• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 14 °C

AK PARTİ MUHTARLARLA BULUŞTU

12.04.2018 18:16
AK PARTİ MUHTARLARLA BULUŞTU
AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı, il merkezinden başlamak üzere tüm köy muhtarlarıyla ‘Muhtar buluşmaları’ programı düzenliyor.

Gümüşhane’nin pazarı olan ve muhtarların yoğunlukla şehre geldikleri Salı günleri düzenlenen muhtar buluşmaları kapsamında geçtiğimiz hafta Yağmurdere vadisinde yer alan 18 köyün muhtarı, bu hafta ise Aksu, Aktutan, Boyluca, Demirkaynak, Dibekli, Dörtkonak, Gözeler, Gümüşkaya, Hasköy, İkisu, Karamustafa, Mescitli, Olucak, Övündü, Yağlıdere, Yaydemir, Yeşildere ve Yeşilyurt köylerinin muhtarlarıyla bir araya gelindi. İl Başkanı Av.Celalettin Köse’nin bizzat başkanlık yaptığı toplantılarda bugüne kadar 36 köy muhtarıyla bir araya gelindi.

Bugüne kadar AK Parti iktidarları döneminde köylere yapılan hizmetler ve bundan sonraki yatırım programlarıyla birlikte köylere yapılacak olan hizmetlerin genel olarak değerlendirme ve istişaresinin yapıldığı toplantıda muhtarların talepleri ilgili makamlara aktarılıyor.

Toplantılara başkanlık yapan AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, taleplerin yerine getirilmesiyle ilgili bizzat konunun takipçisi olacaklarını belirterek, davetlerine icabet eden muhtarlara teşekkür etti.

Köy muhtarlarıyla bir araya gelip hasbihal ettiklerini kaydeden Köse, “Muhtarlarımızı tek tek dinleyerek köylerimizdeki genel olarak isteklerin, eksiklerin neler olduğu yönünde tespitlerde bulunduk. Bunları tek tek not edip ilgili makamlara da aktarıp bunların yerine getirilmesinin bizzat takipçisi olacağız” dedi.

“2018 yılında köylerimize güzel dokunuşlar yapacağız”

Devletin imkanlarıyla 2018 yılında bütün köylere hizmet anlamında güzel dokunuşlar gerçekleştirileceğini dile getiren Köse, “Bu hizmetlerin köylerimize yapılmasında katlıları bulunan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan başlamak üzere milletvekillerimize, Gümüşhane ilimizdeki bürokratlarımıza, özellikle İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’a teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“Tüm muhtarlarla buluşacağız” 

Bugüne kadar 36 köy muhtarıyla görüştüklerini, bundan sonraki haftalarda diğer bölgelerdeki muhtarlarla görüşüp merkez ilçeyi tamamladıktan sonra diğer ilçelerdeki muhtarlarla program düzenleyeceklerini kaydeden Köse, yaz aylarında da bütün köyleri bizzat ziyaret ederek bu toplantılarda belirtilen eksikliklerin yerine getirilip getirilmediğini de gözlemleyeceklerini söyledi.

Muhtarlardan çok güzel tepkiler aldıklarını ve memnuniyetlerini ifade ettiklerini dile getiren Köse, muhtar buluşmalarının köylere hizmet noktasında olumlu katkılar sağlayacağını da sözlerine ekledi.

“Artık köylerin ana yolları değil de sokak sokak parke çalışmaları yapılıyor”

Muhtarların en fazla ne talebi olduğuyla ilgili bir soruyu cevaplandıran Köse, şöyle konuştu: “AK Parti’nin iktidara geldiği 2002’den bugüne kadar Türkiye’nin dört bir tarafında olduğu gibi Gümüşhane’de de gerek köylerde gerek şehir merkezi ve ilçelerde çok güzel, anlamlı büyük yatırımlar yapıldı. Bunlardan köylerimiz de nasibini aldı. Ben İl Başkanı olduktan sonra gerek 1 Kasım seçimleri gerekse geçen yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması seçim çalışmaları sebebiyle ve 14 yıllık avukatlık mesleğini ifa etmem sırasında birçok köye keşiflere gitmem sebebiyle köylere neler yapıldığı, köylerdeki değişim ve dönüşümün hangi boyutta olduğunu bizzat yaşayarak müşahede ediyorum. Köylerimizin genel anlamda çok büyük istekleri yok ama zamanın ve çağın gereklerine göre ihtiyaçların sınırı da yok. Zaman değiştikçe, ülkemiz geliştikçe ihtiyaçlar da artıyor. Merkez ilçede köylerimizin altyapı ve yol problemleri genel anlamıyla çözümlenmiş durumda. Allah devletimize zeval vermesin, devlet büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin. Şuanda Gümüşhane merkez ilçede bütün köylerimizde parkeler yapılmış. 2018 yılı yatırım programlarına alınan asfaltlar var. Bu yıl artık köylerin ana yolları değil de sokak sokak parke çalışmaları yapılıyor. Bunlar güzel hizmetler.”

“İmkanlar nispetinde tüm muhtarlarımızın istekleri tek tek değerlendirilecek”

Toplantılarda muhtarların köy konağı istekleri ve yayla yollarının ıslahı ve modernizasyonuyla ilgili taleplerinin fazla olduğunu ifade eden Köse, “Geçmiş yıllardan başlanıp bitirilemeyen köy konaklarında eksiklikler olduğunu gözlemledik. Artık köylerimizin içinin değil de özellikle yayla yollarının ıslahı ve modernizasyonuyla ilgili taleplerinin olduğunu gözlemledik. Bu talepleri İl Özel İdaremize aktardık. İmkanlar nispetinde tüm muhtarlarımızın istekleri tek tek değerlendirilecek ve eksiklikle inşallah tamamlanacak” dedi.

“Aynalı viraj tünelin biran önce hizmete açılmalı”

Başkan Köse, son toplantıda İkisu-Şiran karayolunun yüklenici firmadan kaynaklanan sorunlarla tam anlamıyla bitirilmediğini muhtarların ifade etmesinin ardından Karayolları Bölge Müdürüyle konuyu konuştuklarını, aynalı virajdaki tünelin biran önce hizmete açılması noktasında görüş aktardığını söyledi.

“Muhtarlarımızın taleplerinin kamu kurum ve kuruluşlarında takipçisi olacağız”

Köylerin ihtiyaçlarının bölgesel olarak değiştiğini kaydeden Köse, “Bazı bölgelerde turizme yönelik talepler oluyor. Çok yerinde ve haklı talepler var. Bu taleplerle inşallah biz elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince ilgileneceğiz ve muhtarlarımızın taleplerinin kamu kurum ve kuruluşlarında takipçisi olacağız. Davetimize icabet edip bizleri yalnız bırakmayan bütün muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim