• BIST 10643.58
  • Altın 2499.929
  • Dolar 32.215
  • Euro 34.8806
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 13 °C

AKÇAY: GÜMÜŞHANE’DEKİ MİLLET BAHÇESİ PROJESİ YANLIŞTIR

26.01.2024 12:44
AKÇAY: GÜMÜŞHANE’DEKİ MİLLET BAHÇESİ PROJESİ YANLIŞTIR
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, 2022 yılı sonunda ihalesi yapılan fakat daha sonra deprem felaketi ve diğer nedenlerle yapımına başlanamayan millet bahçesi projesi yerine Süleymaniye Mahallesinin ayağa kaldırılabileceğini sö

AKÇAY: GÜMÜŞHANE’DEKİ MİLLET BAHÇESİ PROJESİ YANLIŞTIR

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, 2022 yılı sonunda ihalesi yapılan fakat daha sonra deprem felaketi ve diğer nedenlerle yapımına başlanamayan millet bahçesi projesi yerine Süleymaniye Mahallesinin ayağa kaldırılabileceğini söyledi.

Başkan Akçay, GTSO Toplantı Salonunda düzenlenen Turizm Sektörü Serbest İstişare Toplantısında bazı eleştirilerde bulundu.

2022 yılında 1 milyon 864 bin aracın geçtiği Gümüşhane-Trabzon karayolunda İkisu köyü Karaca Mağarası kavşağının oradaki hazineye ait 33 bin metrekarelik alana halen talipli olduklarını belirten Akçay, Alemdar firmasının uzun yıllardan beri durduğu bu alanın tahsisi için çalışmaları olduğunu, orada daha önceki yıllarda hazırlanan Yöresel Ürünler İpek Yolu Ticaret Merkezi projesinin TOKİ’nin elinde olduğunu söyledi.

Gümüşhane'nin birden çok yayla kente ihtiyacı olduğunu belirterek yürüme mesafesindeki Karşıkaya Tabiat Parkında da biran önce çalışma yapılması gerektiğini ifade eden Akçay, ihalesi yapılan fakat çalışmaların başlamadığı millet bahçesi yerine Süleymaniye Mahallesinin ayağa kaldırılmasını istedi.

"Önemli olanlar en önemli olanların önüne geçiyor"

Türkiye’nin ve Gümüşhane’nin en büyük hastalıklarından birisinin önemli olanların en önemli olanların önüne geçtiği olduğunu belirten Akçay, “Önemli olanlar en önemli olanların önüne geçiyor. Gümüşhane'de bizim için Süleymaniye mahallesi önemli. Orayı ayağa kaldıralım. Kaldırmamız lazım ki turist geldiği zaman ona sunabileceğimiz ürünümüz olsun orada. Ürün çeşitlerimiz çok olsun. Şimdi buralar için deniliyor ki para yok. Orası için para yok da sen hükümet binasını yıkıp millet bahçesi yapacağım deyip de parayı nereden buluyorsun? Millet bahçesi de önemli ama en önemli olan Süleymaniye Mahallesidir. Peki niye önemli olan en önemli olanın önüne geçiyor? İşte bu yanlış. Ben bunu zamanın milletvekillerine, zamanın valisine, mevcut belediye başkanımıza o beş kişilik toplantıda her defasında o işe karşı ben çıkıyorum. Gücümüz yetti mi? Yetmiyor. Paramız varsa Süleymaniye'ye harcayalım. Yoksa durup dururken hükümet binasını niye yıkıyoruz. Niye bu kadar kıt olan milli kaynakları bu kadar hoyratça harcıyoruz? Gümüşhane’deki millet bahçesi projesi yanlıştır” ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim