• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 13 °C

AK PARTİ'DE ÖNEMLİ 3 KRİTER!

04.06.2017 15:01
AK PARTİ'DE ÖNEMLİ 3 KRİTER!
AK Parti teşkilatlarındaki yenilemede referandum sonuçlarının seçimle kıyaslanması, kanaat önderleri ve milletvekillerinin değerlendirmeleri ve memnuniyet anketleri esas alınacak.

 

AK Parti teşkilatlarındaki yenilemede referandum sonuçlarının seçimle kıyaslanması, kanaat önderleri ve milletvekillerinin değerlendirmeleri ve memnuniyet anketleri esas alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı görevini yeniden üstlenmesinin ardından dile getirdiği, “partide metal yorgunluğu var” sözleri, dikkatleri yenileneceği açıklanan teşkilatlara çevirdi. Partinin, teşkilatlardaki yenilenme sürecinde üç temel kriteri ele alacağı ifade edildi. Referandum sonuçlarının seçimlerle karşılaştırması, bölgedeki kanaat önderleri ve milletvekillerinin değerlendirmeleri ile vatandaşların memnuniyetinin ölçüleceği anketlere göre teşkilatlar değiştirilecek.

HALKTAN UZAK TEŞKİLAT OLMAYACAK

Kurulduğu tarihten itibaren AK Parti’ye gönül vermiş Gümüşhane’de, özellikle 1 Kasım seçimlerinden sonra toplumdan uzak bir yönetim sergileyen Gümüşhane İl Teşkilatında da yönetim değişikliğine gidileceği kamuoyunda dillendirilmeye başladı. Adeta aile partisi haline gelen AK Parti’nin yeniden halkın partisi olacağı bekleniliyor.

“Metal yorgunluğu yaşayan” AK Parti Gümüşhane teşkilatının yeniden ilk günkü heyecanına kavuşturulacağı, keyfi uygulamalarla partiden uzaklaştırılan, partiye hiçbir menfaat beklemeden gönül vermiş kadroların yeniden yönetimde yer alması bekleniyor.

16 Nisan referandumunda vatandaşlarla diyalog kurmayan, partiye gönül vermiş, çeşitli zamanlarda yönetimde görev almış insanların çalışmasına izin vermeyen, “ben ne dersen o olur” düşüncesinden hareket eden mevcut AK Parti Gümüşhane Teşkilatına artık “yol göründüğü”, yönetim kadrosunun, partiye gönül vermiş insanlardan oluşması gerektiği ifade ediliyor. Son referandumda parti yöneticilerinin çoğunun ne sandıklarda ne de referandum çalışmalarında görev almadığı biliniyor. Adeta düzmece raporlarla “görev almış” gibi gösterildiği ve merkezi teşkilata yaranılma amacı güdüldüğü gözlemleniyor.

TÜM TEŞKİLATLARDA DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR

Erdoğan’ın, başkanlık ettiği ilk MKYK toplantısında partideki yeni yapılanmaya dair görüşler de ele alındı. Erdoğan, MYK’da geniş çaplı değişikliğe gitmezken teşkilatlarda ise kapsamlı bir değişiklik bekleniyor. Erdoğan’ın, “artık işimiz daha zor” ve “metal yorgunluğu görüyorum” sözlerinin arkasında çeşitli rapor ve görüşlerin olduğu, yeniden yapılanma için Haziran ayı sonu başlayacak kongrelerle adım atılacağı kaydedildi.

SONUÇLAR KARŞILAŞTIRILACAK

Parti kaynakları, Erdoğan’ın “metal yorgunluğu var” sözleriyle de dillendirdiği teşkilatlardaki yenilenme sürecinde üç temel kriteri ele alacağını ifade etti. 16 Nisan referandumunun yerel seçimler öncesi bir işaret olduğunu belirten parti kurmayları, yenilenme sürecinde ilk kriter olarak referandum sonuçlarının seçimlerle karşılaştırmasının yapılacağını belirtiyor. Bazı bölgelerde teşkilat çalışmalarından kaynaklı olarak referandumda beklenen seviyeye ulaşılamadığı yorumları da yapılıyor.

YEREL OLARAK BAKILDIĞINDA…

2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane’de tek başında % 75,06 oranında oy almasına rağmen, 16 Nisan’da ittifaka rağmen %75,2 oranında oy alması, teşkilatların ve milletvekillerinin referanduma gereken önemi vermemiş olmasının da değerlendirilmesi bekleniyor.

2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gümüşhane Merkez’den Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 75,06 oranında oy çıkarken, 16 Nisan’da Gümüşhane Merkez’den çıkan oy oranı yüzde 67,6’da kaldı. Bu düşüşün sebebini siyasiler farklı şekillerde yorumlasalar da şehir merkezinde parti teşkilatının yeterince çalışma yapmadığı, milletvekillerinin ve parti teşkilatının halktan uzak bir seçim kampanyası yürüttüğü seçimlerin sonunda AK Parti ‘Gümüşhane Merkez’de çökmüş oldu.  Bu çöküşle ilgili ne Ak Parti İl Başkanı ne de Milletvekilleri sonuçların bir çöküşü ifade ettiği hususunda aksi bir açıklamada bulunamadı. Katılım oranında Türkiye’nin en düşük ikinci ili olan Gümüşhane’de ibreler, hiçbir çalışmaya katılmayan ve sandıklarda görev almayan, vatandaşın kapısını çalmayan teşkilatlar için sonun yaklaştığını gösteriyor.

TEŞKİLAT ÇALIŞTI MI?

İkinci kriter olarak, AK Parti teşkilat ve yerel yönetimlerinin çalışmalarının o il, ilçe veya bölgedeki kanaat önderleri, eski ve yeni milletvekilleri ile partide görev yapmış kişilere danışılması ele alınacak. Bu görüşmelerde teşkilatların, “ev ziyaretleri”, “üniversitelilerle buluşma”, “mahalle, köy veya belde toplantıları” yapıp yapmadıkları sorulacak. Birçok mahallede sadece broşürlerin dağıtılıp, başka bir görüşme yapılmadığı yönünde de AK Parti’ye gelen bazı şikayetler bulunuyor. Bu konuda özellikle kadın ve gençlik kollarının çalışmaları da değerlendirilecek. Gümüşhane’de ise kamuoyu Kadın ve Gençlik Kolları olmasa daha da vahim sonuçlar çıkacağını kabul etmiş durumda.

ANKETLER YAPILACAK

Üçüncü kriter olarak da bazı büyük ilçelerde ve illerde çalışmaları ölçen anketler yapılacak. Bu anketlerin bazılarının çalışmalarının başladığı, vatandaş memnuniyetlerine göre gelecek sonuçların diğer kriterler ile değerlendirilerek adımların atılacağı da ifade edildi.

UYUMSUZLUĞA NEŞTER

Teşkilatlarla ilgili yapılacak değişimlerde milletvekillerinin de görüşlerini alacak olan Erdoğan’ın özellikle belediye yönetimleri ile teşkilatlar arasında uyumsuzluktan rahatsız olduğu ve büyük il ve ilçelerde bizzat kendisinin il başkanıyla görüşerek bu sorunları dillendireceği kaydedildi.

Erdoğan’ın kongrelerde gençlik kollarından isimlerin daha fazla aday olmalarını isteyeceği ve listelerde bu isimlere daha çok da yer vererek sinerji yaratmayı hedeflediği kaydedildi.

Bu süreçte Erdoğan’ın partide ve Cumhurbaşkanlığı’nda oluşturacağını kendisinin açıkladığı özel ekip de bizzat vatandaşlardan gelen şikayetleri ele alacak. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Ak Parti’ye gelen tüm şikayet ve ihbarlar bu ekiplerin kontrolünden geçecek ve gerekli adımların atılıp atılmadığı denetlenecek. Kaynaklar özellikle Ak Parti’ye gelen bazı şikayetlerin yerel yönetimler veya il-ilçe yönetimleri tarafından; “siyasi rakibimiz bunları yapıyor” denilerek ötelendiğini belirterek, bazı haklı şikayetlerin de bu gerekçelerle görmezden gelindiğini ifade etti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim