• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 16 °C

AK PARTİ’DE TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI

27.03.2023 12:15
AK PARTİ’DE TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI
AK Parti Gümüşhane teşkilatında 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday belirleme işleminin ilk ayağı olan teşkilat temayül yoklamaları elektronik ortamda gerçekleştirildi.

AK PARTİ’DE TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI

AK Parti Gümüşhane teşkilatında 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday belirleme işleminin ilk ayağı olan teşkilat temayül yoklamaları elektronik ortamda gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen temayüle yoklamasına AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, İstanbul Milletvekili Serkan Bayram ile Genel Merkez MKYK Teşkilat Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Yazıcı katıldı.

Temayülde teşkilat üyeleri elektronik ortamda birinci tercihi Gümüşhane olan 16 milletvekili aday adayından 2 kişiyi işaretleyerek oylarını kullandı.

Temayül yoklamasının ardından bir açıklama yapan AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, temayül yoklamasına katılarak iradelerini ortaya koyan teşkilat mensuplarına teşekkür ederek, “Temayül yoklaması dijital ortamda gerçekleştirildi. Geniş bir katılım sağlandı. Burada çok güzel birlik ve beraberlik örneği sergilendi. İl teşkilatımız, ilçe teşkilatlarımız, kadın kolları teşkilatlarımız, gençlik kolları teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz ile köylerimizden, beldelerimizden, ilçelerimizden gelen köy temsilcilerimiz oylarını kullanarak bu sürece katkı sağladı. Temayülün hem ilimiz hem de ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, bu süreçte bizlere katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Temayül yoklamasının aday belirlemedeki kraterlerden birisi olduğunu kaydeden Başkan Erdoğdu, “Buradan çıkacak sonuçlar Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımıza iletilecek. Komisyonlar adaylıkların belirlenmesinde bir çalışma yürütecek. Çalışmalarının ardından nihai kararı Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan verecek” diye konuştu. 

Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu ise tüm aday adaylarını tebrik edip başarılar dileyerek, “İnşallah en güzel sonuçlarıyla Gümüşhane’mize, Türkiye’mize 14 Mayıs seçimlerinde dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a en güçlü desteği verecek bir çalışmayı burada nihayetlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Temayül yoklaması tek başına bir kriter değil”

Aday adaylarının iradelerini ortaya koyduklarını dile getiren Uncuoğlu, “Aday adaylarımız Türkiye Yüzyılında bizim de alın terimiz, emeğimiz, gayretimiz olsun diye kendi şahsiyetleriyle, tecrübeleriyle, bugüne kadar edindikleri bilgi, birikimleriyle bu davada bizde varız dediler ve bir irade ortaya koydular. Hepsi birbirinden değerli. Sonuç itibariyle 2 adayımızın olacağı bir listeyi genel merkezimizin yapacağı tüm çalışmalarla temayül yoklaması tek başına bir kriter değil. Bizim de sonuçlarını bilmediğimiz oyları kullandığınız anda genel merkeze iletilen oradaki bilgisayarlarda depolanıp canlı olarak görülebilen oylamamızın 16’da bittiği anda 16.01’de Cumhurbaşkanımız bütün illerin tablosunu eşzamanlı görebileceği bir sistem bu” dedi.

Temayül sonuçlarının kamuoyuna açıklanmadığını vurgulayan Uncuoğlu, şunları söyledi: “Sadece Cumhurbaşkanımız ve onunla birlikte yetkili olan görüyor. Temayülle alakalı hiçbir polemik, dedikodu mevzu edilmesine gerek yok. Temayül tek başına bir kriter değil. Üst kurul var, diğer araştırmalar var. En doğru kararı komisyonların ve nihayetinde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle en güzel karar verilecek. O arkadaşlarımız da burada 14 Mayıs’a kadar teşkilatın her kademesi canla başla çalışmaya devam edecek.”

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim