• BIST 9693.46
  • Altın 2514.321
  • Dolar 32.5741
  • Euro 34.7831
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 15 °C

ALA KİLİM SODES İLE YAŞATILACAK

19.01.2018 09:06
ALA KİLİM SODES İLE YAŞATILACAK
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde binlerce yıllık kültür olan ve tamamen yün ve doğal kök boyaları kullanılarak yapılan Ala Kilim SODES projesiyle yaşatılacak.

Orta Asya'dan gelen her motifi ayrı anlama gelen kilimlerin yaşatılması ve geleceğe aktarılması bugüne kadar sürdürülen çeşitli projelere son olarak Vali Okay Memiş’in desteğiyle SODES projesi de eklendi.

Şiran temasları kapsamında ilçe Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirilen Ala Kilim dokumacılığı kursunu ziyaret eden Vali Memiş, burada kursiyerlerle bir süre sohbet etti, yetkililerden bilgi aldı.

Ala Kilim’in kadimden, binlerce yıldan gelen Türk-İslam kültürünün en önemli el sanatları arasında hakiki yünden ve tamamiyle el emeği göz nuru olan bir çalışma olduğunu kaydeden Vali Memiş, Ala Kilim’in hem Şiran Kaymakamlığı hem Şiran Belediyesi hem de Şiran Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün katkılarıyla günümüze kadar devam ettiğini kaydetti.

SODES projesiyle bu projenin devam etmesi yönünde destek verdiklerini kaydeden Vali Memiş, “Sadece Şiran’da değil. Ben göreve geldikten sonra il merkezinde de dokunması yönünde talimat verdim. Şuanda il merkezimizde hem Şiran Ala Kilim hem de Kelkit Zilli Kilimini dokuyoruz. Bunlar bizim çok önemli kültürel ve turistik değerlerimiz. İnşallah turizm potansiyelimizin artmasıyla birlikte Tomara Şelalesine gelen 100 bin kişi için -hatta bu rakamı 200 bine çıkarmayı hedefliyoruz- orada ve burada satacağız. Gelen turistlerle beraber bu kilimi yapan ablalarımızın ev ekonomisine katkıda bulunmasını temin edeceğiz” diye konuştu.

Vali Memiş ve beraberindeki heyet daha sonra Başbakan Binali Yıldırım’a hediye edilmek üzere dokunan Türk Bayrağı üzerine Başbakanlık forsuyla birlikte Başbakan Binali Yıldırım yazan kilimle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim