• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 17 °C

AK PARTİ GÜMÜŞHANE İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI

17.01.2016 16:29
AK PARTİ GÜMÜŞHANE İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı'nın 2016 yılı ilk İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Başkanı Av. Celalettin Köse, ilçe ve belde belediye başkanları, teşkilat başkanları ve partililer katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda daha sonra 7 Haziran seçim sürecindeki çalışmalarla ilgili faaliyet sunumu gerçekleştirildi.
Divan heyetinin Fikret Orak başkanlığında oluşturulması ve kabulünün ardından toplantının basına açık bölümünde ilk konuşmayı İl Başkanı Celalettin Köse yaptı. Konuşmasına terör saldırıları sonucu şehit olanlara rahmet dileyerek başlayan Köse, terörle çok etkin ve kararlı bir şekilde başlatılan mücadelenin ardından terör belasının temizlenmesiyle Türkiye'nin geleceğinin daha da aydınlık olacağını söyledi. AK Parti'nin Türk siyasetinde pek çok gelenek başlattığını ve bunlardan birisinin de danışma meclisi toplantıları olduğunu kaydeden Köse, “AK Parti kuruluşundan itibaren istişareye çok önem vermiş ve istişareyi kurumsallaştırmıştır. Siyasetimiz adalet, hakkaniyet ve istişare üzerine kuruludur. İlk günkü aşkla, şevkle ve kararlılıkla Gümüşhane'nin hizmetindeyiz” dedi.
Ülke genelinde büyük tartışmalara neden olan bin 128 akademisyenin yayınladığı bildiriyi de eleştiren Köse, bildirinin ancak Kandil'de kaleme alınabilecek terör yandaşı bir bildiri olduğunu belirterek, "Başlatılan operasyonlar terör örgütü PKK ve uzantısı HDP ve destekçileri akademisyenler tarafından katliam olarak nitelendirilmektedir. PKK'nın adının dahil geçmediği, yaptığı kalleşçe saldırılardan hiç bahsedilmeyen, vatanı ve milleti için şehit olmayı göze alan güvenlik güçlerini insan hakkı ihlali yapmakla suçlandığı bildiride imzası bulunan ve destek olanların hukuk kuralları çerçevesinde hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyorum" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da kongrede yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakarete varan ifadeler kullandığını dile getiren Köse, “Büyük kurultaylar demokrasi havasında, bayram havasında geçen programlardır. Ama bana göre Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiyi içselleştiremediği için kendi başarısızlıklarını AK Parti’yi ve AK Partinin kurucu genel başkanını eleştirerek örtmeye çalışıyorlar. Bu nedenle sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımıza hakarete varan ifadeler kullanmıştır. Buradan sayın Kılıçdaroğlu’nu kınıyorum. Hiçbir diktatör rejimde asla ve asla o diktatörün eleştirilemeyeceğini hepinizin taktirlerine sunuyorum. Sayın Kılıçdaroğlu demokrasinin tüm kurumları ile işlediği bu ülkede eğer sayın Cumhurbaşkanımızı hakarete varan bir dille eleştirebiliyorsan bunun neresinin diktatörlük olduğunu da taktirlerinize sunuyorum” şeklinde konuştu.
Köse, alanda bulunanları partisinin Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı yardım kampanyasına da destek olmaya çağırarak konuşmasını sonlandırdı.
Başkan Köse’nin ardından kürsüye çıkan AK Partili Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise yarın seçim veya referandum olacakmış gibi titiz bir şekilde çalışılması gerektiğine vurgu yaparak, “İlklerin partisi olan AK Parti ile karanlık günleri geride bırakarak aydınlık dönemlere başladık. AK Parti'yle tarih yazmaya hep beraber devam edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül de Türkiye ve dünyanın önemli bir süreçten geçtiğine dikkati çekerek, özellikle bir süredir ülkenin güneydoğusunda devam eden terör operasyonlarına vurgu yaptı. Akgül, bölgenin kısa süre içerisinde temizleneceğini söyledi.
Gümüşhane özelinde milletvekili Cihan Pektaş’la birlikte vaat ettikleri tüm sorunları aşacaklarını kaydeden Akgül, “24 saat telefonlarımız açık. Vatandaşlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Kenti imar edebilir, kalkındırabiliriz ama bu büyük hizmetlerle birlikte gönülleri de imar etmek zorundayız. Hangi siyasi görüşte olursa olsun tüm vatandaşlarımızın emrindeyiz. Herkesi kucaklayacağız. Siyasi ayrım gözetmeden halkın derdiyle dertleneceğiz. Herşeyi istişare ve ortak akılla yürütmeye gayret edeceğiz” dedi.
Muhalefet için işçinin, esnafın ve vatandaşın sorunlarının önemli olmadığını, onların tek dertlerinin AK Parti’nin başarısızlığıyla itibar kazanmak olduğunu dile getiren Akgül, konuşmasında CHP kurultayında yaşananlar ve genel başkan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını eleştirdi. Akgül, “Tüm dünyadaki güçler Türkiye’ye karşı değil, Recep Tayyip Erdoğan’a karşı mücadele ediyor. Kendi genel kurulunda, kendi seçmenine, kendi parti tabanına hitap edecek mesaj, verecek bir konu bulamayan, bilgi dağarcığında en ufak bir şey olmayan kişi, kendine kimlik kazandırmak için Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ediyor” şeklinde konuştu.
Toplantının basına açık bölümünde son sözü alan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş da 20 ayda 4 seçim geçiren ve dimdik ayakta duran parti teşkilatına saygı duyduklarını belirterek konuşmasına başladı. AK Parti’nin kurulduğu ilk günden beri hep milletin çizdiği istikamette hareket eden bir parti olduğunu vurgulayan Pektaş, AK Parti’nin milleti özü ve son 300 yılın en büyük sivil toplum hareketi olduğunu belirtti. Gümüşhane’de yapılacak olan yatırımlarla ilgili bilgi veren Pektaş, çok sayıda gölet ve diğer projelerin ihalelerinin yapıldığını kaydederek, Gümüşhane’nin ilk cam seyir terasının Tomara Şelalesine yapılacağını, Karşıyaka Tabiat Parkında yıl içerisinde çalışmaların başlayacağını, havaalanıyla ilgili çalışmaların başladığını söyledi. Pektaş, yapımı devam edenlerle 30’a ulaşacak olan gölet sayısının 2019 yılına kadar 50’yi geçmesi için çaba gösterdiklerini de sözlerine ekledi.
AK Parti hükümetlerinin çalıştığını ve büyük hedefleri olduğuna vurgu yapan Pektaş, dış güçlerin ülkenin yakasını hiç bırakmadığını, son dönemde terörle destansı bir mücadele yapıldığını belirterek, “Osmanlı 1. Dünya Savaşı'na zorla sokuldu. Aslında savaş Osmanlı’yı parçalamak için hazırlanan bir planın parçasıydı. O gün Osmanlı hangi cephelerde savaşmışsa bugün o bölgelerde savaş var. Büyük bu hareketlerin tamamı Türkiye’nin önünü kesmek için. Türkiye’nin Suriye politikası doğru işliyor. Bugünler gelip geçici. Hiçbir diktatör yerinde uzun süre duramaz. Dış güçlerin büyün hedefi Anadolu’dan bizi söküp atmaktır. Biz 5 bin yıllık bir medeniyetiz. Türkiye bu bölgenin mihenk taşıdır” dedi ve sözlerini merhum Mehmet Akif İnan’ın Mescid-i Aksa şiirini okuyarak sonlandırdı.
Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim