• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 16 °C

AK PARTİDE TEMAYÜL YAPILDI

07.05.2018 14:58
AK PARTİDE TEMAYÜL YAPILDI
AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı, 24 Haziran tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi öncesi aday belirlemek üzere 21 aday adayı için temayül yoklaması yaptı.

Gençlik Merkezi Spor Salonunda Cumartesi günü saat 10.00 itibari ile başlayan ve 16.00'de sona eren ve yaklaşık bin delegenin oy kullandığı temayül yoklamasında sandıklar kapatıldıktan sonra parti Genel Merkezine gönderildi. 

Mevcut Milletvekilleri Temayüle Katılmıyor

Temayül Yoklaması koordinatörü olarak görevlendirilen AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Erdemir, Türkiye genelinde en yoğun aday adayı başvurularının yapıldığı partinin AK Parti olduğunu belirterek, “7329 aday AK Parti'den milletvekili olabilmek için başvurmuş bulunuyor. Geçtiğimiz hafta içi Çarşamba günü bu başvurular neticelendi. Bugün de bu başvurular doğrultusunda, ülkemizde tüm illerimizde, İstanbul ve Ankara hariç temayül yoklamaları bugün yapılıyor. Bu maksatla genel merkezimizin görevlendirmesi ile Ordu Milletvekilimiz Oktay Çanak arkadaşımız ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyemiz Onur Alp Başayar arkadaşımızla 3 kişilik bir komisyon olarak temayülü yapmak üzere Gümüşhane'ye geldik.  Gümüşhanemizde mevcut milletvekili adaylarımızla birlikte toplam 23 başvuru var. Temayül yoklamasına mevcut milletvekili arkadaşlarınız katılmıyor. Dolayısıyla 21 tane aday adayımız bugün burada bütün ilçelerimizde, merkez ilçe dahil 6 ilçemiz artı il merkezimiz yönetimimiz olmak üzere yaklaşık olarak 1000 civarındaki delegemizle bu temayül yoklamasını yapmış olacağız. Cenabı Allah hayırlısını nasip etsin diyorum. Sizlere de bu temayüle göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Ben buraya gelmeden dün kendi seçim bölgem Bilecik'teydim, orada birtakım programlarımız oldu. Kuruluşun ve kurtuluşun diyarı Bilecik'ten de Gümüşhaneli hemşerilerimize de selamlar getirmiş oldum” dedi.

Temayül Aday Belirlemede Yeterli Değil

Temayül yoklamalarını aday belirlemede yeter şart olarak değil, gerek işaret olarak yaptıklarını kaydeden Erdemir, “Bizde çalışmalar 5 aşamalı yürütülüyor. Bunlardan birincisi temayül yoklaması, ikincisi kamuoyu araştırması, üçüncüsü bütün adaylarımız genel merkezde MYKY üyelerimiz ve genel başkan yardımcılarımızdan oluşan bir komisyon marifetiyle mülakattan geçiriliyor. O alt komisyon çalışması. Dördüncüsü ara komisyon çalışması, beşincisi de üst komisyon çalışması. Biz bu 5 aşamanın beşini de dikkate alıyoruz. Demek ki burada temayül sadece bu basamaklarda bir tanesi. Buradaki temayülden şu çıktı, bu çıktı, buradaki tamamen sayılar yapılıyor, hiçbir şekilde açıklanmıyor. Bu komisyonlarımızın rahat çalışması için bir altlık oluşturuyor. Eğer ben temayülden 1. çıktım, 5. çıktım yok ilk 3'deyim bunlar tamamen dedikodudan ibarettir. Biz sadece ve sadece 2011 yılında yapmış olduğumuz temayül sonuçlarını açıklama yapmıştık. Ondan da edindiğiniz tecrübe ve daha önceki yıllarda yapmış olduğumuz temayüllerden elde ettiğimiz tecrübe, temayülleri biz aday adaylığına geçerken yapılan süreçte bir gerek şart görüyoruz, yeter şart olarak da görülmediğini ifade etmeye çalıştım” diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse ise yaptığı değerlendirme de şunları kaydetti: “Bugün burada büyük bir katılımla, adeta büyük bir olgunlukla, kardeşlik hukukunun en zirvede olduğu anları yaşıyoruz. İnşallah buradan çıkacak olan partimizin üst kurullarında değerlendirilecektir ve 21 Mayıs tarihinde ilimizin milletvekili adaylarının belirlenmesi ile birlikte bizler Gümüşhane teşkilatları olarak inşallah hep birlikte sahaya çıkacağız. Sıkılmadık el, girilmedik gönül, çalınmadık kapı bırakmamaya özen göstereceğiz.”

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim