversite temsilciliği başkan vekili Orhan Üçel; “Yıllar önce Avrupa’nın göbeğinde Müslümanlara inananlara, dinleri, ırkları ve inanışları dolayısıyla yaşanan vahşetin soykırımın belgelerini tarihsel süreçte fotoğraflarla anlatmaya çalıştık. Halkımızın duyarlılığına insanlık adına dünyadaki barış ve kardeşlik hukukunun korunası adına bilinç oluşturmaya amaçlıyoruz. Bu nedenle açmış olduğumuz sergiye tüm halkımız davetlidir.” dedi  

Gümüşhane ilinde bu konuya hassasiyet gösteren kesimlerince sergiyi ziyaret edilmesini temenni eden, insani bir vazife olduğunu bazı noktalarda yaşanmış geçmişteki dramların insanlar nezdinde dikkate alınması ve farkındalık oluşturması amacıyla bu sergiyi açmış olduklarını söyleyen Üçel, “1-2 Ekim günleri açık olacak, sabah 09:00 akşam 18:00 saatleri arasında halkımızın beğenisine görmeleri için sunuyoruz. Bu noktada gelecekte böyle acıların yaşanması vahşetlerin soykırımın olmaması için bizlerde, dindaşlarımız, soydaşlarımız ve gönül coğrafyamızda ki insanlara bir nebze olsun destek olabilmek, onların acısını hissedebilmek, onu yaşayabilmek adına bu programda emek harcamaya elimizden geldiğince caba sarf etmeye özen gösteriyoruz.” şeklinde konuştu   

Üçel, Emeği geçen arkadaşlara il de katkı sunan kendilerine destek veren ve değerli basın mensuplarına da gösterdiğini hassasiyetten dolayı teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim