• BIST 9524.59
  • Altın 2491.238
  • Dolar 32.5412
  • Euro 34.7057
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 17 °C

AK BELEDİYE İLE ENGELLER KALKACAK

03.12.2013 11:12
AK BELEDİYE İLE ENGELLER KALKACAK
AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı İşadamı Ercan Çimen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çimen mesajında, engellilerin hayatını kolaylaştırmak adına, hem ülke genelinde hem de Gümüşhane yerelinde her ne yapılması gerekiyorsa onu yapmak için uğraş verdiklerini söyledi.

AK Parti Hükümeti eliyle engelli vatandaşlara yönelik ülke genelinde son 10 yıl içerisinde hayata geçirilen tüm büyük hizmetlere belediyelerinde paydaş olması gerektiğinin altını çizen Çimen, AK Belediyeciliğin Gümüşhane’de bu alanda da çok önemli çalışmalar yürütebileceği mesajını verdi.

Dünyada kayıtlı 500 milyon, ülkemizde ise yaklaşık 10 milyona yakın engelli nüfusun bulunduğunu ifade eden Çimen, bu oranın Gümüşhane’de 3 Bin 400 civarında olduğunun tahmin edildiğini belirtti.

Engelli vatandaşların sorunlarının çözümü noktasındaki en önemli hususun, bu konunun mümkün olduğunca gündemde tutularak, bu konudaki toplumsal ve vicdani hassasiyetin güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Çimen, anayasada yapılan değişiklikle pozitif ayrımcılığın önünün açıldığını hatırlattı.
Çimen,2002'de kamu ve özel sektörde çalışan toplam engelli sayısının 49 bin iken, bu gün 100 bini aştığını belirterek, Cumhuriyet tarihinde bir ilk niteliği taşıyan Özürlü Memur Seçme Sınavı’nın AK Parti eliyle hayata geçirildiğini kaydetti.

Özel eğitim ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşların özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmasını temin ettiklerini vurgulayan Çimen, “Kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkânı tanıdık. Engelli vatandaşlarımızın kamuda ve özel sektörde istihdamını sağladık, bu yönde teşvikler uyguladık, Cumhuriyet tarihimizde bir ilk niteliği taşıyan Özürlü Memur Seçme Sınavı’nı gerçekleştirdik. Sosyal Devlet ilkesini çok daha aktif, çok daha etkin bir şekilde işletmek suretiyle, yerel yönetimlerimizden vergi indirimlerine kadar, engelli kardeşlerimize hemen her alanda kolaylıklar sağladık. Gümüşhane’de tesis edilecek AK Belediyecilik ile birlikte engelli vatandaşlarımızın sorunlarına öncelik vermeye, bu sorunların çözümüne ciddiyetle eğilmeye, engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını, her türlü talebini karşılamak adına bir dizi yeni uygulamayı hayata geçirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının AK Parti ile birlikte ihdas edildiğini, bünyesinde de engellilere yönelik çalışmaları yürütecek genel müdürlük kurulduğunu anımsatan Çimen, böylece engellilere yönelik politikaların daha süratli ve verimli yürütülmesine yönelik mekanizmanın hayata geçirilmiş olduğunu ifade etti. 2002'de engelli kontenjanında memur olarak çalışan 5 bin 777 engelli olduğunu belirten Çimen, bu rakamın bugün 40 bine ulaştığı bilgisini verdi. 2007'de başlayan evde bakım ücreti uygulamasının başarıyla devam ettiğini bildiren Çimen, evde bakım hizmetlerinden yararlanan vatandaşların sayısının bugün ülke genelinde 400 bini aştığını ifade ederek bu sayının Gümüşhane’de, Bin 213 kişi olduğunu söyledi. Gümüşhane’de 400 ila 600 kişiye ise evde sağlık bakım hizmeti verildiğini dile getiren Çimen, bakım hizmeti alanında kişi başına ödenen tutarın ise 730 TL olduğunu kaydetti.

Öte yandan Çimen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, çocuk hizmetlerinde olduğu gibi engelli ve yaşlı bakımında da koğuş sistemi yerine aile odaklı ev sistemine geçilmesi için yeni bir sistem üzerinde çalışıldığını belirterek, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin evde sağlık birimleri, özel sektöre ait evde bakım şirketleri, belediyelerin ilgili birimleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak verilen hizmetlerin koordinasyonunun artık tek elde toplanacağını söyledi. Bu kapsamda ilgili kurumlardan aldığı bilgilere göre Gümüşhane’de de çalışmaların devam ettiği bilgisini veren Çimen, 2014’te yeni uygulamanın hayata geçirileceğinin ifade edildiğini kaydetti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim